directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós crida a aprofitar la 'caiguda econòmica espanyola' per fer créixer l'independentisme

En la presentació de l'aplicació per Facebook 'Tu decideixes, Catalunya decideix'

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha fet una crida aquest dijous a aprofitar el que ha anomenat la 'caiguda de l'imperi econòmic espanyol' per convèncer el màxim número de catalans que 'el projecte que realment val la pena (per Catalunya) és el de la llibertat' i la independència. En un discurs durant la festa d'amics de Joan Puigcercós a la xarxa social Facebook, on s'ha presentat l'aplicació 'Tu decideixes, Catalunya decideix', Puigcercós ha tornat a carregar amb duresa contra l'Estat, i ha considerat que Europa s'està 'acarnissant' amb Espanya perquè té el mateix sentiment que molts catalans, és a dir que l'estat espanyol ha estat malbaratant durant anys la solidaritat que ha rebut en forma de fons europeus.


joan puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós té clar que Catalunya ha de saber aprofitar com una oportunitat -fent us també de les eines digitals- un dels pitjors moments de la crisi, en què Europa i els Estats Units han forçat l'estat espanyol a actuar amb urgència, que ha acabat anunciant retallades salarials als treballadors del sector públic i també en matèria social.

Pel líder d'ERC, a molts estats europeus se'ls ha acabat la paciència i 's'acarnissen' amb Espanya perquè 'la sensació que tenim molts catalans, ara també la tenen molts estats europeus': que l'Estat ha estat malbaratant la solidaritat de què s'ha beneficiat durant anys. La diferència entre Europa i Catalunya, però, ha considerat que rau en el fet que Europa té 'instruments' per pressionar l'Estat, mentre que Catalunya no. Puigcercós considera que Espanya, paradoxalment, mentre rebia ajudes europees, anava creant conglomerats empresarials que, al mateix temps, sortien a fer la competència a Europa, en lloc de destinar-los a la creació de valor afegit i economia productiva.

Segons Puigcercós, Espanya 'allunya' Catalunya d'Europa. Ha fet un paral·lelisme entre la caiguda de l'imperi espanyol el 1898, en perdre les colònies, i el que ha anomenat la 'caiguda de l'imperi econòmic espanyol' actual. Així, si Catalunya a finals del XIX va saber aprofitar la fallida de l'imperi espanyol com una oportunitat, ara també cal aprofitar l'actual situació per sumar catalans al projecte independentista.

Segons Puigcercós, si amb el pacte de les Açores, l'estat espanyol semblava 'imparable' i molts catalans van creure que el millor era sumar-s'hi, ara cal convèncer del contrari: 'La caiguda de l'imperi econòmic espanyol, que l'estem vivint, és una oportunitat perquè molts catalans se n'adonin que el projecte que realment val la pena és el projecte de la llibertat' i no el d'un estat espanyol que, a criteri seu, no accepta Catalunya tal com és. 'Estem en una causa guanyadora, que és la d'aquest país', ha reblat.

Ha fet una crida a 'intentar que els catalans de tot el país s'impliquin en posar el seu gra de sorra en la construcció de la República catalana' perquè el país pugui participar en la 'construcció del nou món com a subjecte actiu i no com una sucursal d'Espanya'.

Puigcercós ha reunit un centenar de persones –que té agregats com a amics al Facebook- al restaurant Oven de Barcelona, on ha presentat juntament amb el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, una nova aplicació d'ERC al Facebook, anomenada 'Tu decideixes, Catalunya decideix'. Amb aquesta aplicació, ERC trasllada a la xarxa social Facebook la campanya del mateix nom que ha vingut fent els darrers mesos pel país per recollir l'opinió de militants, simpatitzants i votants sobre quines han de ser les condicions i exigències de la formació per entrar en un futur govern.

Després del Puigmal, la Pica d'Estats

També ha estat en el decurs d'aquesta festa que Puigcercós ha donat a conèixer la seva intenció de coronar la Pica d'Estats, el pic més alt de Catalunya, el 19 de juny. La Pica d'Estats és un pic mític de l'alpinisme, des d'on Jordi Pujol havia convocat les eleccions catalanes.

De fet, Puigcercós, declarat aficionat al muntanyisme, ja va coronar l'octubre el Puigmal com a gesta per simbolitzar l'esforç que haurà de fer ERC per assolir els seus objectius, després de ser proclamat a Núria candidat a les eleccions nacionals.

Va ser precisament al cim del Puigmal que va anunciar que ERC condicionarà la seva entrada en qualsevol futur govern al compromís de convocar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
17 de juny de 2010, 09.25 h

Jo ja he fet l'aplicació i trobo que és una molt bona idea. Per ser un primer assaig està força encertat. A veure si van trobant maneres d'escoltar-nos de manera més directa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
jordibcn fletxa barcelona
16 de maig de 2010, 22.03 h

#11 Quina por , que em fas si deus ser un crio, Joanet, i no gaire espavilat , amb la teva teòria Badalona és Merengona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
15 de maig de 2010, 01.16 h

#13 #12
Casos n'hi ha a gavadals, per exemple també tenim el cas de lluna baltasar, filla de conseller tripartit

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008040100_6_256761__Catalunya-Generalitat-cessa-nomena-crrec-mateix-14000-euro

La Generalitat cessa i nomena una alt càrrec el mateix dia per 14.000 € més
Lluna Baltasar, filla del conseller de Medi Ambient, és adjunta a l'Oficina de Comunicació

DdeG, Girona
El Departament de Presidència va publicar ahir al Diari Ofic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
ERC = RUÏNA fletxa Barcelona
15 de maig de 2010, 01.07 h

#13 De nepotisme guanya el Tripartit de llarg. Lo de Carod és molt bèstia. Però el més greu és el nivell de formació i el currículum d'aquests trepes d'ERC. En les sevs mans ha estat el país durant 7 anys quan cap de nosaltres no els votariém ni com a presidents de la comunitat de veïns o de l'AMPA. O potser sí, perquè hi ha molta deixadesa i ens deixem endur per la imatge, la simpatia o l'afinitat ideològica. Però el que es necessita per dirigir un país és capacitat i rigor amb ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
15 de maig de 2010, 01.00 h

#13
I què me'n dius de l'Ernest Maragall? germà del president


L'ernest maragall és germà del montilla??????????????????????????????????????


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
15 de maig de 2010, 00.56 h

#12

I què me'n dius de l'Oriol Pujol, fill del president?
I què me'n dius de l'Ernest Maragall? germà del president
I què me'n dius de la Imma Mayol? dona d'en Saura
I què me'n dius de l'Alberto Fernandez Diaz? germà petit de Jorge Fernandez Diaz, diputat a Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
15 de maig de 2010, 00.01 h

ERC són una colla de botiflers que han aprofitat el diner públic per enriquir-se, ells, familiars i amics, com molt bé deia ahir la Pilar Rahola a La Vanguardia, són una colla d'inútils que es dediquen a la política per no engreixar les llistes de l'atur. Ull amb la classe política del tristpartit; el Vendrelletti repartidor de butà, el Benach vigilant nocturn d’obres públiques, el Puigcercós cambrer pizzer, el Montilla sindicalista especialitzat en piquets, el Ferran Serafini exconv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joanet fletxa Barcelona
14 de maig de 2010, 22.00 h

#10 Gràcies pels qualificatius que em dediques. No m'esperava menys d'algú com tu. Ara segur que això no li dius a ningú a la cara. Fas tota la fila de ser bastant poruc. I pera la teva informació. Qualsevol eRipoll que coneis al Putxi de jove sap de les seves simpaties per l'Español, cosa que passa a molts que els agrada el basquet i són més de la enya acaben odiant al Barça de bàsquet i de retruc al de futbol. I per tant senten simpaties per l'Español. Tu informa't. Que jo ja ho h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
jordibcn fletxa barcelona
14 de maig de 2010, 20.32 h

#8 Joanet, ets pàtetic i fals, però previsible, mireu les fotos vosaltres mateixos , però no com ell diu a mi no en surt res posseu "e-noticies puigercos puigmal" i punxeu "Pericos con Puigcercos en el Puigmal" i que cadascu tregui la conclussió que vulgui,


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
14 de maig de 2010, 18.45 h

Tot el meu suport a tots els qui vulguin que Catalunya sigui un estat mes d'Europa! Als altres, als que no vulguin la llibertat de Catalunya, ja s'ho faran!

Visca la Constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.