directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Declaren il·legals tres discoteques de Cornellà autoritzades per Montilla quan era alcalde

Un jutge anul·la les llicències que es van donar a les discoteques Bora Bora, Malalts de Festa i Capitolio

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les llicències que l'Ajuntament de Cornellà va atorgar a les discoteques Bora Bora, Malalts de Festa i Capitolio, al polígon de Femades, un dels grans centres d'oci nocturn de l'àrea metropolitana, són nul·les de ple dret. Així ho falla una sentència del jutjat contenciós número 13 de Barcelona. En la seva decisió, el magistrat dóna la raó a dues veïnes de l'Hospitalet, que demanaven l'anul·lació de les llicències atorgades entre el 2000 i el 2005, és a dir durant l'època en què José Montilla era l'alcalde cornellanenc. El jutjat diu que, segons el Pla General Metropolità, en una zona industrial no hi pot haver discoteques si no tenen la cobertura de cap pla especial.
montilla malalts de festa
Comparteix
   


Etiquetes
Les dues veïnes de l'Hospitalet van acudir a la justícia el 25 de setembre del 2008, després de demanar a l'Ajuntament de Cornellà que sancionés a les discoteques i que respectés les normes urbanístiques que prohibeixen l'obertura d'aquest tipus d'establiments en polígons industrials. El consistori va negar-s'hi el 24 de juliol del 2008 mitjançant un decret de l'alcalde, Antoni Balmón (PSC). Les demandants van recórrer aquesta decisió davant de la justícia.

Les sales de festa, que són algunes de les més cèl·lebres entre el jovent del Baix Llobregat, són al terme municipal de Cornellà, però causen problemes al municipi veí de l'Hospitalet perquè estan allunyades del nucli habitat cornellanenc però són molt properes al centre hospitalenc. Els veïns d'aquest municipi es queixen dels sorolls i la inseguretat que causen aquestes discoteques des de fa anys, i abans ja havien acudit al Síndic de Greuges.

El novembre passat, una batuda dels Mossos d'Esquadra a la zona havia acabat amb més d'una vintena de detinguts. I el març, la Generalitat va decretar el tancament cautelar d'una altra de les discoteques de la zona i d'un bar contigu.

Ara, el jutge recorda que l'article 311 del Pla General Metropolità, que regula els usos del sòl a l'àrea metropolitana, només permet utilitzar terrenys industrials per a ús recreatiu si l'oferta lúdica va destinada als treballadors del polígon. Aquest no és el cas d'aquestes discoteques. També recorda que aquesta limitació es pot flexibilitzar per plans urbanístics especials, però subratlla que no això no passa al polígon de Femades.

Per això, el jutge declara 'la nul·litat de ple dret tant del decret municipal impugnat com de les llicències ambientals que en el seu dia les van ser concedides' a les empreses que gestionen les tres discoteques, tal i com ha avançat Catalunya Ràdio. Les dues veïnes també reclamaven que es revoqués la llicència d'un bar contigu a les sales de festa, La Cantina, però el jutge no els ha donat la raó en aquest punt.

El magistrat sentencia que l'existència de les discoteques en una zona en la qual el PGM no ho permet és 'una irregularitat radicalment invalidant' de la defensa de les demandades, i que aquest fet 'ens ha de conduir de dret a la declaració de nul·litat'.

Vandalisme, curses de cotxes i consum massiu d'alcohol

El magistrat, però, també subratlla que els establiments no superaven els marges de contaminació acústica, com asseguraven les veïnes demandants. El soroll que hi ha a la zona durant els caps de setmana, subratlla el jutge, 'són l'exponent d'un problema d'ordre públic molt més ampli', que es deu a 'l'actitud eventualment vandàlica de grups de clients en el seu trànsit per la via pública'. Com a exemples d'aquest vandalisme, el jutge enumera les carreres de cotxes, de motos i el consum massiu d'alcohol al carrer.

Les discoteques poden recórrer ara la sentència davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Montse fletxa Barcelona
14 de maig de 2010, 16.35 h

#2 La merda a la teva cara maleducat dels collons. Que TOTS estem tips del teu lleguatge. Fica't amb qui vulguis però sense paraules pròpies d'un garrulo, per molt indepe i d'esquerres que siguis, això no et justifica, ans al contrari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
14 de maig de 2010, 09.50 h

#2 Quim, aquest discurs anti CiU, ja comença a "rallar". T'asseguro que fas més mal que bé a Catalunya amb aquests comentaris, i, que consti, que de vegades en tens algún de bó mentre no toques el tema CiU. Ara bé, quan el toques, surts de mare i aixó et fa no credible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Tomppa fletxa Sabadell
14 de maig de 2010, 09.35 h

Espanyols són totalment incompetents de totes coses que fan si no serià això països on la gent parla castellà no serien tots del tercer món!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim. fletxa PPCC.
14 de maig de 2010, 07.54 h

D´ aquests podem esperar si fa o no fa el mateix que de Ciu que per alguna cosa Són la mateixa merda amb diferent pudor i que de casos de corrupció en tenen per parar un tren, i el que no sabem encara. A sobre el projecte de Ciu, Psc-psoe i pp per Catalunya és exactament el mateix, el d´una regió de segona on ells puguin remenar les cireres i untar-se´n els dits


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
14 de maig de 2010, 07.54 h

D´ aquests podem esperar si fa o no fa el mateix que de Ciu que per alguna cosa Són la mateixa merda amb diferent pudor i que de casos de corrupció en tenen per parar un tren, i el que no sabem encara. A sobre el projecte de Ciu, Psc-psoe i pp per Catalunya és exactament el mateix, el d´una regió de segona on ells puguin remenar les cireres i untar-se´n els dits


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
14 de maig de 2010, 07.09 h

Qué es pot esperar d'aquests?:

http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.