directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC ja pensa en Pia Bosch per substituir Anna Pagans a Girona

Les enquestes pronostiquen que els socialistes podrien perdre l'alcaldia les properes municipals

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els aclaparadors resultats de la consulta sobre la independència a Girona, on el vot independentista que impulsaven CiU, ERC i la CUP va superar els suports de l'Anna Pagans, han sentenciat el futur de l'alcaldessa gironina. Fonts del socialisme gironí consideren que Pagans està clarament amortitzada, i des de diverses famílies del PSC aposten perquè Pagans sigui substituïda per la diputada Pia Bosch en les eleccions de la primavera vinent. Bosch, exdelegada del Govern i exregidora del consistori, és l'actual responsable del programa electoral i coordinadora de candidats dels socialistes. Les darreres enquestes situen els resultats del PSC en empat tècnic amb CiU, de manera que els socialistes podrien perdre l'alcaldia a Girona després de governar-hi durant trenta anys.
anna pagans
Comparteix
   


Etiquetes
Segons informa El Punt, diversos sectors de l'agrupació local del PSC estarien disposats a donar suport a Pia Bosch, ja que mantenir Pagans els semblaria, a hores d'ara, un suïcidi polític.

Els socialistes gironins també es plantegen una renovació de la llista a fons per intentar frenar la davallada electoral. En aquest sentit, la renovació del PSC a Girona, que podria afectar al conseller Joaquim Nadal, compta amb el suport de Montilla, que va prometre renovar les llistes per vèncer la desafecció. Entre els noms nous que sonen hi ha el de l'exdelegat de Salut, Ferran Cordón, així com el diputat Àlex Sàez. Les veus més conciliadores es plantegen un tàndem polític amb Pagans de número 1, on a mesura que avancés la legislatura següent aniria cedint importància a Pia Bosch, que la substituiria el 2015.

Els vots a Girona en la consulta sobre la independència han estat el darrer indicador del declivi del socialisme gironí. En una consulta no vinculant com la del 25A, els sobiranistes van aconseguir mobilitzar 16.055 persones, prop d'un 50% més que els 11.279 suports que va obtenir Pagans el 2007. El treball conjunt en campanya que llavors van realitzar CiU i ERC, amb cartells comuns i mítings conjunts, escenificava llavors que el canvi a Girona és possible. Un pacte postelectoral entre la federació nacionalista i els republicans, que segons revelava AraGirona es presentaran a Girona amb Blanca Palmada com a nova candidata, podria acabar amb tres dècades de socialisme a la plaça del Vi.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi fletxa Barcelona
13 de maig de 2010, 12.02 h

El PSC-PSOE perderà el Govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, el de Girona i molts d'altres. I després perderà altres autonomies com Andalucia...i finalment (o abans si el 2011 s'avancen les eleccions espanyoles), perderà el govern de l'estat en mans del PP. El socialisme, després de 25 anys d'èxits, viurà una decadència electoral que li anirà bé per perdre el greix acumulat. I també li pot anar bé si, com a filial, trenca amb el PSOE. Es mereixen un descans de dues leg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Miquel fletxa Barcelona
13 de maig de 2010, 11.16 h

A veure si acaba ja el càncer socialista a la ciutat de Girona!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 de maig de 2010, 10.53 h

Però ERC sempre al govern, eh! Ja sigui amb el PSOE, amb CiU, amb el diable o amb qui faci falta! No fos cas que haguessin de renunciar als luxes que han aconseguit durant tots aquests anys! Tota la gent que hi ha ara mateix a l'Ajuntament de Girona són una colla de venuts!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
13 de maig de 2010, 07.23 h

Que després de perdre la Generalitat el P$C-P$OE perdi els grans ajuntament de Catalunya i les quatre diputacions (que haurian de desapareixre de forma inmadiata) és el millor que li pot passar a la Nació catalana, perqué abocarà a aquest partit quintacolumnista del nacionalisme espanyol a la seua desaparició de tal i com el coneixem ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.