directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Merkel no veu amb mals ulls la independència de Catalunya

El que realment tem la cancellera alemanya és que Espanya no pugui pagar el deute contret en cas que Catalunya esdevingui un nou estat

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 47 vots )
carregant Carregant

Segons ha pogut saber el directe.cat de fons de diferents partits sobiranistes, al govern alemany no li preocupa la independència de Catalunya, el que realment li treu la son és que si Catalunya esdevé independent l’estat espanyol no pugui assumir el deute contret pel regne d’Espanya. En aquest sentit, juga a favor de Catalunya el fet que sigui aportadora fiscal neta a la UE, i que tingui un caràcter dialogant, solidari i constructiu, perquè dóna validesa a la idea que un cop assolida la independència, Catalunya serà solidària i capaç d’empènyer l’estat espanyol a una regeneració política i econòmica que derivi en un canvi en el model productiu que faci Espanya viable.
En poc temps Catalunya he fet un pas de gegant
 
Catalunya tenia, i encara té, dos reptes importants en l’àmbit internacional; el primer que el món conegui  la voluntat de la majoria del poble català d’esdevenir un nou estat d’Europa; el segon que s’escoltin les seves raons. En aquest sentit, les manifestacions  de la Diada i la Via Catalana han estat definitives per situar Catalunya al mapa, com també han estat important la tasca de l’acció exterior del Govern i de la diplomàcia catalana, a la que cal sumar-hi iniciatives de partits i entitats. I el més important de tot, s’ha fet de forma pacífica i cívica lluny d’altres reivindicacions més sonores per estar vinculades a la violència.
 
 
El govern espanyol, un aliat del procés
 
Un aliat que no s’esperava i que ha fet una enorme feina ha estat el govern espanyol. Les declaracions i actituds que han mostrat al món el president espanyol i el seu ministre d’Afers exteriors han contribuït enormement a internacionalitzar el procés sobiranista i també a que el món pari l’orella a les raons del poble català. Pressions a les cancelleries per barrar el pas a la diplomàcia catalana, com assegurava el conseller Homs, pressions a Obama perquè es pronuncies en contra l’autodeterminació dels pobles, o les pressions als mitjans internacionals per tal que “comprin la seva versió”,  han posat en evidència el govern espanyol i han despertat la curiositat d’assessors i governs que d’altra manera no hauria prestat tan fàcilment atenció a les raons dels catalans per reclamar la seva independència.
 
Europa atònita davant el comportament de Rajoy i Margallo
 
Un fet que s’ha detectat és que el discurs de Rajoy negant la democràcia al poble català i tancant la porta a un diàleg sense línies vermelles, ha sorprès enormement la classe política, la diplomàcia europea i a molts experts universitaris i assessors dels  diferents governs, que  malgrat saber de les mancances democràtiques d’Espanya, ni en somnis es pensaven que Espanya fos capaç d’esgrimir uns plantejaments tan poc democràtics en ple segle XXI. 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
Ramon fletxa Vilanova del Valles
25 de juny de 2014, 08.46 h

Estaria molt be si a la noticia es poguessin contrastar millor les fonts... això de dir "Segons ha pogut saber el directe.cat de fons de diferents partits sobiranistes" es totalment poc clar...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
21 de març de 2014, 12.03 h

Illegal? Crimea? Se iran de momento Catalunya, Veneto y Escocia. Despues Lombardia, tu te crees que Europa se quedara con la chusma y expulsara a los ricos? Pass lo que pase ya sera OTRA Europa. Que no os pase como pide un partido en Alemania. Integracion en Europade la Italia Norte, Catalunya y Euskal Herria. El Sur con Portugal, Castilla, Grecia e Italia del Sur fuera. y devaluacion de los sueldos un 30% hasta pagar la deuda. YO ESTOY DE AVUERDO CON ELLOS. Visca Catalunya.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
felipe fletxa madrid
20 de març de 2014, 20.58 h

#41 fausto icnorante no sabes de lo que estas hablando ni puñetera idea ,eres como los besugos,.jejeje.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
20 de març de 2014, 20.41 h

Castilla, antes dominadora, envuelta en sus Harwood, desprecia lo que ignora. Espana es un pais de atrasados, gandules y miserias, envuelto en uniformes. Fuera de :esto, Castilla es una. Chufa mantenida por los no castellanos. Tierra de miserias, bombres de miserias. Fora la castellanufada dels territoris Catalans! Que traballin una vegada a la seva vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
marti fletxa vic
20 de març de 2014, 11.30 h

cuanto español hay por a qui. madre mia ,con estos si que no vamos a ninguna parte ? siguen sin entender nada de nada, como es normal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
avispa fletxa cambrils
19 de març de 2014, 09.05 h

Fa fastic llegir comentaris bruts i sense gens de respecta. Si cadascú es cuides de treure la porqueria de casa seva segur que tot aniria millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Pep fletxa Reus
19 de març de 2014, 01.14 h

No us adoneu que tant ens esteu arraconant que ja ens heu fet fora del vostre pais?? Deixeu-nos exercir el dret de ésser reconeguts com a nació per la resta del món.

No os dais cuenta que tanto nos estáis arrinconando que ya nos habéis echado de vuestro país?? Dejadnos ejercer el derecho de ser reconocidos como nación por el resto del mundo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
sevillano fletxa Triana
19 de març de 2014, 00.24 h

Enfermos estáis todos siempre seréis ESPAÑOLES aunque os pese!!! Dictadura catalana!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
18 de març de 2014, 23.02 h

#39

UCRANIA La consulta 'es contraria a la Constitución de Ucrania y la ley internacional'

La UE declara ilegal el referéndum de Crimea y advierte de que 'el resultado no será reconocido' Pide mantener 'la integridad territorial, soberanía e independencia de Ucrania'
EEUU también rechaza la consulta por su 'ilegalidad'

El referéndum es ilegal, ilegítimo y su resultado no será reconocido". Los presidentes de la Comisión Europea, José Manuel Durao Barroso, y del Consejo Europeo,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Salvi fletxa Catalunya
18 de març de 2014, 19.53 h

#34
#35 L'Aragonesita es deu estar engrassant la vagina que es va operar amb el greix e la mateixa MORCILLA que abans s'ha posat al cul, la porca


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.