directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La reducció del dèficit espanyol podria dinamitar les inversions que fixa l'Estatut

Ridao alerta que l'Estat podria incomplir la la disposició adicional tercera, que fixa les inversions a Catalunya

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha alertat que després que la UE hagi 'obligat a rectificar' el Govern espanyol i Zapatero hagi anunciat una important reducció del dèficit, li 'preocupa' que amb el pretext de la crisi, l'executiu espanyol incompleixi la disposició adicional tercera de l'Estatut que estableix la inversió de l'Estat a Catalunya en matèria d'infraestructures. Segons el republicà, l'Estat podria aprofitar la retallada de 15.000 milions que demana Europa per liquidar el compromís d'inversió a Catalunya que fixa l'Estatut. Per aclarir aquest possible incompliment de la disposició addicional tercera, Ridao ha anunciat que preguntarà al Congrés quines partides pensa retallar l'Estat.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
El secretari general d'Esquerra també ha explicat que en la reunió del Consell Executiu del Govern, els consellers d'ERC exigiran a l'executiu que vigili de prop quina reforma de la Llei de Caixes pensa fer, per evitar que trepitgi competències de les comunitats autònomes.

Retrets a Duran

Joan Ridao també ha retret aquest dilluns al líder d'UDC i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que 'prefereixi ajudar' el govern espanyol proposant l''animalada' d'una moció de censura i un govern d'ampli consens també amb el PP en lloc d'oferir-se a l'Executiu català. Per Ridao, hagués estat més 'profitós' que Duran hagués plantejat un 'programa unitari' dels partits catalans a les Corts, en lloc de promoure la unitat dels partits espanyols. Ridao també ha acusat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de no defensar l'Estatut per fer 'descarrilar' el Govern. De l'eventual reunió entre José Montilla i Zapatero no n'espera 'res'.

Ridao ha afirmat que no espera 'absolutament res' de l'eventual reunió entre el president Montilla i Zapatero per tractar sobre la renovació del TC. Per Ridao, Zapatero ja ha deixat clar que no pensa 'moure un dit' en aquest sentit, i ho atribueix al fet que Zapatero vol fer 'descarrilar' el Govern per propiciar una entesa que li seria 'més còmode' amb CiU. Tampoc espera res de la reunió d'aquest dilluns entre Montilla i el president del Senat Javier Rojo.

També ha retret a CiU la seva 'obsessió' per avançar les eleccions a Catalunya –ja ha deixat ben clar que el Govern pensa esgotar el mandat- i que vulgui forçar el debat de la renovació del TC al Congrés per comprometre el PSC, i a Montilla que pretengui abanderar ara, com un 'autèntic Jabato', la unitat catalanista a Madrid per 'descol•locar' CiU.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
apendrepelsac- MONTILA i MAS fletxa i tota la SOCIOVERGÈNCIA UNIONISTA
11 de maig de 2010, 18.39 h

es el que es dona, pel que dona i pel que es va donar o concedir la gran estafa del estatut. Llei orgànica espanyola sota predomini de la Constitució espanyola i TOT VOTAT i APLAUDIT des de Catalunya per que aixì i sempre ho han demanant els grans UNIONISTES amb Espanya com son, Jordi PUJOL, Pascual MARAGALL, Miquel ROCA, Ernest LLUCH, Jordi SOLE, J.A.DURAN-LLEIDA, Rafel RIBÓ i Joan SAURA....es ha dir el PSUC de llavors i la IC d'ara, juntament amb el PSC d'ara i llavors amb la Convergència... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
apendrepelsac- MONTILA i MAS fletxa i tota la SOCIOVERGÈNCIA UNIONISTA
11 de maig de 2010, 18.38 h

#14 Des de quant els convergents son "sobiranistes"....haaaaaaa !! vols dir els cap de setmana !!....... doncs NO, ni AIXÍ cola. CDC es UNIONISTA, ara i abans. Sempre. Son els fills del CAMBÓ traïdor i dels colaboracionistes de la LLIGA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Montse fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 16.39 h

Em sembla molt oportú i interessant parlar de la implicació a la República per part de Macià i Companys. La línia entre unionistes i sobiranistes hauria d'estar consensuada fa molt de temps. A Catalunya per ara només PSC i PP estan a la banda unionista. ICV a estones. I CiU i ERC i Reagrupament i Unitat Popular clarament sobiranistes. Si no ens posem d'acord en això malament rai. Perquè sense necessitat que fem una coalició electoral catalana, que seria l'ideal, podem fixar els objectes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
11 de maig de 2010, 15.49 h

#11 apendrepelsac-MAS i MONTILLA i la SOCIOVERGÈNCIA

"Llei orgànica espanyola sota predomini de la Constitució espanyola"

Et falta un detall, també hi ha predomini d'altres lleis orgàniques espanyoles "DE CARACTER GENERAL" com per exemple la "lofca" "LEY ORGANICA DE FINANCIACION DE LAS COMUNIDADES AUTONOMAS"


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jofre fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 15.47 h

Companys i Macià van ser ministres a Madrid i no van aconseguir res. I mira que en aquella època tot era possible. I no per això eren unionistes. Aquella terrible experiència recordada en democràcia pel el 23-F va marcar els anys 80 i boba part del 90. I no per això s'ha de qualificar en Pujol com a unionista, pq aleshores direm el mateix de Barrera que el feia costat, i ara d'ERC per ferpresident a Zapatero i a Montilla. Potser que no siguis tan simplista en els teus comentaris. Analitza ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
apendrepelsac-MAS i MONTILLA fletxa i la SOCIOVERGÈNCIA
11 de maig de 2010, 12.54 h

es el que es dona, pel que dona i pel que es va donar o concedir la gran estafa del estatut. Llei orgànica espanyola sota predomini de la Constitució espanyola i TOT VOTAT i APLAUDIT des de Catalunya per que aixì i sempre ho han demanant els grans UNIONISTES amb Espanya com son, Jordi PUJOL, Pascual MARAGALL, Miquel ROCA, Ernest LLUCH, Jordi SOLE, J.A.DURAN-LLEIDA, Rafel RIBÓ i Joan SAURA....es ha dir el PSUC de llavors i la IC d'ara, juntament amb el PSC d'ara i llavors amb la Convergèn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pere Jaume fletxa Barcelona
11 de maig de 2010, 09.55 h

Aquestes són, encara, les conseqüències d'una nit a la Moncloa... Complicitats sociovergents amb aroma a tabac, menystenint el poble de catalunya, conspirant a la seva esquena. Fontdelferro cal mirar la història amb suficient perspectiva per poder-la entendre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de maig de 2010, 08.58 h

Aruïnar una país...qualsevol país, SEMPRE te consequencies.

Eo P$OE ha arruïnat l'estat espanyol i porta el camí d'arruïnar a Europa sencera...el tripartit P$OEmontillista, per la seua banda, amb el seu afany saquejador de presupostos, ha arruïnat la Nació catalana.

Els que vinguin es trobaran una herencia esgarrifosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de maig de 2010, 08.16 h

Els incompetents P$OEcialistes han portat Catalunya, l'estat espanyol i Europa sencera a la fallida.

Ara no hi ha remei, ens han ben fotut a tots. Tot el que tocan ho arruïnen.

http://www.marcvidal.cat/espanol/


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
11 de maig de 2010, 00.07 h

#6 Quim. PPCC.

Ara com ara no veig que s'hagi aconseguit res, molta xerrameca i moltes promeses que després de tants decenis ja hauriem d'haver aprés que mai és materialitza en en res sòlid.

Pel que fa al blindatge, suposo que no ets tant innocent com per pensar que amb en Mas o sense ell aquella redacció hagués passat el ribot de la comissió dirigida per una tal "arfonzo guerra" oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.