directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 06:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Girauta esclata d’odi cap a l’ANC, CiU i ERC #viaUlster

Titlla Forcadell de monja laica i embogida i carrega contra l'ANC per "dissenyar una insurrecció" i critica que es vinculi "nacionalisme" amb "europeisme"

Comentaris 69  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El número 2 de la llista de C's a les eleccions europees, Juan Carlos Girauta, ha carregat sobretot contra l'ANC, i la seva presidenta, Carme Forcadell, i en menor grau contra el president de la Generalitat Artur Mas, i CiU i ERC. Girauta ha acusat Forcadell de ser una "monja laica, personatge embogit que no ha de dir-me que jo no sóc català". Girauta els ha recriminat que hagin "dissenyar una insurrecció" i els ha avisat que no poden "expedir certificats de catalanitat". En un discurs contundent i amb molts aplaudiments, Girauta ha criticat que es vinculi "nacionalisme" amb "europeisme" perquè, ha dit, la UE es va articular per evitar precisament que "el nacionalismetornés a destrossar Europa".
© @acn


Eduard Punset donant suport a Ciudadanos i la seva deriva nacionalista
Eduard Punset donant suport a Ciudadanos i la seva deriva nacionalista
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Ciudadanos, fer-se la víctima i resulta que són els botxins, insulten a la democràcia dia si, dia no

Girauta ha denunciat veto al discurs del seu partit. "No es pot fer amb tranquil·litat quan un té la casa rodejada d'enemics, està aïllat". Ha assegurat que s'intenta que el discurs de C's no es difongui ni arribi a la gent i ha conclòs que "l'enemic del progrés, de les llibertats, de la unió, de la integració i dels valors de la il·lustració s'anomena nacionalisme". 

El nacionalisme de Ciudadanos radicalitza el seu discurs

Considera que els catalans "lamentablement" ho saben "millor que ningú" i ha titllat el nacionalisme de "l'espectre sobre Europa" el 2014. "Aquí el nacionalisme és tan sibil·lí que es presenta com a europeista, és fantàstic tenint en compte que la UE existeix perquè es va decidir que el nacionalisme no tornaria a destrossar Europa, que no es vessaria més sang per culpa d'aquesta ideologia destructiva", ha sentenciat. 

Contra Mas i Forcadell i la no acceptació de la democràcia

Girauta ha assegurat que el projecte polític que lidera el president de la Generalitat, Artur Mas, és "reivindicar una suposada legitimitat emparada en drets històrics que passaria per sobre de la llei", és a dir, que "un col·lectiu amb raons sentimentals del romanticisme tindria dret a separar-se d'un d'estat-nació antiquíssim amb Constitució, un poble sobirà i de dret". Creu que el procés implica que "pel camí" es perdria "la identitat" dels que se senten catalans i espanyols perquè "ells, tan identitaris s'ho passarien per l'Arc de Triomf". 

Això ho ha deixat clar, ha afirmat, la presidenta de l'Assembla Nacional, Carme Forcadell, que és "una monja laica que diu que nosaltres no som catalans, un personatge embogit no ha dir-me que jo no sóc català". Ells, diu Girauta, són "boníssims" i "tenen raó" i per això poden "dissenyar una insurrecció i dir que és normal" mentre que per C's tot plegat "és un cop d'estat". Aquesta és "la lògica podrida del nacionalisme", ha criticat. "Només acceptaran que renunciem a la nostra llibertat i per tant o marxem tots de Catalunya i acceptem que hem perdut aquesta guerra, una guerra d'idees però molt intensa, o els comuniquem que mai els donarem la raó; no poden expedir certificats de catalanitat", ha afegit.

Ciudadanos opta per incrementar la #ViaUlster, violentar la societat catalana

Girauta també s'ha referit a una conversa entre els expresident Jordi Pujol i José Montilla, en què es va parlar de "chonis" i de les arrels dels catalans, segons Girauta, per part de Pujol. "Vostè està rodejat de 'xoris'", li ha etzibat. Aquests comentaris de Pujol, ha matisat, són "xenofòbia, pura i dura". "Quina pena alguns per haver tornat a la ideologia destructiva que va tenir conseqüències tant terribles com el nacionalisme i els altres per haver caigut en les seves urpes, a la seva xarxa, a les seves coordinades, a les seves lògiques i el seu camp semàntic", ha afirmat en un dels discursos més aplaudits per l'auditori, ple amb 500 persones, segons al partit. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#69
Frances fletxa Reus
7 d'abril de 2014, 19.20 h

#60 - Totalment d'acord en la seva valoració sobre el Sr. Foix. Per altra banda el programa del Sr. Cuní hauria de tenir una bona baixada d'audiència. Una tértúlia de fa dies, on també hi era el Sr. Arcadi Calzada que va patir de manera estoica els atacs de la resta de llops, em va semblar brutalment indigne, especialment agressiva, indecentment planificada. Vomitiva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
Angel fletxa Castellbisbal
7 d'abril de 2014, 09.02 h

Quin nivell democràtic que te aquest candidat de Ciudadans i en Godó. Això és una mostra de que nem pel bon camí. SI, SI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
6 d'abril de 2014, 20.43 h

Girauta té raó en una cosa: El nacionalisme és l'enemic del progrés, la pau i també d'Europa. Per això la prolongació del nacionalisme franquista que suportem catalans i bascos al no poder accedir al dret d'autodeterminació podia ser tolerada quan la voluntat de independència d'aquests pobles no era majoritària, però ara el nacionalisme espanyol al no voler ni conèixer que pensem els catalans es posiciona en contra dels principis de convivència entre pobles diferents sobre els que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
espluguenca fletxa Esplugues de ll
6 d'abril de 2014, 19.53 h

La seva filla es presenta , i si no va el pare fa aigues.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
Pep maria fletxa El Vendrell
6 d'abril de 2014, 19.29 h

Punset tinc algun llibre teu i t'asseguro que no vaig a comprate ni un més i els que tinc a les escombraries es van ho sento, m'imagino que és cosa de la teva avançada edat que puguis estar al costat d'un personatge tan bufó i amb cara de" restrenyio", us aneu a assabentar del que és Catalunya el proper dia 11/09/14, de moment Intereconomia tancada, canal catala també, aviat la 8 amb tots els seus "panyolistas de merda" VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
jcc fletxa bcn
6 d'abril de 2014, 18.52 h

La provocació violenta per part dels espanyolistes és cada vegada més evident perquè no tenen arguments. Busquen la intervenció militar o policial perquè no guanyen democràticament. Els catalans hem de votar per dignitat personal i col•lectiva el 9 de novembre. El nostre és un plantejament pacífic i democràtic pel futur. Cal incentivar el vot per no fer el joc als unionistes.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2014/03/votar-per-dignitat-personal-i.html

http://jordicolomines.blo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
6 d'abril de 2014, 17.19 h

#60 Us dono la raó sobres en Foix i estic d'acord amb la vostra opinió. Però quan he encetat el tema al meu comentari 59, pensant que només era una apreciació molt personal meva, no hi he volgut incidir massa. Llàstima d'homa perquè és molt instruït, intel·ligent i sobretot una memòria extraordinària. Això sí, perillossíssim.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
6 d'abril de 2014, 16.53 h

Jo ja fa temps que he deixat de veure 8TV. Quant vaig veure la marxa que prenia el Cuní em vaig deixar d'interessar per la seva tertúlia. Només alguna
pel·lícula de tant en tant i que valgui la pena!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
Joan fletxa València
6 d'abril de 2014, 14.10 h

Opineu també a

http://www.laveupv.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
6 d'abril de 2014, 14.04 h

Considero que en LLUIS FOIX es molt mes perillós de cara al procés pel referèndum que en Girauta. En LLUIS FOIX es mes moderat en les formes que en GIRAUTA i a mes a mes al ser de la Segarra i amb els seu to planer i posat paternal d'home bo, esta fent mes forat als ciutadans i ciutadanes indecisos, que tots els exabruptes del candidat estrella de C,C i convidat estrella de la "tieta CUNI" .
La campanya que esta fent 8TV i la "tieta CUNI" al partit C,s es digna de ser estudia a les escol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.