directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Lucena acusa CiU i ERC de la crisi del PSC

El socialista descarta un congrés nacional i convida als crítics a "assumir" que no són majoria al partit i a marxar del partit

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha atribuït aquest dimarts la crisi que ha acabat amb la dimissió de deu membres de l'executiva dels socialistes a Girona a factors aliens a la formació. En concret, Lucena considera que la "tensió política ambiental" derivada del debat nacional i a "l'estratègia" de CiU i ERC per forçar deliberadament "la desestabilització" i el "trencament" del PSC. Amb tot, el socialista creu que la crisi no s'ha de resoldre amb un congrés del partit, ni a les comarques gironines ni a nivell nacional. A més, Lucena ha convidat als crítics i els "propers a l'independentisme" a "assumir" que no són majoria dins del PSC i "esperar el seu moment" o marxar.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
"No sé si als meus companys de partit els ha sorprès; a mi només relativament"
 
D'aquesta manera ha reaccionat Maurici Lucena en ser preguntat per la crisi del PSC a Girona desencadenada aquest dimarts. I és que el socialista creu que hi ha dos forts motius externs que "fa temps" afecten directament al PSC i són els culpables d'episodis com aquest. "En aquella estratègia -de CiU i ERC- de mantenir la tensió, un dels objectius és el de fer trontollar el PSC, un partit que consideren clau trencar per assolir els seus objectius", ha afegit. De fet, segons Lucena, "si poguéssim entrar a la seu de CiU i ERC, trobaríem que part de l'estratègia sobiranista passa per desestabilitzar el PSC", i això té "incidència en els comportaments individuals" d'alguns socialistes com els que ara han plegat. "La pressió no tothom l'aguanta igual", ha sentenciat.

Conspiració independentista per carregar-se el PSC

L'altre gran culpable de la crisi gironina està, segons Lucena, també fora del PSC. En aquest sentit, ha remarcat que darrerament al PSC s'han "aguditzat" les discrepàncies perquè existeix a Catalunya "una forta pressió política ambiental". "No és que hi hagi una conspiració només enfocada al PSC, però aquest factor és un dels que explica part de la situació", ha conclòs. 

Lucena considera Nadal i la resta de crítics tenen por a la democràcia interna
 
El que sí ha volgut fer Lucena és carregar contra els que han abandonat la direcció del PSC gironí. "No sé si per la pressió ambiental o perquè ja no tenen el protagonisme que tenien en altres temps, però tenen gran dificultat per acceptar que al PSC les decisions es prenen conforme a la majoria i la democràcia interna", ha dit, tot recordant que "les posicions del grup parlamentari i la direcció són les que tenen un suport majoritari entre els afiliats del PSC" i no les dels crítics. En aquest sentit, creu que si no volen abandonar el partit, el que haurien de fer és "assumir" que no són majoritaris i "esperar el seu moment", si es que arriba algun dia on la seva postura té més pes intern. 
 
Nadal i Pia Bosch amb por a perdre les primàries a Girona ciutat

D'altra banda, Maurici Luneca ha descartat que aquesta enèsima crisi al PSC hagi de desembocar en un congrés extraordinari a les comarques gironines o a nivell nacional. "Ja hi ha suficients mostres i moments on s'han comptat amb vots el pes de cadascú", ha dit. Amb tot, ha "lamentat" que noms com el de Joaquim Nadal o Pia Bosch hagin decidit marxar sense "presentar-se a les primàries" per a l'alcaldia de Girona. "Era una magnífica oportunitat de mesurar la força de cadascú", ha sentenciat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
24 d'abril de 2014, 23.47 h



#23 Que poca-solta que ets, nen o nena que dius aquesta tonteria en anglès. Ets tu, pobre presumit/da qui decideix el grau de nacionalisme de Catalunya? AIXÓ NOMÉS HO POT DIR UN REFERENDUM, AQUEST REFERENDUM QUE ELS ESPANYOLISTES COM TU NO VOLEU QUE ES FACI.

Sou falsos com titelles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Fu Man Xu fletxa mandalin oliental
24 d'abril de 2014, 16.58 h

#23 Nenaaaaaaaaaaaa !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
23 d'abril de 2014, 22.42 h


Nadal i la seva tropa no han dimitit dels seus càrrecs, són incapaços de deixar de mamar del pressupost, quina banda...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Nom(bre) fletxa Població(n)
23 d'abril de 2014, 21.37 h

#20 Para escribir estas subnormalidades, mejor no escribas nada, jilipollas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
23 d'abril de 2014, 21.35 h

#20 Niñaaaa, no metas las narices donde no te llaman si no quieres que a los que no nos gustan los mocos te peguemos una patada en el culo, so idiota subnormal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
23 d'abril de 2014, 19.16 h


Nadal i la seva tropa no han dimitit dels seus càrrecs, són incapaços de deixar de mamar del pressupost, quina banda...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
etrwere fletxa lyuhjkff
23 d'abril de 2014, 18.56 h

TOTS ELS PARTITS MIREN D'ACONSEGUIR TOTS AQUELLS VOTANTS QUE CONSIDEREN PRÒXIMS. PERÒ AIXÒ COM A NORMA GENERAL NO SUPOSA L'ESFONDRAMENT D'UN PARTIT. UN PARTIT S'ESFONDRE SOVINT PER MERITS PROPIS. PER HAVER FET UNA MALA GESTIÓ O NO TENIR UNA RESPOSTA CLARA A UN PROBLEMA PRIMORDIAL. I ES CERT QUE EL PSC S'HA ESFONDRA´T PER DEFENSAR UN FEDERALISME IMPOSIBLE. QUAN NO POC CREÍBLE. COSA QUE NO HA PASSAT A INICIATIVA, PER QUE ELS SEUS SOCIS ESPANOLS COM QUE NO HAN DE GOVERNAR S'HAN MANTINGUT MÉ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Hello World from Catalonia fletxa ..............................
23 d'abril de 2014, 17.21 h

http://www.youtube.com/watch?v=m8YTJPJQevw

Catalans want to vote - Human towers for democracy.

Expliquem-nos al món i GUANYEM-nos el suport de l'opinió pública internacional, és la clau, per al reconeixement de Catalunya com a Estat independent! INTERNACIONALITZACIÓ i ALLIBERACIÓ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Àngel fletxa Castellbisbal
23 d'abril de 2014, 17.09 h

Si així pensen solucionar el conflicte, van malament. La paraula autocrítica no existeix a Can PSC. Crec que estan equivocats i si no reaccionen a temps pot ser que la ciudadania els pasi per sobre. El PSC no es pot diluir en un PSOE de Catalunya, si pensen el contrari, estan acabats o així sembla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
23 d'abril de 2014, 16.46 h

#13 Subscric el vostre comentari. Només em permeto afegir-hi per dir que aquest panoli, és idiota, i si no ho és més, és perquè no s'entrena. Més a més amb el què diu, un dia em llevaré del llit, i llegiré al diari que la culpa del desori d'aquest partit d'espanyols=PSOEC, també és meva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.