directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un duel entre dracs i cavallers

La jungla del procés a vint-i-vuit setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Jorge Fernández Díaz, Xavier García Albiol, Josep Guardiola, Patxi López, Núria Marín i Rafael Martín Fatxó.

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador.- El nivell d’agressivitat de l’espanyolisme augmenta a mesura que ens atansem al 9-N: també, afortunadament, el grau de massiva demostració de dignitat de molts catalans, farts d’acotar el cap. Durant aquests dies n’han deixat testimoni des del millor entrenador europeu del moment a un jove de Cadaqués. Actituds com les seves ens han recordat que tots, en el nostre petit àmbit d’actuació, tenim l’oportunitat d’ajudar el país en aquest moment tan transcendent de la seva història. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Fernández Díaz, Jorge (ministre espanyol de l’Interior).
Clavagueram infecte.
Si el joc brut d’Estat tingués rostre la semblança amb aquest polític del Partit Popular seria extremadament pronunciada.  És difícil acumular motius de major gravetat que justifiquin una dimissió en tants pocs mesos. Un veritable rècord de la nàusea. El darrer, la confirmació d’una sospita molt seriosa, a partir de la declaració dels policies implicats: que van rebre ordres dels seus superiors per investigar ciutadans (els famosos 33 jutges, encapçalats per Santiago Vidal, del manifest a favor d’una Consulta), simplement, pel fet que havien fet manifestació pública de les seves idees polítiques. Tot sigui dit, per cert, de la mateixa manera que fa mesos que s’està inspeccionant fiscalment ciutadans també com a repressàlia pel seu posicionament ideològic o la vinculació familiar amb els qui van al davant del procés.
 
García Albiol, Xavier(alcalde de Badalona).
Encalçar catalans.
El dia de Sant Jordi va venir marcat per la cacicada d’aquesta figura emergent del Partido Popular, capaç d’enviar la policia municipal contra una paradeta d’Òmnium Cultural desplaçada del seu lloc habitual a la fira d’entitats de Badalona. El fet ens va ensenyar dues coses: que, com va fer l’entitat mantenint la seva activitat de lectura de contes al carrer des d’una botiga, hem de plantar cara pacíficament i serena, sense caure en provocacions, i que el contrast ètic entre les nostres actuacions i les del dependentisme no pot ser més radical. No se sap encara que la (inexistent) Catalunya excloent de la diferència que cada dia invoquen els hagi prohibit enlloc cap activitat, fins i tot l’exhibició de les seves insígnies feixistes en el Dia de la raça.
 
Guardiola, Josep (entrenador del Bayern de Munic).
Un català al centre d’Europa.
L’entrada en escena de l’aleshores entrenador blaugrana va suposar un abans i un després en el tractament de la llengua catalana al futbol d’elit. Aquesta setmana el de Santpedor ha defensat el seu ús a les rodes de premsa, fins i tot, desacreditant públicament la reprimenda que la UEFA havia fet el dia abans a un periodista de Catalunya Ràdio que s’havia atrevit a preguntar-li en català, com si, ni més ni menys, fos una llengua d’estat. Els mitjans germànics, a més, han donat publicitat a un reportatge en el qual, clar i català, Guardiola s’afirma patriota català i nega que Catalunya sigui Espanya. Alemanya serà un escenari clau en el nostre futur polític i avui tenim encara més clar que, almenys, tenim un excel·lent ambaixador per explicar-nos.
 
López, Patxi (líder del PSOE a Euskadi).
Desvergonya per amagar on ens porten.
El cap de setmana, l’ex-lehendakari (compartint discurs amb les portades del conegut diari progressista de Madrid ABC!) tenia la immensa cara dura de prevenir-nos dels enormes costos econòmics de la independència. Ells, que fins ara, sense manies, han fonamentat la seva prosperitat econòmica, també, en part, en de la depredació cruda, massiva, colonial, dels Països Catalans. En contrast, aquesta setmana, justament, dues notícies econòmiques han vingut a exemplificar quins són els costos de quedar-nos a Espanya: la volatilització d’una part molt important del fons de garantia de les pensions (que posa en seriós risc de fallida el sistema) i l’entrada en números directament negatius dels fons de garantia dels dipòsits bancaris.
 
Marín, Núria(alcaldessa de l’Hospitalet).
Que res no es mogui.
Successora de Celestino Corbacho en 2008, aspira a mantenir-se en el poder en 2015 des de posicions fèrriament anti-independentistes. Sense ella i altres pesos pesants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona no s’entendria l’actual posició de la direcció del partit. Tot i contrària a la Consulta, fou la primera a iniciar una campanya en defensa del no a la independència. Aquesta setmana la CUP local, amb un encartellat, ens ha explicat de forma eloqüent perquè no vol un nou país: a ella i als seus els va de conya. Segons l’organització independentista, Marín guanya més que el president del govern espanyol, els seus sis tinents d’alcaldes més que els ministres, els seus regidors s’embutxaquen en dietes 1.707 € per ple i gaudeix de l’assistència d’una cort de 28 assessors al mòdic preu d’1,5 milions anuals. Així qualsevol defensa l’statu quo.
 
Martín Faixó, Rafael(aficionat del Barça agredit per la Policia espanyola).
Uns amunt, els altres encara més avall.
No hi ha dubte que el dependentisme català i el nacionalisme espanyol, enfollits en el seu pendent de degradació antidemocràtica, estan pitjant l’accelerador de la xenofòbia. Els insults a les xarxes socials es multipliquen alhora que fan bandera d’actituds violentes, sigui als espectacles esportius, sigui per part dels mateixos cossos de seguretat. Ells van a més, però nosaltres semblem ara més decidits a fer-hi front des d’una actitud digna i pacífica (la que els fa més mal), sense caure en la seva provocació constant: si la denúncia del cas idèntic d’en Jordi Mascort a la final de Copa de 2012 va rebre poc suport, ara, el país s’ha bolcat en favor d’aquest jove de Cadaqués. L’espanyolisme es radicalitza i es degrada; el sobiranisme madura i es fa moralment més solvent. Anem bé.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
28 d'abril de 2014, 18.35 h

Mas als Mossos: «El pitjor dels errors és no admetre'ls»


http://www.naciodigital.cat/noticia/67841/mas/mossos/pitjor/dels/errors/no/admetre/ls


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Guillem fletxa Tarrassa
28 d'abril de 2014, 13.29 h


#20 Fibló, aquest ignorant pedant de l'Artal Soria o Luis Mur com li dius tu, confon SARRAÏNS amb OTOMANS. És un analfabet, ja ho dius bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
28 d'abril de 2014, 12.20 h

Comunicado de la Resistencia : Tras el rechazo frontal del Gobierno español a los justos planteamientos expuestos por las fuerzas políticas representativas de la Nación Catalana,por los cuales reclaman el inalienable derecho del Pueblo Catalán a expresar su voluntad política sobre su inmediato futuro, y sobre su deseo de convertirse en una entidad estatal en el marco jurídico internacional, EXPRESAMOS nuestra consternación, y nuestra más enérgica condena y repulsa ante la postura intra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
F.Ibló fletxa No puc venir mig minut a Directe!cat sense trobar en LUIS MUR demostrant que a més de FILL DE PUTA és un IGNORANTÀS
28 d'abril de 2014, 09.03 h





#18
#19 Luis Mur, aquesta facilitat d'INSULTAR quan estas COVARDMENT AMAGAT darrera l'ordenador, tinc moltíssimes ganes de comprovar si les mantens quan siguem CARA A CARA . . . La teva fanfarroneria de FARSANT COVARD , te la faré empassar crua, no ho dubtis.




Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
F.Ibló fletxa No puc venir mig minut a Directe!cat sense trobar en LUIS MUR demostrant que a més de FILL DE PUTA és un IGNORANTÀS
28 d'abril de 2014, 08.58 h

#18
#19 Tu , GALLINETA HERMAFRODITA COVARDA, ets el desgraciat d'en LUIS MUR, el "DENUNSIADORT ENLOQUESIDU" que ens amenaçava de denunciar-nos a tots a la guàrdia civil, un poruc que per exhibir la seva ESTUPIDESA PAROSA i RIDÍCULA s'amaga sota els mes diversos noms:

Santi de Palamós (el que desafiava a òsties els catalans fins que algú li va recollir el guant i ell va còrrer a amagar-se sota el llit com una GALLINETA ESPANTADA),

àlies “SEA STORM (somnis de subnormal que voldri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
F.Ibló fletxa No puc venir mig minut a Directe!cat sense trobar en LUIS MUR demostrant que a més de FILL DE PUTA és un IGNORANTÀS
28 d'abril de 2014, 08.55 h

#18
#19 Tu, Luis Mur MALEDUCAT, què dius de "conquestes OTOMANES" ??!! Demostres que a més de ser un FILL DE PUTA PODRIDA ets un IGNORANT. Els otomans MAI NO VAREN CONQUERIR RES A LA PENÍNSULA IBÈRICA, IDIOTA !!!

"Conquestes otomanes" ... troç d'ANALFABET !!!!!!! No ho veus que ets un autentic ANALFABET ??!!

Amb l'àlies Lorenzo Bach dèies pensava els gots eren un poble i els visigots uns altres, veieu Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Artal Soria fletxa Sant Adrià del Besós.
27 d'abril de 2014, 20.48 h

#8 MARCA HISPÁNICA, INSULSO..


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 35
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Artal Soria fletxa Sant Adrià del Besós.
27 d'abril de 2014, 20.46 h

#7 A Cataluña IMBÉCIL?, A mas o menos Gerona y parte de Barcelona, que no toda. Pues por eso IMBÉCIL, marca hispánica porque era el trozo de España que se apropiaron en el tiempo de las conquistas otomanas, GILIPOLLAS. Marca hispánica por que era ESPAÑA, no entiendes ya INEPTO DE LOS COJONES???.

Hay IMBÉCILES en el mundo, pero grandes como los que hay aquí en Cataluña, no los hay en el resto del mundo.

La madre que lo parió, el IMBÉCIL este !!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 41
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
27 d'abril de 2014, 20.05 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest pob... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
27 d'abril de 2014, 13.41 h


El PSC en boca de Pere Navarro ha criticat als sindicats que recolzen el nacionalisme-secessionisme. Només són notícia per recolzar als nacionalistes i no als treballadors, tenint en compte que aquests nacionalistes als quals recolzen sempre han anat en contra dels interessos dels treballadors. Sembla que el PSC està trobant una altra vegada el nord i defensant els interessos de les seves bases i de qui els voten...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 33
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.