directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Acte d'Estat de Mollerussa omple de gom a gom el teatre L'Amistat

Els parlaments de Núria Cadenes, Salvador Cardús, Afons López Tena, Oriol Junqueras i Víctor Torres van emocionar el nombrós públic assistent a la sala de la capital del Pla d'Urgell

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

L'Ateneu Popular Plana d'Urgell va organitzar ahir el segon Acte d'Estat que es va definir com a ‘unitari, transversal i solemne’. Van tenir lloc els parlaments de la represaliada i exdirigent de Maulets, Núria Cadenes; el sociòleg i escriptor Salvador Cardús; el jurista i membre del Consell Nacional de CDC Alfons López Tena; el President del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, mitjançant una videoconferència; l'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras; i l'històric militant republicà lleidatà Víctor Torres. A més, es va retre homenatge a Màrius Torres en l’any del centenari del seu naixement amb l'actuació de la cantautora Meritxell Gené que va interpretar alguns poemes musicats del poeta lleidatà. L’acte va servir també per reconèixer la tasca de les més de 50 comissions ciutadanes de les comarques de Ponent que fins a dia d’avui han organitzat consultes populars.
Acte d'Estat, Mollerussa
Comparteix
   

L’acte de Mollerussa va ser una rèplica de l'Acte d'Estat que va celebrar-se el passat 3 de març a Sabadell i que va voler solemnitzar la transversalitat del moviment sobiranista en la reivindicació de l'estat propi per a Catalunya i els avantatges que comportaria per als ciutadans.

La vetllada va iniciar-se amb la projecció del curtmetratge de ficció d'Àlex Fenoll, empresari sabadellenc impulsor de l'Acte d'Estat a la capital vallesana. La iniciativa va ser organitzada per l'Ateneu Popular de la Plana d'Urgell i va comptar amb el suport d'entitats de la societat civil de Ponent. Prop de 600 persones van poder escoltar els diferents popents que van explicar com veuen el país i quins creuen que han de ser els passos a seguir per tal que Catalunya esdevingui un estat.

Núria Cadenes va donar el seu punt de vista com a habitant del País Valencià. Va remarcar que el camí cap a la independència s'ha de fer 'xino-xano' per tal d'assolir la pròxima onada, que és la 'que ens farà independents'. Pel sociòleg Salvador Cardús, la independència és l'única alternativa i 'depèn únicament de nosaltres'. Va emplaçar els catalans a treballar amb generositat pel futur d'una Catalunya independent. 'Ho hem de fer per les generacions que ens seguiran', va afegir. Les paraules de Joan Laporta van arribar a través d'una videoconferència. El president blaugrana no va poder assistir a l'acte, però els organitzadors van comunicar que anirà a Mollerussa a la tardor. L'eurodiputat Oriol Junqueras va protagonitzar una enèrgica intervenció en què va dictaminar que 'la independència no es negocia, ni es suplica, sinó que es proclama i es defensa'. Va coincidir amb Cardús en el fet que són els catalans qui han de treballar per aconseguir aquest fi. Alfons López Tena va reconèixer la feina 'exemplar' feta a les consultes sobiranistes. Va mostrar-se positiu dient que el moviment cap a la independència no té aturador.

Un dels moments més emotius de la nit va arribar amb les paraules del polític republicà Víctor Torres, que va repassar alguns moments històrics que ell mateix va viure. També va instar els independentistes a deixar l'època passada i 'enfocar les energies cap a la sobirania i la independència'. La vetallada també va servir per homenatjar el germà del polític, Màrius Torres, amb l'actuació musical Meritxell Gené. La cantautora lleidatana va interpretar alguns poemes musicats del poeta, com 'Cançó a Mahalta' o 'La ciutat llunyana'.

L'acte va cloure's amb les paraules del president de l'Ateneu, Joan Solé, que va voler recordar el treball dels voluntaris de les consultes sobre la independència, 'un exemple de dignitat de país i mobilització pública amb els mínims mitjans'. Finalment, ponents i assistents van cantar conjuntament l'himne d'Els Segadors.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Agustì fletxa Bell.lloc
16 de maig de 2010, 13.29 h

Casum dena, el Laporta amb VIDEO i el LOPEZ TENA, furgant per la divisió entre els ciutadans de Catalunya. De fet cada un va estar al seu paper. Laporta de vist i no vist i López Tena escombrant cap a casa (CiU) i fomentar la divisió entre els ciutadans de Catalunya., cosa que al seu partit tan be li ha anat fins ara, com també al altre (Psc).
Magnifica la Núria Cadenes i insuperables el Salvador Cardús i Oriol Junqueras. Com també el conjunt de tot el acte, molt ben organitzat i amb nota... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
apendrepelsac fletxa Barcelona
15 de maig de 2010, 14.45 h

#3 aquests senyor primer de tot es CONVERGENT. I un convergent mai es per ADN independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Agustì fletxa Bell.lloc
15 de maig de 2010, 14.43 h

#4 si i vas ser.hi i vas escoltar el que va dir i no hi trobes res que et pugues fer un xic de remor dins la teva consciència es que no vas estar prou atent o ja et va semblar be el que va dir, Crec que a una conferència convocada com un ACTE DE ESTAT...li va sobrà un parell de frases seves i que no ajuden gens ni mica a la suma per la INDEPENDÈNCIA de Catalunya. Mes aviat al contrari. El que si fan es ajudar i molt i donant arguments als contraris nostres. Quant dic contraris nostres no he... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
l'Almogàver Fragatí fletxa Vilafemosa d'Urgell
15 de maig de 2010, 08.32 h

Si us plau companyes i companys, deixem-nos d'una vegada per totes d'estèrils picabaralles personals i de partit, som-hi tots plegats, som-hi amb la força de la unió, per la INDEPENDÈNCIA NACIONAL DELS PC. Recuperant i usant l'esperit de l'Assemblea i de Xirinacs. Som-hi moragues de la Terra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa Barcelona
15 de maig de 2010, 00.56 h

#1
Agustí, jo vaig estar a l'acte d'estat de Sabadell, i ni llavors ni en cap altre moment he vist en López Tena ni buscant divisió ni escombrant cap a casa....

M'estranyaria moltíssim que hagués canviat radicalment de discurs, perquè aquest home ha estat dels principals defensors que la independència és quelcom transversal, tant per gent de dretes com d'esquerres, monàrquics (catalans) o republicans.... el propi article que ha publicat al diari Avui n'és un dels nombroros exemples.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Linyola
14 de maig de 2010, 22.57 h

Agustí, que va dir Lopez Tena, sobre la divisió ?
Jo hi era, no siguis mentider i no manipulis


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ernest fletxa BARCELONA
14 de maig de 2010, 21.44 h

#1 #2 Només que fóssiu la meitat d'independentistes que aquests que esmenteu, tot embrutant el seu nom amb la vostra boca de serp fastigosa, ja ho seríeu més del que ho sereu mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
un de MIRALCAMP que tambe i era fletxa MIRALCAMP no es MOLLERUSSA
14 de maig de 2010, 20.00 h

Al teatre de l'AMISTAT de Mollerussa, la amistat no era sincera. Com diu el veí, algú va venir amb la lliçó apressa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Agustì fletxa Bell.lloc
14 de maig de 2010, 19.33 h

Casum dena, el Laporta amb VIDEO i el LOPEZ TENA, furgant per la divisió entre els ciutadans de Catalunya. De fet cada un va estar al seu paper. Laporta de vist i no vist i López Tena escombrant cap a casa (CiU) i fomentar la divisió entre els ciutadans de Catalunya., cosa que al seu partit tan be li ha anat fins ara, com també al altre (Psc).
Magnifica la Núria Cadenes i insuperables el Salvador Cardús i Oriol Junqueras. Com també el conjunt de tot el acte, molt ben organitzat i amb no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.