directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 02:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tremosa: l'autonomia que ens cal és la de Portugal? #Europees2014

Critica el "doble discurs fariseu" de l'Estat, que esgrimeix la llei per no fer la consulta però incompleix la directiva marc de l'aigua

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Tortosa (ACN).- El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha demanat aquest dissabte als votants de les Terres de l'Ebre que no converteixin el candidat del PP, Miguel Arias Cañete, en el comissari europeu del transvasament de l'Ebre. "Que no hi vagin vots del delta de l'Ebre cap a Arias Cañete, perquè potser vol ser el comissari del transvasament. Nosaltres hem de ser molt fots per impedir això", ha advertit des de Tortosa, on ha recriminat al govern espanyol el seu "doble discurs fariseu" quan esgrimeix la llei per no celebrar la consulta del 9 de novembre però en canvi incompleix desenes de directives europees, entre elles la directiva marc de l'aigua.
Ramon Tremosa ha celebrat un acte davant del riu Ebre aquest dissabte a Tortosa
Ramon Tremosa ha celebrat un acte davant del riu Ebre aquest dissabte a Tortosa
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Tremosa ha escollit Tortosa per parlar del transvasament de l'Ebre i ha celebrat un acte tot just al costat del riu, acompanyat per l'alcalde tortosí, Ferran Bel, i el candidat de les Terres de l'Ebre, Joan Pere Gómez. 

El cap de llista de CiU ha recordat que el mateix Arias Cañete va dir fa deu anys que aquest transvasament seria un "passeig militar", i ara aquest mateix senyor torna a Europa per ser eurodiputat i per aspirar a ser comissari. Tremosa ha advertit que si hi ha molts vots de les Terres de l'Ebre que optin pel PP, pot ser que "se senti legitimat com a comissari del transvasament".

A més, ha denunciat que l'estat espanyol fa sis anys que està incomplint la directiva marc de l'aigua, que és la que marca el cabal ecològic dels rius, una directiva que compleixen pràcticament tots els països menys Espaya, ha dit. Fins i tot, ha recordat que ha estat fins i tot va ser condemnada pel Tribunal Europeu per aquesta qüestió.

De fet, Tremosa ha subratllat que Espanya lidera el rànquing de països que incompleixen directives europees, el mateix estat que diu que no permetrà la consulta a Catalunya perquè s'ha de complir la llei. "Quin doble discurs fariseu", s'ha queixat. 

Volem l'autonomia de Portugal per defensar l'Ebre

D'altra banda, en la línia d'un argument que CDC va fer servir fa unes setmanes contra el transvasament, Tremosa ha plantejat que per salvar el delta de l'Ebre cal que Catalunya tingui la mateixa autonomia que Portugal, on desemboca el riu Tajo i Espanya no pot plantejar cap transvasament perquè hi ha un tractat internacional que prohibeix tocar aigües d'un riu que desemboca en un altre país. 

"Si realment volem salvar el delta de l'Ebre i volem evitar el transvasament, l'autonomia que ens cal no és la de Portugal?", s'ha preguntat. I el mateix ha dit sobre el Projecte Castor, un projecte del PSOE.

Per la seva part, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha recordat que Tremosa sí que s'ha preocupat per les Terres de l'Ebre, i fins i tot va participar en la gran manifestació en contra del transvasament de l'Ebre que planteja el govern espanyol. Bel també ha aprofitat per criticar que l'únic argument del PSC sigui anar en contra de Mariano Rajoy perquè PP i PSOE, ha dit, representen el mateix pel que fa als interessos de Catalunya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Eliseu fletxa La Seui d´Urgell
13 de maig de 2014, 15.22 h

#14 la vaca parlant


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
11 de maig de 2014, 18.03 h

#13

estoy de acuerdo


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Miquelet fletxa L'illa de Robinson
11 de maig de 2014, 16.08 h

#12 Per això cal fer vot útil i votar a Esquerra Republicana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
11 de maig de 2014, 15.18 h

Por que mentis a vuestors electores NAZionalistas? Una de las finalidades de este panfleto y de cualquier media deberia ser informar a su LECTOR.

¿Acaso saben TODOS los votantes de CiU, que parte de sus votos (diputados) iran a apoyar la Partido Popular Europeo, EL MISMO QUE APOYA EL PP?


¿Acaso saben que en las elecciones europeas SOLO HAY UNA CIRCUNSRIPCION ELECTORAL:ESPAÑA y que los votos computan los de todas las provincias de España?

De ahi que votar a partidos regionales sea lanzar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
11 de maig de 2014, 12.23 h

SOM'HI JA !

Ramon Tremosa, llàstima del UDC-llast que has de suportar, que votarà amb els conservadors. Això ens fa dubtar a molts dels que et volem votar. Volem conèixer però, si hi ha alguna desafinada UDCianana durant els dies de campanya. Tenim present però, que cal recolzar al nostre President i és un motiu prou convincent.

I si convencem al nostre Copríncep de negociar la co-ciutadania Andorrana-Catalana?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Coronel Pastrana fletxa hoy en Madrid
11 de maig de 2014, 10.22 h

#2 Estoy impresionado por tus argumentos. En cuanto al tema especificamente político, has de saber que los ciudadanos que han optado por la vía independentista, en su mayoría, no son nacionalistas sino secesionistas. Es un movimiento completamente transversal. Los que como tu, no lo sois, conseguir que argumentéis civilizadamente opciones que ilusionen a los que vamos a votar SI-SI o están indecisos, es virtualmente imposible de encontrar. Siempre es el insulto, la coacción y la amenaza y... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 de maig de 2014, 09.59 h

#2 Tu no ets pots partir cap polla perque les marietes com tu no teniu polla. En tot cas digues que et parteixes el clítoris de quiròfan, depravada viciosa que no tens coll.. ni de posar el teu nom


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
11 de maig de 2014, 00.48 h

Ingeniosa frase que ya tiene unos años. Aunque podemos generar otras como : Qui estima Catalunya a ultrança, pretén l´autonomia de França. Si de debó estimes la Terra, demana una autonomia com la d´Anglaterra. Si Catalunya s´afanya, tindrem una autonomia com la d´Alemanya.
Hoy mismo he podido leer parte del nuevo libro de Agustí Colomines sobre la biografía de Enric Prat de la Riba y voy y me entero de que el embrión de la Telefónica Española se debe también como otros muchos ser... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jo fletxa Catalunya
11 de maig de 2014, 00.22 h

Ja sabeu que en Rajoy és un mentider empedernit. Si ha promès que els catalans no votaríem, podeu estar segurs que votarem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jo fletxa Catalunya
11 de maig de 2014, 00.03 h

El 1494 se signa el tractat de tordecilles entre Portugal i la Corona de Castella, per tant Espanya no existia.

http://www.abc.es/internacional/20130914/abci-tratado-tordesillas-201309132226.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.