directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PSC: “tancat per vacances”

S'abstindrà en les resolucions de CiU, ERC i ICV que demanen negociar el dret a decidir, malgrat que ara fa un any hi van votar a favor

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El coordinador de diputats i senadors del PSC a Madrid, Albert Soler, ha anunciat aquest dimecres que -tret de canvis si hi ha negociacions d'última hora- el Grup Socialista (PSC i PSOE) s'abstindrà en les propostes de resolució que CiU, ERC i ICV han presentat en favor del dret a decidir. Els socialistes catalans no donaran suport d'aquesta manera al text que va comptar amb el seu "sí" ara fa un any, quan van trencar per primera vegada la disciplina de vot del Grup Socialista en una resolució de CiU. Els socialistes catalans han decidit no prendre decisions, han decidit convertir el PSC en un partit que “ni fu,ni fa”.
Albert Soler i José Zaragoza, tancat per vacances
Albert Soler i José Zaragoza, tancat per vacances
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Els socialistes no volen que els catalans decidim

CiU i ERC han presentat dues propostes de resolució que recullen el text que fa un any va comptar amb el vot a favor del PSC a l'últim debat de política general. La redacció d'aleshores, que CiU ha plasmat en la seva literalitat, "insta el govern a iniciar un diàleg amb el govern de la Generalitat per possibilitar la celebració d'una consulta als ciutadans i ciutadanes de Catalunya per decidir el seu futur". ICV ha aconseguit el suport d'IU i la Cha a un altre text que demana la transferència a la Generalitat de les comptències per celebrar la consulta, en la línia del que va aprovar el Parlament. 

El PSC obvia el dret a decidir

El PSC i el PSOE, per la seva banda, han presentat una resolució que no parla del dret a decidir i que demana una revisió del model territorial mitjançant la creació d'una subcomissió al Congrés que "faciliti el diàleg" i que redacti un "informe d'activitats i conclusions que permeti articular les oportunes iniciatives de reforma del model d'organització territorial". 
És la mateixa petició que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va fer mitjançant una carta al president del Congrés, Jesús Posada, per a la creació de l'òrgan que ha de donar peu a la reforma constitucional.

El PSC passa deCatalunya

El coordinador dels socialistes catalans a Madrid, Albert Soler, ha defensat aquesta resolució i ha assegurat que l'abstenció respecte a la resta de propostes està encara condicionada al fet que "hi hagi algun tipus de diàleg" amb CiU, ERC i ICV, malgrat que "ara per ara encara no s'ha produït". 

També ha justificat el canvi de criteri del PSC respecte a aquestes iniciatives -i especialment la de CiU- perquè "un any després" d'aquella votació "CiU no només no ha fet res perquè aquest text es posi en pràctica ni ha provocat la convocatòria de la Comissió Bilateral", sinó que "ha pres una decisió unilateral al Parlament de Catalunya que és portar una votació al Congrés", en referència a l'acord del Parlament per demanar a l'Estat la transferència de les competències per celebrar la consulta.

Per tant, segons Soler, el PSC "se sent alliberat" perquè "el compromís que van adquirir fa un any avui en dia no s'està complint". A més, ha recordat que la seva formació va arribar a un acord amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, la setmana passada, per fer una abstenció i no votar cap text que no estigui prèviament acordat. Abstenir-se en aquesta votació, ha apuntat, "no és cap incongruència".

En aquest sentit ha demanat a CiU que voti a favor de la seva proposta de resolució, perquè va en la línia del "diàleg" que demana el portaveu de la Federació a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida. "Que voti la resolució del partit socialista perquè nosaltres sí que complirem el que marca la resolució, cosa que ell no ha fet". 

Es decanta per una abstenció a la del PP

Soler també ha apuntat que a hores d'ara el més probable és que el Grup Socialista s'abstingui en la proposta de resolució del PP, que expressa el "suport" al govern espanyol perquè "segueixi adoptant, des dels principis de la defensa de l'interès general, la responsabilitat, l'estabilitat i la moderació i en l'exercici de la seva disposició al diàleg, totes les mesures que li permeti l'ordenament jurídic per preservar la unitat d'Espanya, com una nació de ciutadans lliures i iguals sotmesos únicament a l'imperi de la Llei". 

Segons el coordinador dels socialistes catalans a Madrid, el seu grup es decanta també per aquesta abstenció en virtut de l'acord assolit entre PSC i PSOE la setmana passada per no donar suop uportap text que no hagi estat prèviament acordat. Per tant, "a no ser que hi hagi algun tipus d'acord la nostra intenció és abstenir-nos", i el vot a favor estaria justificat només en el cas que els populars acceptessin algun tipus d'esmena del Grup Socialista.

El PSC supeditat al PSOE

Per últim, Soler ha apuntat que un nou escenari de trencadissa de la disciplina de vot per part del PSC està a hores d'ara totalment descartat. Segons ha apuntat, l'acord assolit entre els dues formacions va servir per "blindar-se davant de qualsevol tipus de trampa o provocació que alguns partits ens posen", com va ser la moció d'UPyD de la setmana passada, en què el PSC i el PSOE van votar de la mà amb el PP a favor d'un text que expressava el "rebuig taxatiu" al "pla secessionista" d'Artur Mas. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Josep fletxa Sant Boi
27 de febrer de 2014, 12.53 h

Per favor no anomeneu mes amb unes sigles preuades com les PSC, aquesta colla de colonitzadors que el psoe te instalats a Catalunya per borrar tota senya de identitat Catalana que encarra ens resta , despres dels 300 anys de ser una colonia de Escanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
27 de febrer de 2014, 11.51 h

Voldria fer una pregunta al fòrum, per veure si algú amb més nocions de política que jo, em pot aclarir el dubte que tinc. És el següent: Imaginem ja el cas hipotètic que tenim la independència. Vaja, que ens trobem a l'endemà del referèndum o de les eleccions plebiscitàries, amb una majoria almenys bastant còmoda de SI-SI.
Llavors, aquests partits fatxendes com el PP, Ciutadans i els botiflers unionistes de UD i PSC, com se suposa que quedaran ? Seran declarats ilegals ?
O no tindr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pep fletxa Baix Llobregat
27 de febrer de 2014, 10.09 h

......Tornemi.hi !!! no torneu mai més a parlar de PSC... el PSC es mort .. allà a Nicaragua i resideix la secció nord-oriental del psoe...es veu que el seu presupost no el hi dona per camviar les sigles de la seva seu social. Parlar de psc encara que sigui en minuscules es ofendre al seus fundadors del PSC no en queden ni les cendres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Angel fletxa Castellbisbal
27 de febrer de 2014, 08.55 h

PSC un any voten blanc, un altre voten negre. Rubalcaba diu que es va equivocar i que no tornarà a passar i a la primera de canvi tornemi. El PSC comença a ser en cony de la Bernarda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de febrer de 2014, 08.23 h

pesecé, pesecé, pesecé i olé d'Epaña, país de navarros, diez i rajoys de Franco


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
27 de febrer de 2014, 07.27 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
27 de febrer de 2014, 00.02 h

Aquesta foto mostra força bé el que ha estat el PSOE i la política en general durant aquests 30 darrers anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Isabel fletxa Santa Eulàlia
26 de febrer de 2014, 22.19 h

I José Zaragoza treballàn pel país....com sempre.
Quina poca vergonya que tenen, i que ells es creguin amb dret a decidir la nostre independencia, es per cremar-ho tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de febrer de 2014, 22.11 h

Estic desitjant veure els resultats dels socialistes a les properes eleccions. Em fotré un fart de riure.
I pensar que jo vaig encapçalar un grup municippal del PSC a l'época Maragall.
QUINA VERGONYA...
Ara no els votaria per res del món.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de febrer de 2014, 20.35 h

http://www.youtube.com/watch?v=SWR47hYM6uM

Ajudem a internacionalitzar videos en anglès sobre Catalunya com aquest. Que tot el món sàpiga qui som i que volem! Ningú defensa una causa que desconeix! INTERNACIONALITZEM la nostra lluita tant com poguem!

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.