directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Vinculen el rescat de les autopistes fallides al cas Bárcenas

Ecologistes en Acció denuncia que moltes de les empreses constructores de les autopistes fallides que Pastor vol rescatar haurien fet suposats pagaments al PP abans de la seva licitació.

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L’entitat ecologista denuncia que molts dels dirigents de les empreses constructores i dels responsables polítics que van aprovar les autopistes fallides projectades en època del ministre del PP, Francisco Álvarez-Cascos, i que ara el govern espanyol vol rescatar, figuren en els apunts de l'extresorer del Partit Popular, Luís Bárcenas. L’entitat es demana “com és possible que planegessin tantes obres, tan cares i d'una manera tan aliena a l'interès general?”, i insisteixen en que la resposta està en els anomenats "papers de Bárcenas ", que suposadament recullen pagaments al PP de moltes de les empreses constructores d'aquestes obres en moments molt propers a la seva licitació.
 “D'aquells papers, aquests rescats”

Segons l’entitat que va presentar una querella el febrer de 2013, els presumptes interessos il·lícits són els que podrien explicar el que no s'entén des de la racionalitat de la planificació del transport, i assegura que, malauradament, molts dels contractes de les autopistes són previs al 2003 i els possibles delictes ja han prescrit.
 
Licitacions i suposats pagaments al PP que recull la querella
 
“OHL SACYR AZVI , Foment construcció i contractes  i SANDO són dues de les empreses que van guanyar el concurs de la radial Madrid Toledo el 2004, l'única autopista que no ha prescrit. L'obra es va adjudicar el 13 febrer de 2004 en Consell de Ministres. Aquest mateix dia en els papers de Bárcenas, figura un pagament de Manuel Contreras, president de AZVI , de 120.000 euros. Dos dies després de la concessió administrativa per a la construcció d'aquesta autopista, juntament amb una autovia lliure de peatge, l'A -40 de Castella- La Manxa , es registra en la comptabilitat de Bárcenas un pagament a càrrec del president de SANDO, José Luis Sánchez Domínguez” .

"Amb data 22 de Gener de 2004 el Ministeri de Foment va adjudicar el contracte per a la construcció, entre altres, de les obres de l'Autopista de peatge Madrid-Toledo, obra adjudicada pel Consell de Ministres el 13 de febrer de 2004, un mes abans de la celebració de les Eleccions Generals del 14 de març de 2004. El mateix dia de la decisió de l'adjudicació, el 22 de gener, el querellat Bárcenas va anotar en la seva comptabilitat manuscrita un pagament de Manuel Contreras per valor de 120.000 euros "


Ecologistes en Acció també apunta que el president de SANDO  hauria abonat 570.000 euros a la trama del PP.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Angel fletxa Castellbisbal
28 de març de 2014, 08.34 h

No és d'extranyar, tota la merda junta, quin catipé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
27 de març de 2014, 12.24 h

Anybody know why Catalonia want to go out of the Spanish dictatorship or not yet?
There are not a democratic country that does not recognize that the people have the power and their strength are in the polls!
Between the democracy and Spanish dictatorship the connection is impossible. https://pbs.twimg.com/media/A6eDj5pCMAEB5PM.jpg



Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
27 de març de 2014, 12.10 h

Foto : la bruixa dolenta, amb el bufó del rei.
Al final, tant els diners que van pagar les constructores al PP, com els diners que s´els pagarà a les constructores des del PP (govern actual), sortiran de les butxaques de totes i tots nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de març de 2014, 11.33 h

Desde la Resistencia queremos felicitar a la ANC por el espectacular crecimiento en el número de afiliados y simpatizantes. Creemos que no es producto de la casualidad,sino que es el resultado de un proceso amplio y tenaz de información y cercanía con el pueblo catalán lo que ha dado lugar a estas cifras tan satisfactorias y estimulantes para todos los que lucháis desde esa organización tan estimada por todos los que luchamos por las libertades y por la liberación de las naciones ocupada... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jbm fletxa Palma
27 de març de 2014, 10.58 h

Madrid és el forat negre de l'economia espanyola, i ara faran unes balances fiscals trucades que diran que és qui més aporta i qui més dèficit fiscal té.
Aquest trucament de balances es farà en dos sentits, per una banda es farà el mètode de carrega de benefici, que no és el que correspon per aquest tipus de balances (als USA, a la R.F.Alemana, a la UE, s'aplic el de transferencia de capitasl). però és que, a més a més, l'IVA Turístic i l'IVA de les exportacions no es considerar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.