directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Súmate denuncia “pressions/amenaces” del PSC a Manuel Royes perquè no assisteixi a la presentació de l’entitat a Terrassa

El coordinador de l'associació al Vallès Occidental assegura que fins ara no s'havien trobat amb un cas així i ha considerat "antidemocràtic" que s'influeixi en la voluntat d'una entitat

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Terrassa (ACN).- L'associació 'Súmate' es presenta aquest divendres a Terrassa (Vallès Occidental) en un acte que havia de comptar amb la participació i el suport de l'excalcalde socialista de la ciutat Manuel Royes però que finalment ha comunicat que no hi anirà per motius personals. Tampoc hi assistirà el 'Grupo de Coros de la Unión Extremeña', que havia de fer una actuació durant l'acte i que també ha excusat la seva participació. El coordinador de l'associació al Vallès Occidental, Marc Santín, ha ha lamentat aquests fets i ha explicat que dins de 'Súmate' hi ha gent del PSC que els ha reconegut que Royes ha rebut "pressions/amenaces" per part de la direcció del partit perquè la seva presència els hi podria trastocar la seva "estratègia". 

El coordinador de l'associació al Vallès Occidental ha assegurat que fins ara no s'havien trobat amb un cas així i ha considerat "antidemocràtic" que també s'influeixi en la voluntat d'una entitat. Tot i això, el coordinador de l'associació al Vallès Occidental, Marc Santín, ha afirmat que Royes serà substituït per l'exprimer secretari del PSC a Terrassa, Josep Serra. L'associació compta amb 16 delegacions arreu de Catalunya des que es va presentar al setembre a l'Hospitalet de Llobregat.
'Súmate' arriba aquest divendres a Terrassa, on presentarà el seu posicionament com a catalans de llengua i cultura espanyola que mantenen els seus orígens familiars i culturals però que volen la independència per Catalunya. A l’acte està prevista també l'assistència de l'exconseller d'Economia Antoni Castells, el secretari comarcal de la UGT al Vallès Occidental, Josep Sancristòfol, l'exmilitant del PSC i PSOE Paco Martínez, l'històric del PSUC de Terrassa Agustí Daura, la directora del 'Diari de Terrassa', Anna Muñoz, i l'expresident de l'Associació de Veïns de Ca n'Anglada Pepe Ruiz.

'Súmate' compta a Terrassa amb el suport del Pacte de Terrassa pel Dret a Decidir, que aglutina un total de 85 entitats. El pacte es va presentar al novembre i comptava llavors amb el suport d'una quarantena d'entitats cíviques i culturals i persones a títol individual, entre les que hi havia l'exalcalde Royes.

Santín ha explicat que 'Súmate' ha visitat ja el 70% dels municipis del Vallès Occidental i que al setembre esperen haver-los completat tots. Ha assegurat que la rebuda està sent "molt positiva" i ha explicat que hi ha gent que de vegades va als actes "per curiositat" i al final acaben agraint-los que així nascut una associació d'aquestes característiques.

"Que et diguin sóc espanyol, també sóc català però independentista o sóc de la 'Roja' però vull la independència a vegades trastoca i són coses que semblen màrqueting polític però no. Ho expliquem d'una forma que és tan de veritat que la gent acaba dient: tu ets com jo", ha declarat.

El coordinador explica que la delegació de 'Súmate' al Vallès Occidental és de les que més actes de presentació ha fet i afirma que representen una bona part dels 350 afiliats amb que compta l'associació a nivell general.
16 delegacions a Catalunya

L'associació va néixer al setembre a l'Hospitalet de Llobregat amb la voluntat d'aglutinar totes aquelles persones que viuen a Catalunya però que tenen orígens d'arreu de l'Estat espanyol i que aposten pel dret a decidir i la independència de Catalunya. En el seu manifest, defensen el "debat obert, democràtic i participatiu" que inclogui tots els catalans, "també els que s'han vist exclosos", afegeix, com "aquells que van venir a buscar un futur millor a Catalunya".

El president de 'Súmate', Eduardo Reyes, ha valorat a l'ACN molt positivament el camí que està recorrent l'associació i ha explicat que ja han obert 16 delegacions arreu del territori, una d'elles al Vallès Occidental. Ha destacat també que compten amb uns 40.000 seguidors a les xarxes socials i s'ha mostrat esperançat en "continuar creixent".

Ha reiterat que l'associació vol explicar el seu posicionament, explicar els motius del perquè no veuen una altra via que la independència. "Nosaltres no creiem en terceres vies", ha manifestat.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Giovani fletxa Italia
19 de maig de 2014, 07.48 h

#15 torna a Mongolia mongol


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
18 de maig de 2014, 17.17 h

ASI CONSIGUIO EL REY DE ESPAÑA EL CONTRATO DEL SIGLO

La licitación más golosa de la Historia a favor de la industria española requirió la implicación personal del monarca. Los telegramas y conversaciones telefónicas con el rey Abdulá de Arabia Saudí fueron determinantes para que la concesión del AVE La Meca-Medina fuese finalmente a parar a manos españolas.

Después de seis años de duras negociaciones y una competencia feroz con otros cuatro consorcios extranjeros, las alarmas sal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
17 de maig de 2014, 18.07 h

Ante el comienzo de la campaña electoral para las elecc.europeas , desde la Resistencia hacemos un llamamiento para que los pueblos voten por las opciones que representan un avance sustancial hacia la libertad y la instauración de una plena democracia.
Estas formaciones, las que luchan por los nobles ideales de libertad, independencia de las naciones ocupadas por el estado español, y por la consecución de una democracia plena en el contexto de una libertad verdadera de las naciones, son las... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Àngel fletxa Castellbisbal
16 de maig de 2014, 08.28 h

El PSC cada dia va a pitjor. Recurrir a pressions és molt lamentable per un partit que va de socialista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
16 de maig de 2014, 07.57 h

JA NO ELS HI QUDA RES. Era un partit polític. Ara és una mena de grips de cacics de poble sense futur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Juntos construimos un nuevo país fletxa un país mejor SÚMATE
15 de maig de 2014, 23.40 h

https://twitter.com/sumate_asoc

No creemos que sea tan difícil de entender. si quieres vota ¡NO! Pero no niegues a nadie el derecho a votar ¡SI! Votar es un derecho.

Si la justicia no es justa, obedecerla es injusto. Lo justo es, hacer justicia. #sumate a la justa independencia de Cataluña.

No es por nada eh! pero sabéis que si Cataluña gestionara sus ingresos dispondría de unos 50 millones de € diarios más? escuelas,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
15 de maig de 2014, 17.26 h

Son cosses del PSOE(c) i den Navarro. Com lo de la "agressió" pere part d'una dona "d'uns 50 anys, ben vestida, de classe mitjana i qie no estava pas en procés de desnonament" (Navarro dixit) i que ha resultat ser, un cop identificada per els Mossos (Navarro diu ara que no la veure). " una dona de seixanta-tres anys que va tenir una enganxada amb ell per un afer local fa uns anys "
Se suposa que la dona li va etzibar 'fill de puta', però la incògnita radica a saber si l'insult va ser aba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
l'Esteve fletxa vALLÈSoRIENTAL
15 de maig de 2014, 17.13 h

#3 T-R-O-L-L


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya.
15 de maig de 2014, 16.43 h

Us penseu que som "tontes"? Això és el que us agradaria! Estem fartes de que ens enganyeu, mai més!! Que li donin al PP i a la seva política de dretes!!
Que li donin al PP! https://www.youtube.com/watch?v=mHHJ99MX0mM



Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de maig de 2014, 16.39 h

Falangistes vol dir franquistes, Fofo Navarro? PSC, dictadura de la mediocritat, fills de Franco!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.