directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC munta un dispositiu “antitupinada” per a la segona volta #primàriesbcn

Els socialistes reforcen les meses de Ciutat Vella i reparteix traductors d'urdú i àrab per evitar “incidències” a les primàries del proper dissabte

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El PSC de Barcelona vol evitar que la segona volta de les primàries no estigui protagonitzada per “incidències” com les que van produir-se dissabte passat. És per això han decidit repartir sis traductors d'àrab i urdú als tres punts de votació amb més participació d'estrangers en la primera volta. També es "reforçarà" la polèmica mesa de Ciutat Vella, on es van produir els “incidents” més polèmics amb la votació de col·lectius pakistanesos. De la mateixa manera, es doblarà la presència de membres de l'autoritat electoral per "fer d'antena, informar i actuar més ràpidament" en cas “d'incidents”.

Comparteix
   


Etiquetes
Innovació d’urgència després de la tupinada a la primera volta

Traductors, més control de l'organització i reforç dels punts amb més “incidents”. És la recepta del PSC de Barcelona per intentar que els “errors” que van ennuvolar la primera volta de les primàries es tornin a repetir el proper dissabte en la segona jornada de votació per escollir el candidat a l'alcaldia de Barcelona.

La coordinadora de les primàries, Lourdes Muñoz, ha estat l'encarregada d'explicar aquestes noves mesures que l'organització aplicarà en aquesta segona volta. Són cinc mesures centrades, sobretot en la millora de les capacitats de reacció i detecció de les “incidències”, i en l'aportació de més informació als estrangers.
 
Més membres d’una autoritat electoral en dubte

La primera d'aquestes mesures consisteix en duplicar -passaran de cinc a deu o fins i tot quinze en moments puntuals- el nombre de persones membres de l'autoritat electoral de les primàries. Aquest grup de gent seran "les antenes al territori" i serviran per "informar i actuar" en cas d'incidències. "Desplegarem un equip de persones que actuaran més ràpid si són requerits, podran avaluar per estar a peu dels punts de votació i fer que hi hagi més flux d'informació".

Canviar els integrants de la mesa pel desgast patit

A més, el PSC ha decidit "reforçar" les meses de votació que més "afluència, cues i gent més diversa" van tenir en la primera volta. En aquest context, és el punt de Ciutat Vella el més afectat, i es dóna la casualitat que va ser aquí on es van registrar els “incidents” més polèmics protagonitzat pels pakistanesos que feien cua per votar a les primàries. A més de destinar-hi més gent i més recursos, el PSC ha decidit "fer una renovació dels integrants de la mesa, perquè van patir un desgast molt important".

Els pakistanesos tornaran a votar en massa?

La mesura més cridanera, però, ve de la mà de sis traductors. El partit ha decidit contractar aquestes sis persones per "donar informació neutral i transparent" sobre les primàries, la votació i els candidats "en urdú i en àrab". Muñoz assegura que s'han escollit aquestes dues llengües perquè són les que utilitzen el gruix majoritari d'estrangers que va participar dissabte passat.

Informar sense adoctrinar

"Hem de posar tots els mitjans d'informació i suport independent per garantir el caràcter neutral per a aquests ciutadans que volen informació en la seva llengua", ha defensat Muñoz. Això sí, la socialista assegura que en cap moment es dedicaran els traductors a fer proselitisme del partit o explicar el programa dels candidats. Simplement "ajudaran, acompanyaran i informaran" aquells ciutadans que demanin com votar. "Nosaltres donem suport al sufragi universal i no estem per fer exàmens a ningú en cap elecció. Això no és un examen ni una doctrina del PSC", ha conclòs, tot afegint que es comportaran amb els estrangers com ho han fet "amb gent molt catalana que s'ha apropat a votar i a qui tampoc hem fet exàmens". A més de Ciutat Vella, Trinitat Vella i Ciutat Meridiana comptaran amb aquests traductors.

Fins i tot autobús de control

Lourdes Muñoz ha explicat també que l'organització ha decidit "augmentar la transparència". Per fer-ho, el PSC ha creat una "ruta de visita i control de punts de votació". Un autobús recorrerà diferents meses de les primàries intentant mostrar el funcionament i els diferents elements de la jornada.

Més enllà de les mesures correctores anunciades aquest dijous, Muñoz ha volgut fer una aferrissada defensa del "procés en el seu conjunt" i del funcionament de la primera volta. "És una aposta per la política oberta, per haver-nos mogut davant les reivindicacions de la ciutadania. Sabíem que el procés era perfeccionable".
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Angel fletxa Castellbisbal
4 d'abril de 2014, 08.33 h

Ara volen pasar per legals quan han arribat ells dos sols. La trampa ja la van fer per treure els que reialment molestaven. No obstant és igual, la gent incloint votants del PSC ja s'han adonat de qui son i no faran res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
INTERNACIONALITZEM LA NOSTRA CAUSA fletxa .............................
3 d'abril de 2014, 21.59 h

http://www.youtube.com/watch?v=SWR47hYM6uM

Ningú defensa una causa que desconeix Reenvia aquest vídeo a tots els teus contactes i converteix-te en ambaixador!

((*(( FREEDOM FOR CATALONIA ((*((


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
3 d'abril de 2014, 20.23 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Miquel fletxa Castelló d´empúries
3 d'abril de 2014, 20.08 h

jejejeje... però si la tupinada ja la van fer. I ara quina necessitat hi ha de fer-ne una si els dos únics candidats són fidels al partit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 d'abril de 2014, 20.04 h

#2

Pep, val mes que et possis els patins i vagis a fer una miqueta de Hockey a Manlleu com quan eras jove. Alla ens veurem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 d'abril de 2014, 19.50 h

#1 El que et sembli bé o malament a un pobre malalt mental com tu, que ets la riota d'aquest digital, has d'entendre que a la gent normal ens deixa totalment indiferents, GLORIA CAMILA ARAGONESES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 d'abril de 2014, 19.44 h



Si eso significa que Servicios Sociales va a prohibir que trajinen al senil Pasqual Maragall hasta las urnas como hizó el Marti y luego se hizo la foto con el prometiendole una manzana, me parece muy bien.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.