directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Avancem acusa la direcció del PSC de "sectarisme polític" i "decadència"

Mohedano suspèn "cautelarment la militància" al PSC mentre el moviment crític amb Navarro marcarà els propers passos en assemblea el 28 de juny

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Avancem veu en l'expulsió de Fabian Mohedano de l'executiva del PSC un acte de "sectarisme polític, extrema debilitat i decadència" per part de la direcció de Pere Navarro. Així ho ha dit el líder del corrent crític i diputat díscol, Joan Ignasi Elena. Per tot plegat, Mohedano ha decidit suspendre "cautelarment la militància" i "congelar" la seva relació amb el PSC, cosa que no implica, de moment, estripar el carnet, ha assegurat. Pel cas de Mohedano i també per la posició del PSC en el procés sobiranista català, Avancem decidirà "col·lectivament" quins passos fa per refer "dins i fora" l'espai socialista en una assemblea el 28 de juny. "Totes les qüestions són sobre la taula", ha conclòs Elena.

Avancem marca distàncies cada cop més amb el PSC. D'entrada pel cas de Fabian Mohedano, apartat primer i finalment expulsat de l'executiva del partit per haver assistit a un acte d'ERC, un partit amb el qual els socialistes catalans havien "governat set anys". L'expulsió és "clarament l'expressió no només de sectarisme polític sinó també de decadència i extrema debilitat per part de la direcció", ha assegurat el líder del corrent crític, Joan Ignasi Elena.

Han afirmat que Mohedano oficialment no coneix la decisió de la comissió de garanties de fer-lo fora i s'han mostrat sorpresos perquè fos la direcció qui ho va anunciar. "Demanarem explicacions perquè són més les decisions que ha de prendre i volem tenir la completa seguretat que es prendran de forma autònoma i analitzant els elements sense interferències polítiques per part de la direcció del partit", ha conclòs Elena.

Avancem també entoma de forma "dolorosa" que el PSC no fos al debat del Congrés dels Diputats pel traspàs de la competència per a fer referèndums. I a més ha titllat la intervenció del PSOE, per part d'Alfredo Pérez Rubalcaba, d"instatisfactòria" i d'"excessivament enrocada amb la defensa a ultrança de la llei com un element d'impediment d'expressió de la voluntat majoritària del poble de Catalunya".

Un i altre element -"pèrdua de cultura política i de centralitat"- els ha fet concloure que la situació del PSC és "límit" i que "col·lectivament", com a moviment crític, decidiran quines passes fan en una assemblea d'Avancem a Sant Feliu de Codines el 28 de juny.

Reconstruir el socialisme dins i fora del PSC

En l'assemblea del 28 de juny s'analitzarà quins passos ha de prendre el moviment Avancem per reconstruir l'espai socialista català. Faran una crida a partits, i noms concrets, per crear 2vincles" amb l'esquerra i fer així una "alternativa". El debat és si es produirà o no una escissió del PSC. "No sabem si serà amb el PSC o sense", ha dit Mohedano, perquè la decisió es prendrà col·lectivament.

Sí que han admès, però, que sobre taula hi ha "totes les qüestions" i que entenen que reconstruir l'espai socialista passa per fer-ho "des de dins i des de fora" del PSC. Perquè "milers de persones" han deixat el partit i sense ells és "impossible" teixir-ho de nou, tornar a ser "pal de paller i des de fora també perquè estaran pendents de les decisions que prengui en els propers mesos la direcció del partit.

Mohedano suspèn cautelarment la militància

Davant la decisió de la comissió de garanties, Fabian Mohedano ha decidit "supendre cautelarment la militància" del PSC per escenificar encara més la polaritat del debat. Segons Mohedano, i tenint en compte que ja no és membre de l'executiva, "durant el període que estic castigat, no em sentiré membre del PSC". Mohedano, però, ha deixat clar que això no vol dir exactament estripar el carnet sinó "congelar-lo" per veure "què passa". En aquest sentit, ha assegurat que el que és "transcendent" és de fet el que passarà el 28 de juny.

Del Río, vocal "ras" a l'executiva

Per la seva banda, Jordi del Río, també de l'executiva, ha assegurat que va enviar una carta al primer secretari Pere Navarro per presentar la renúncia al càrrec de responsable de qualitat democràtica. No n'ha obtingut resposta i per això ho dóna per formalitzat de manera que se sent "vocal ras" de l'òrgan de direcció.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
maria fletxa bcn
15 d'abril de 2014, 10.51 h

...i aquests son els que proposaran aquella reforma de la Constitució, "tan guai" ..... No accepten cap pensament que no sigui el seu! ni cap diferència!.

Ui! quina por! ..

Conclusió, ells a la seva i nosaltres a la nostra!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
FREEDOM FOR CATALONIA fletxa ..............................
14 d'abril de 2014, 16.02 h

http://www.youtube.com/watch?v=CDwIYNXI5IM

Ja han vist aquest vídeo, fet per estudiants universitaris, més de 90.000 persones! Difonguem-lo més i més sobretot entre els nostres amics anglòfons.
Que se sàpiga CATALONIA IS READY FOR INDEPENDENCE i no pararem fins aconseguir-ho FREEDOM FOR CATALONIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
14 d'abril de 2014, 14.55 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest pob... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
El Psc és un aparell sense ideologia ni servei públic fletxa és una gestoria d'endollats i vividors del sistema corrupte
14 d'abril de 2014, 13.19 h

Com algú pot votar a un partit que compra el vot de centenars d'immigrans per a que votin en masa pel candidat oficial de l'aparell del parit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.