directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

De Gispert contraataca

La presidenta del Parlament ordena investigar "l'afinitat ideològica" dels magistrats del TC nomenats pel PP per poder recusar-los, alguns d’ells han tingut relació amb la FAES

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 22 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha ordenat als serveis jurídics de la cambra que "estudiïn a fons" els currículums i les "afinitats ideològiques" dels magistrats del TC nomenats a proposta del PP. De Gispert sospita que la seva "relació" amb la FAES -la fundació dels populars- i el propi partit de Mariano Rajoy, i una clara "animadversió" cap a Catalunya poden ser tan evidents com per poder demostrar que "no hi ha la imparcialitat" necessària per resoldre sobre la Declaració de Sobirania. La presidenta ha demanat suport a la Mesa del Parlament per investigar així què han fet els magistrats i demanar-ne la seva recusació. Segons De Gispert, els grups hi han estat "d'acord per majoria".
El Parlament podria acabar recusant fins a quatre membres del Tribunal Constitucional (TC)per tal d'evitar que participin de la resolució que han d'emetre sobre la Declaració de Sobirania, i que el calendari previst situa abans de Setmana Santa d'aquest 2014. La Mesa de la cambra, reunida aquest dimarts al matí, ha donat suport a la decisió de la presidenta d'encarregar "de manera urgent" un informe als serveis jurídics que determini quins magistrats es poden recusar i en base a quins antecedents, sobretot de relació amb el Partit Popular.

"Coneixent alguns membres del Constitucional i veient alguna relació que han tingut amb la FAES, vaig demanar ahir a la secretària general del Parlament que s'esmercés amb els serveis jurídics per veure la història i el currículum d'alguns magistrats, que podrien ser dos, tres o quatre", ha manifestat De Gispert després de la reunió de la Mesa.

I és que la presidenta sospita que hi ha "un grup de magistrats al TC que tenien una relació constant de treball i una afinitat ideològica durant anys, i que han estat enviats pel PP al Constitucional per tenir una majoria en tots els aspectes que puguin representar un problema respecte a Catalunya". "Volem assegurar-nos que l'afinitat és tan important que ja no permet la imparcialitat necessària per al Constitucional", ha sentenciat la presidenta.

Tot i no voler donar els noms dels jutges investigats, De Gispert ha admès que les ordres per estudiar la trajectòria i vinculació política van dirigides a tots "aquells magistrats que en algun moment han estat escollits per un costat més aviat conservador". "El que volem és revisar l'historial i el currículum, perquè és molt important per definir si hi ha molta afinitat política i ideològica, i si han fet declaracions on donen la impressió de tenir una animadversió amb els nacionalismes territorials", ha afegit la presidenta del Parlament.

D'aquesta manera, De Gispert ha reclamat mirar, per exemple, la participació dels membres del TC a actes de la FAES, a conferències organitzades per l'entorn dels populars, i els estudis i articles publicats vinculats de manera directa o ideològica al PP, i on es manifesti "un menysteniment" per Catalunya. "S'analitzarà tot", ha concretat. A més, donada la previsible proximitat de la resolució del TC sobre la Declaració de Sobirania, De Gispert ha demanat "urgència" als serveis jurídics del Parlament, per poder tenir els seus informes aviat i decidir-ne la possible recusació dels magistrats conservadors. "No crec que amb aquesta animadversió siguin les persones més adequades per dir si la Declaració de Sobirania és o no inconstitucional", ha conclòs la presidenta.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
mario fletxa Barna
12 de març de 2014, 11.24 h

Ja és hora que es prenguin decisions com cal. Cada vegada que es faci alguna fatxanderia hem de respondre d'una manera contundent, així també es podrà veure que es fa quelcom davant les injustícies reiteratives, tantes vegades com calgui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
11 de març de 2014, 23.29 h


NO VAL LA PENA REBATRE CAP COMENTARI, TOTS ELS TITULARS D'AQUEST PAMFLET SÓN FALSOS I FINANÇATS PER ERC.......

FINS I TOT, ALTRES PUBLICACIONS NAZIONALISTES HAN CRITICAT I AFIRMAT, QUE TOT EL QUE PUBLICA AQUEST CÒMIC, ÉS FALS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
11 de març de 2014, 18.42 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
11 de març de 2014, 16.42 h

Trobo correcte que la Mesa del Parlament tingui aquesta iniciativa. Plantar cara al malcarat, mai és sobrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
11 de març de 2014, 16.06 h

Gispert meténdose donde no la llaman.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
11 de març de 2014, 16.06 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble

- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
11 de març de 2014, 16.05 h

Espanya és un farol. Un Estat primitiu, sense cultura democràtica que, per aquets motius, no te lloc a Europa i te totes les de perdre devant un repte popular. Casa dia que passa, la marca es rovella més. Desapareixerà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
11 de març de 2014, 15.29 h




#2 M'agrada que et dediquis a comentarista del futbol, ANACLETO ARAGONESES, perquè així demostres clarament el teu nivell intel.lectual . . .



Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa El Masnou
11 de març de 2014, 15.26 h

En lloc de recusar, el que ha de fer el parlament es com a Crimea, dir que no s'accepten les resolucions d'aquest tribunal polític.

Es increíble que a Crimea votin en pocs dies i nosaltres encara marejem la perdiu recusant magistrats de tribunals dels que no tindriem que acatar cap ressolució.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de març de 2014, 15.17 h

#2 no hase falta decir nada mas: ETS TONTO


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.