directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El darrer Sant Jordi autonomista, una festa cívica, cultural, social i política

La 4a Festa de la Llança de Sant Jordi aplega el món literari i editorial de les lletres catalanes, on s’han fet públiques les novetats i la previsió d’èxits de la diada d’enguany

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La 4a edició de la Festa de la Llança s’ha celebrat aquest vespre a la Fàbrica Moritz de Barcelona. La vigília de Sant Jordi, la Festa de la Llança ha aplegat diversos representants del món literari i editorial català, donant el tret de sortida als actes organitzats per Òmnium Cultural per aquesta diada.Durant la Festa s’han anunciat els resultats del sondeig "La Llança de Sant Jordi" a omnium.cat/la-llanca-de-sant-jordi, un aparador web on més de 5.000 lectors han escollit llibre regalaran per la diada, a més de poder remenar les novetats editorials d’enguany. Del 7 al 20 d’abril, els participants han escollit el millor llibre de ficció, no-ficció, infantil i juvenil, a més de la millor coberta.



Comparteix
   


Etiquetes
En la categoria de ficció, els títols més votats han estat, per ordre alfabètic: Desig de xocolata de Care Santos, Dies de frontera de Vicenç Pagès Jordà, L'altra de Marta Rojals, Les escopinades dels escarabats d’Andreu Martín i Set dies de Gràcia de Carla Gràcia Mercadé.

En la categoria de no-ficció (ordre alfabètic): Cuina amb Joan Roca de Joan Roca, Lo lleidatà és fàcil. Txarra'l, sisquere! de Robert Massip, Ferran Montardit i David Prenafeta, Ni tan alt ni tan difícil d’Araceli Sagarra, Salvador Puig Antich, cas obert de Jordi Panyella i Si Beethoven pogués escoltar-me de Ramon Gener.

En la categoria infantil-juvenil (ordre alfabètic): Barcelona Bestiari de Josep Carner, Ricard Pla, Pere Vivas, Jaume Subirana i Marta LunaDiables! de Susana Peix Cruz i Sebastià SerraEl lladre de paraules de Carlota Iglesias, Àngels Ribas, Lia Bertran i Dani AlonsoL'edat del lloro de Gisela Pou, i Xènia, tens un WhatsApp de Gemma Pascual.

L’acte ha comptat amb els discursos dels dos convocants: la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, i d'Albert Pèlach, president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. Muriel Casals ha destacat que “Catalunya, com a país normal que vol ser, té com a deure potenciar diades culturals com la de Sant Jordi i la lectura de llibres en català”. “Aquest 2014 tenim una oportunitat d’or. El 9 de novembre i la consulta són eines per a tot un país, també per a tots aquells que dia a dia feu possible que la nostra sigui una cultura de referència a Europa”, ha afegit la presidenta d’Òmnium.

Òmnium es desplega arreu del país per Sant Jordi

Pels volts del 23 d'abril, Òmnium impulsa altres activitats culturals arreu del territori (agenda) i per la diada l'entitat sortirà al carrer amb una quarantena d’Espais Òmnium (llistat), que esdevindran un punt de trobada entre lectors i escriptors. A banda de material i informació dels diversos projectes de l'entitat, també hi haurà escriptors signant les seves obres durant la gran festa de la llengua i la cultura catalanes.

A l’espai central d’Òmnium, a la Rambla Catalunya amb el carrer Diputació de Barcelona, els lectors podran trobar referents de les lletres catalanes com Jaume Cabré, a més dels dos últims premis Sant Jordi de novel·la, Vicenç Pagès i Màrius Serra, o la pròpia presidenta d’Òmnium, Muriel Casals.

29 escriptors/es donen suport a la vaga FNAC El Triangle (BCN) en solidaritat amb els i les treballadores en vaga

29 escriptors i escriptores han manifestat la seva adhesió i solidaritat amb #NoSignisAlFnac: Toni Albà, Marta Altés, Carmen Amoraga, Antonio Baños, Jaume Barberà, Paula Bonet, Alfred Bosch, Pep Bras, Andreu Buenafuente, David Caño, Roc Casagran, Dani el Rojo, Jair Dominguez, Juan Gómez Jurado, Agustina Guerrero, Pau Farràs, Àlex Hinojo, Lyona, Sor Lucía Cam, Risto Mejide, Modernet de Merda, Miguel Noguera, The New Raemon, Vicenç Pagès Jordà, Marta Pérez Sierra, Enric Pardo, Carlos Zanón, Juan Gómez Jurado i Joan Ridao.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
25 d'abril de 2014, 10.00 h

NO VOLEM LA FERIA DE ABRIL DE BARCELONA A CATALUNYA , Si la volem que se la paguin els els Andaluces i Extremeños hosigui els Espanyols i Castellans Es una Festa Privada un es fa molt negoci ja moltes ventas de productes de altres comunidades no de Catalunya UNA Festa de Borratxos i alcoholics nomes es veu alcohol i aixo es un fet I No fam controls de alcoholemia ala sortida de la Feria de abril jo no votare als politics que baixin ala Feria Española que tan agradaba al Dictado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
24 d'abril de 2014, 13.44 h

Comunicado de la Resistencia :

Tras el rechazo frontal del Gobierno español a los justos planteamientos expuestos por las fuerzas políticas representativas de la Nación Catalana,por los cuales reclaman el inalienable derecho del Pueblo Catalán a expresar su voluntad política sobre su inmediato futuro, y sobre su deseo de convertirse en una entidad estatal en el marco jurídico internacional,

EXPRESAMOS nuestra consternación, y nuestra más enérgica condena y repulsa ante la postura int... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
23 d'abril de 2014, 19.24 h

Dema tornaren a parlar de la Pobresa de Catalunya del moltde Atur que pateix Catalunya La falta de Becas de Menjador la falta de seguratat a Catalunya de les retalladles socials Ara tenin una nova televicio en llengua Catalana aixo es bona noticia per Catalunya .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
23 d'abril de 2014, 18.20 h

De Guindos estima que el PIB espanyol creixerà de mitjana un 1,5%
Confia que aviat es generarà feina neta de manera "significativa"

El ministre espanyol d'Economia i de Competitivitat, Luis de Guindos, ha avançat que el PIB estatal creixerà de mitjana un 1,5% en el període 2014-2015, anys en què espera que es generi feina neta de manera "significativa".

"Serà una recuperació sostinguda i serà la porta de sortida de la crisi d'Espanya", ha afirmat en un esmorzar informatiu. El govern ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
23 d'abril de 2014, 17.41 h

... EL NASDECARDEDEU.CAT ....Trobareu que liban fer al meu cotxe Els Nacionalistes Espanyols els Castellans Espanyols que viuen a Cardedeu al Valles Oriental FORA Espanyols de Catalunya ADEU ESPANYA ..FELICITATS A TOTS ELAS JORDINS I LES MONTSERRATS Quel Diumenge será el bostra sant anreu al MONASTIR DE MONTSERRAT .......ELNASDECARDEDEU....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
23 d'abril de 2014, 17.36 h

MIREU .. Aquí ...ELNASDECARDEDEU.CAT ... Per internet aquí trobareu lo que han fet CASTELLANS , ESPANYOLS Que viuen a Cardedeu al Valles oriental i les Policias Locals no els volem agafar no fam res contra els ni vejilan RARO RARO Un esta la policía per la nit ? EL COTXE .. es el meu i estic al Atur sóc pobre en dos fills disminuidos NOMES PER SER CATALÀ , CULER I INDEPENDENTISTA Me han fet aixo i cap politic del poble cap partit politic me a venidor a ver... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
23 d'abril de 2014, 17.00 h

Ja una alegría avui a Catalunya , tenin unaltra Televició en la nostra LLengua Catalana , aixo es una realitat es un FET ..Avui la LLengua catalana esta mes viva alas televicions .. TV-3 Tindra que millorar mes ara ja te una bona competencia i catalana . Ara están fer una bona Tertulia i parlem de Catalunya Trobu a falta parlim tambe de políticas socials , sanitat i educacio he Que parlim per que els partits politics i govern català no arriben a un acord a un pac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
FREEDOM FOR CATALONIA fletxa .............................
23 d'abril de 2014, 16.58 h

http://www.youtube.com/watch?v=CDwIYNXI5IM

Estudiants universitaris envien en anglès i subtitulat en català un emotiu missatge al món sobre la voluntat dels catalans de tenir un estat propi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
23 d'abril de 2014, 16.33 h

... Avui importa una cosa ... FORÇA BAYERN .. FORÇA PEP GUARDIOLA ... Cal GUANYAR ..AL REAL MADRID Cal amarga la vida a MADRID A ESPAÑA ... Avui Catalans , cules i independentistas esteren amb EL BAYERN ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
23 d'abril de 2014, 16.30 h

MONTSERRATS Podreu puja gratis al Cremellera de Montserrat desde avui fins el dia 30 de Abril , hosigui el bostra Sant del dia 27 ja teniu un regal aixo si abans hus teniu que apunta al Club de les Montserrats , per tenir dret als viajes gratis que hu sapigueu INDEPENDENTISTES DIUMENTGE Santa MONTSERRAT Tots al monastir de la nostra Patrona i Verge de Catalunya simbol historic del Catalanisme català cuna de la llengua catalana


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.