directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joaquim Nadal, supèrbia sense límits

Es postula per tornar a la primera línia de la política en un cas "d'emergència nacional"

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

L'exconseller Joaquim Nadal no ha acabat la fam de manar, avui en una entrevista a Catalunya Ràdio ha insistit que no es vol recol·locar i que no anirà a cap candidatura de cap partit polític perquè no té la pretensió de ser “res més a la vida del que ja ha set”, instants després d’aquestes afirmacions Nadal s’ha obert la porta que ell mateix s’havia tancat i ha assegurant que només tornarà a la primera línia política en un cas "d'emergència nacional". Nadal ha fet pública aquest dijous la carta que diumenge va entregar en mà al primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, per explicar-li que plegava de president. La idea final que Nadal llença a la carta és que el PSC continua essent el seu partit però que no té forces per seguir ocupant càrrecs de responsabilitat.

Comparteix
   


Etiquetes
Lloança a Joan Puigcercós

L'exconseller també aposta perquè al PSC hi hagi una profunda renovació i ha assenyalat el model d'ERC com a exemple a seguir. Nadal ha lloat el paper que va tenir Joan Puigcercós quan va decidir fer un pas enrere i permetre que el partit es renovés pràcticament en la seva totalitat, situant a Oriol Junqueres (que en aquell moment no era militant) com a líder dels republicans. "Si el PSC fos capaç de fer el mateix, situant un independent al capdavant del partit, deixaria entrar aire nou des de fora", ha manifestat Nadal, que creu que la clau de l'èxit d'ERC és que al nou president "no se li passa factura del passat del partit".


Una carta amb retrets i autocrítica

Nadal ha volgut fer públic el contingut íntegre de la carta que va entregar a Fernández exposant perquè plegava de president. Les argumentacions de l'exconseller arrenquen del congrés de Lloret de Mar de febrer del 2012, quan es va escollir la nova executiva amb només cinc vots de diferència. Segons alerta Nadal, en aquell moment ja es va fer evident la fragilitat del partit a Girona, ja que hi havia tres candidatures: la d'en Juli Fernández, la de la Pia Bosch i la de l'Ignasi Thió (la de perfil més jove i de renovació).

Segons explica Nadal, en aquell moment va convèncer Bosch perquè renunciés a ser primera secretària i sumés els seus vots a la candidatura de l'actual primer secretari, Juli Fernández. "És molt probable que tant tu com jo cometéssim un error de càlcul en un intent benintencionat de posar en valor el sentiment de continuïtat i de l'estabilitat institucional interna del partit", reconeix Nadal, que assumeix que llavors es pensava que podia "evitar la ruptura".

Ara bé, el ja expresident dels socialistes gironins fa autocrítica i afirma que no ha pogut frenar la ruptura interna del partit. A partir d'aquí, reparteix culpes entre la seva responsabilitat com a president i també la gestió del primer secretari, Juli Fernández. Entre d'altres, assumeix que no han sabut mantenir "l'especificitat" del PSC gironí dins l'espai socialista català i que el projecte "s'ha anat diluint". A més, considera que malgrat que Fernández es volgués erigir com un "pont" entre els diversos sectors del partit, aquesta posició no ha quallat i hi hagut una "polarització" entre el primer secretari i d'altres membres del partit.

A més, acusa Fernández de representar amb "oficialitat i ortodòxia" el partit en casos com l'expedient a la diputada gironina Marina Geli per haver trencat la disciplina de vot al Parlament. "No hi ha hagut diàleg i per això hi ha hagut ruptura".

Víctima del dret a decidir

També considera que ha estat un detonant la seva decisió de presidir la Taula gironina pel dret a decidir, a proposta de l'alcalde convergent Carles Puigdemont. "Inicialment va ser una bomba atòmica dins el PSC", diu a la carta. A partir d'aquest moment, creu que el seu paper com a president "era tolerat però no acceptat". "Si discrepes, sobres; si et plegues a les posicions dominants, mantindràs el teu paper d'àrbitre aparent. Així m'he sentit sovint", explica Nadal a la carta. 

Nadal arraconat al PSC: "Fa més d'un any que no faig de president"

Tot i el to d'autocrítica que es pot llegir en alguns moments de la carta, Nadal també acusa directament Juli Fernández d'haver-lo arraconat dins el partit a Girona. "Fa més d'un any que no faig de president, que no sóc considerat com a tal i que no sóc reconegut en aquesta condició", assegura. A més, afegeix que no sap "res o gairebé res", que no se'l convoca ni se'l consulta i que no parla amb el primer secretari. "Només constato i no busco culpables", assenyala a la carta.

A més, també culpa Fernández i d'altres membres del partit d'haver fet declaracions públiques i a les xarxes socials contra la seva persona i, en canvi, assegura que ell mai ha carregat contra el primer secretari. Per això, considera que, com a president, s'ha sentit "desautoritzat".

Al final de l'escrit reconeix que possiblement la seva renúncia no arribi en el millor moment -amb unes eleccions europees a tocar- però assegura que l'experiència en política el porta a pensar que "mai no és el moment oportú perquè sempre hi ha una cosa o altra".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Joan fletxa Barcelona
25 d'abril de 2014, 13.03 h

els Nadal saben que la menjadora del psc ha quedat buida per molt temps i s'ens ofereixen en plan salvapàtries....colla de vividors de la política ! encara no han mamat prou ? potser que es jubilin que la paga ja la tenen indefinidament assegurada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ciscu fletxa Girona
25 d'abril de 2014, 11.04 h

No és personatge de fiar. Supèrbia? , no se l'acaba !. Ara està pel dret a decidir ? doncs benvingut sigui. No gaire res més amb gent d'aquesta mena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
25 d'abril de 2014, 07.54 h

Què vol dir emergència nacional? Qui fixa el grau? Vegenades! Està tocat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
24 d'abril de 2014, 20.38 h

#4 Abans de fer certs comentaris, caldria que us informèssiu a bastament. Sapigueu que un dels Participis alternatius del verb Ser, contempla aquesta conjugació. I us diré més: A moltes contrades de Catalunya aquesta fòrmula és molt emprada, i a Girona província també. Això no obstant, val a dir que s'està perdent. O sigui que d'indoxinès, que no sé quina raça és, res de res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
24 d'abril de 2014, 20.20 h

EMITE 5.565 MILLONES A 3, 5 Y 10 AÑOS
El Tesoro DEL Reino de España pulveriza nuevos mínimos históricos en los costes de su deuda.

La emisión del Tesoro ha rebajado sustancialmente los anteriores mínimos históricos en los intereses de la deuda a tres y cinco años. La rentabilidad media se ha desinflado del 1,3% al 1,02% y del 1,86% al 1,66%. A diez años se ha quedado cerca de bajar del umbral del 3%.


Ademas la prima de riesgo lleva semanas en los 152 puntos lejos de los 682 de hace ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
24 d'abril de 2014, 17.49 h

Otro que se cree imprecindible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
24 d'abril de 2014, 17.23 h

Becerril envía al fiscal general una queja por un comentario contra los militares muertos en Canarias 'Cuatro salvapatrias pistoleros menos para conquistar Cataluña', decía su autor
Su responsable, Carles Mañe Marimon, ha eliminado su cuenta de Facebook

Carles Mañe Marimon
Carrer Sis de Desembre, 15
43820 Calafell
Tfno 977 69 17 86

http://www.elmundo.es/espana/2014/04/24/53591bbaca47417f7d8b4571.html?a=4eddeddad26db63c5ffe17b32219be43&t=1398352787


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 d'abril de 2014, 16.53 h


"res més a la vida que el que ja ha SET" ? SEEEEET? ... en quina llengua parla aquest home? En català DE SEMPRE diem "ESTAT" o fins i tot l'incorrecte però popular "sigut", però això de "set" em sona a indoxinès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 d'abril de 2014, 15.49 h



El PSC te un problema, avui dia, te mes oients a les radios, que votants
A les propres municipals, es veurà


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
24 d'abril de 2014, 15.45 h

No estic gens d´accord amb la interpretació que en feu del seu comentari "d'emergència nacional" jo le sentit a Catalunya Ràdio i ni el comentaris anteriors i posterios anaven en cap línia de supèrbia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.