directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#Europees2012 Urtasun demana la dimissió de Fernández Diaz

El candidat d’ICV clama per eliminar la "vergonya dels CIE" a Europa i demana el cap del ministre de l’Interior "per totes les mentides i l'actuació infame de la Guàrdia Civil a Ceuta".

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Activistes d'organitzacions que treballen contra el racisme i per la immigració, juntament amb ciutadans d'origen estranger, han explicat aquest diumenge al candidat d'ICV, Ernest Urtasun, el seu diagnòstic de l'estat en què es troba la immigració a Europa. Han recordat que a la UE hi ha 35 milions de persones que en aquestes eleccions no tindran dret a votar ni a ser elegits. Urtasun ha insistit que els verds "no tolerarem cap més CIE" i lluitarà "pel seu tancament a tot arreu". La seva formació impulsarà també que es derogui el que n'anomena "la directiva de la vergonya" i que es recuperin els conceptes d'asil i refugi com a pilars d'una Europa, per poder acollir refugiats sirians en condicions. 


Comparteix
   


Etiquetes

El candidat d'ICV a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha explicat aquest diumenge des del Parc del Poblenou de Barcelona les propostes de la seva coalició en l'àmbit de la migració i dels drets de les persones nouvingudes a Europa. Pel candidat, Europa ha de ser un continent de valors i que no es tanqui en si mateixa perquè "tots som ciutadans de primera classe", ha dit. Considera que "el projecte europeu està naufragant" si no es posa límit als abusos contra la població estrangera.

Un dels principals temes de batalla que Urtasun vol portar a les institucions europees és sobre els Centres d'Internament d'Estrangers que hi ha a Europa, un d'ells a la Zona Franca de Barcelona. Els ecosocialistes n'exigeixen el seu tancament perquè s'acabi amb aquests espais de retenció i internament. Per això, també vol que es derogui el que n'anomena la "directiva de la vergonya" que dóna empara legal a que els immigrants puguin estar tancats i siguin retornats.

Urtasun també considera una amenaça que "es legalitzin les devolucions en calent". En aquest sentit, demana que les ONG puguin participar en la gestió de la immigració als estats membres. A més, el candidat ha insistit en demanar la dimissió del ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernandez Díaz, "per totes les mentides i l'actuació infame de la Guàrdia Civil a Ceuta". "No pot ser que una persona que busca una millor vida i surt de la guerra sigui rebut per un policia amb un extintor", ha expressat.

Els verds denuncien també que a Europa "no hi ha una política d'acollida dels asilats sirians" i volen que s'ajudi a les persones que fugen d'aquest drama humanitari. "No podem tancar els ulls davant la més gran crisi d'asilats que estem patint", ha explicat Ernest Urtasun.

"No volem més morts, no volem sentir més vergonya com la que sentim a Ceuta i Melilla davant de persones que venen amb la voluntat de viure millor. No volem més fronteres a Europa", ha afirmat Urtasun.


El candidat d'ICV-EUiA ha passejat pel Poblenou i també ha penjat el llaç de la dignitat, un símbol per protestar contra les polítiques d'immigració i de barreres que s'apliquen a la Unió Europea.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
19 de maig de 2014, 07.05 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
19 de maig de 2014, 06.18 h

Totalment d'acord amb Urtasun : Fernández Diaz és un dels ministres més impresentables... junt amb Wert, Gallardón, Montoro, Margallo,... ostres, si tots ho són!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
18 de maig de 2014, 20.14 h

Estoy absolutamente de acuerdo con el candidato Urtasun, en que fenezca la no-gestión del ministro del OPUS y del Interior.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de maig de 2014, 19.31 h

FERNANDEZ, FEIXISME EUROPEU, IL.LEGALITZACIÓ DEL PARTIDO POPULAR-FRANQUISTA D'EUROPA; Merkel, tu tambe ets una FEIXISTA COM EL RAJOY DEL CRIMINAL CAUDILLO FRANCO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.