directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 09:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els sindicats respondran 'contundentment' contra la retallada de Zapatero

Asseguren que la retallada és tan seriosa que respondran amb mobilitzacions

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els secretaris generals de CCOO i UGT han criticat durament aquest dimecres les mesures d'austeritat anunciades per Zapatero i ratificades per Antoni Castells, que inclouen la reducció salarial del 5% de mitjana a milers de funcionaris, i han amenaçat amb convocar mobilitzacions contra el que consideren un ajustament 'injust'. Ignacio Fernández Toxo (CCOO) ha afirmat que l'executiu espanyol mereix la 'màxima sanció social' i una resposta 'massiva' per part dels treballadors, mentre que Cándido Méndez ha apuntat que 'amb tota probabilitat' hi haurà mobilitzacions en les pròximes setmanes.
marxa manifestacio ugt ccoo primer de maig barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
Els dos sindicats consideren que les mesures anunciades per Zapatero –que inclouen la congelació de les pensions i una rebaixa del 5% de mitjana del sous dels funcionaris- situen les seves relacions amb el govern espanyol en un 'nou escenari' que, sens dubte, estarà marcat per la contestació.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo ha afirmat que la retallada no només és 'injusta' sinó també 'antieconòmica' i mereix una 'resposta massiva de la ciutadania i els treballadors', tot i que no ha volgut clarificar quina serà la resposta que obtindrà el govern de Zapatero. Segons Toxo, les mesures seran contraproduents perquè tan sols provocaran un 'deteriorament de la situació econòmica' i un increment de la destrucció d'ocupació. La retallada, ha dit, tindrà efectes de creixement econòmic 'i això no ho ha de tolerar la societat espanyola, que ha d'exigir una rectificació'.

Per la seva banda el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, ha afirmat que es tracta d'un 'ajustament dur' que 'afecta a centenars de milers de famílies treballadores' que majoritàriament tenen sous 'molt modestos', i considera també 'negativa' la congelació de les pensions. Es tracta, ha dit, de 'sacrificis que recauen en els de sempre'. Méndez ha apuntat que 'amb tota probabilitat' les mesures de Zapatero obtindran una resposta en les pròximes setmanes tot i que no ha volgut aventurar si es tractarà d'una mobilització general o bé si serà només a nivell dels funcionaris públics. 'El grau tan seriós' de la retallada, ha dit, 'exigirà una resposta'.

Segons Méndez les mesures provocaran un endarreriment en la recuperació i un augment de l'atur. Tot plegat, ha explicat, suposa un trencament del discurs polític del govern de José Luis Rodríguez Zapatero i un 'canvi d'escenari' de les relacions entre el govern espanyol i els sindicats, perquè l'executiu està 'incomplint' els acords assolits.

Méndez també ha lamentat que el govern espanyol busqui els recursos mitjançant una retallada de la despesa en comptes de fer-ho a través dels ingressos i per la via de la lluita contra el frau fiscal, en unes propostes similars a les plantejades aquest dimecres per la consellera d'ERC Carme Capdevila.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Julià fletxa Barcelona
13 de maig de 2010, 15.16 h

Hua, Hua, Hua, Hua....i Hua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Sisco fletxa Barcelona
13 de maig de 2010, 08.25 h

JA, JA, Ja


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Arnau fletxa Garrotxa
13 de maig de 2010, 07.56 h

JA, JA, JA, JA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.