directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Europees2014 CiU demana a ERC que deixi el "to prepotent"

Corominas demana als republicans que treballin per votar el 9N en lloc de dedicar-se a "arreplegar quatre vots"

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Tarragona (ACN).- El vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC i codirector de campanya de CiU, Lluís Corominas, ha demanat a ERC que deixi el "to prepotent" dels últims dies contra la federació i el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida. "No ens hauria de voler donar lliçons perquè històricament van apostar pel tripartit i qui van alentir el procés van ser ells", ha dit. CiU s'ha molestat per un vídeo electoral d'ERC on apareix un dibuix de Duran però també per les declaracions dels últims dies de diferents líders republicans. Corominas ha demanat a ERC que treballi per votar el 9N en lloc de dedicar-se a "arreplegar quatre vots" entre aquells partits que estan portant a terme el procés.
 
El codirector de la campanya electoral de CiU a les europees, Lluís Corominas
El codirector de la campanya electoral de CiU a les europees, Lluís Corominas
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions als periodistes, Corominas s'ha mostrat sorprès pel "to prepotent" i les "acusacions" dels últims dies que ERC ha llençat contra UDC i contra CiU. "Amb aquest esperit no hagués estat possible arribar fins on som ara", ha subratllat el dirigent de CDC, que ha demanat als republicans que en aquests propers dies pensin "en tenir un gran resultat i poder fer més força de cara a votar el 9 de novembre en lloc d'arreplegar quatre vots entre aquells que s'han ajudat" per tirar endavant el procés.

"Reclamaríem que aquest to de perdonar-nos la vida el deixessin a banda i ens centréssim a guanyar molts vots perquè el procés segueixi endavant", ha reblat.

Corominas ha recordat a ERC que el 2014 no és un any "indiferent", i ha demanat tenir en compte "la transcendència de fer unes europees" just el mateix any que es planteja també celebrar la consulta. "No es tracta que ens marquem entre nosaltres, que ens assenyalem entre nosaltres ni que intentem dividir-nos entre nosaltres", ha insistit.

Al seu parer, el que cal fer és tot el contrari, eixamplar el consens sobre la consulta, cosa que no s'aconseguirà, ha dit, amb el "to dels últims dies" que ha fet servir ERC.

De fet, el president de la Generalitat, Artur Mas, ja va voler llençar un missatge als republicans instant-los a no descosir els consensos creats per tirar endavant el procés.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
23 de maig de 2014, 08.28 h



#16 "traïdors a Catalunya", quina animalada més estúpida. Com es nota que vares passar aquella època sense assabentar-te del transfons de res. Encara ara no has entès què va passar, pobre xicot. Però, si ets tan ignorant, al menys calla i no exhibeixis la teva ignorància, sisplau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Gentil fletxa Osona
22 de maig de 2014, 21.55 h

CIU te tota la raó, ERC quan es veu prop del poder ja perd el nord, com va passar quan va tenir poder i va ajudar a fer el tripartit i a més posant un president com en Montilla, durant set anys. Per mi llavors varen ser uns traïdors a Catalunya, esperem que si els independentistes no recorden això i els voten, no els tornin a pujar els fums, el poder al cap i torninb aa les andades, doncs menys l'Orial, els altres son uns que s'amagues darrera d'ell i només els interessa aprofitar-se'n per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
22 de maig de 2014, 13.25 h



Ante el comienzo de la campaña electoral para las elecc.europeas , desde la Resistencia hacemos un llamamiento para que los pueblos voten por las opciones que representan un avance sustancial hacia la libertad y la instauración de una plena democracia.
Estas formaciones, las que luchan por los nobles ideales de libertad, independencia de las naciones ocupadas por el estado español, y por la consecución de una democracia plena en el contexto de una libertad verdadera de las naciones, son l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
sisco fletxa bcn
22 de maig de 2014, 13.18 h

No sé que se'ls ha perdut a la gent normal amb la tropa de Duran i els amics de La Caixa i Abertis. Sóc votant habitual d'ERC però si mai van junts amb CiU votaré ICV.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
22 de maig de 2014, 11.03 h

Yo, aún hallándome cercano a las tesis de la política de ERC, también entiendo que colaborar a crear un clima de malestar entre las dos formaciones, está de más y no hace falta alguna debido al momento que atravesamos política y socialmente. Calma a un lado y al otro, por favor. Sigamos con el camino emprendido y sobretodo los políticos que se fijen bien en la ciudadanía catalana, que es la que puede y debe darles lecciones de sano comportamiento.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
F.Otetes fletxa De moment, encara en aquesta porqueria d'estat FRANQUISTA i BANANER del qual aviat ja no haurem de passar la vergonya de formar-ne part.
22 de maig de 2014, 11.03 h



#3
#10 Distinguit Sr. Flatulencio Aragoneses Guarciví :

No li sembla que és una llàstima que les seves excelses flatulències literàries es malbaratin en un objectiu tan menyspreable com és el de demostrar que l’estat esPPanyol i les seves troglodítiques lleis d’educació generen petits energumenets maleducats, impertinents, pesats, repetitius, patosos i franquistes ?

No li semblaria millor dedicar la seva prosa flatulenta a lloar, posem per cas, els avantatges de fer com vostè,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa barna
22 de maig de 2014, 10.25 h

#9 ERC i CIU són partits antagonistes amb les seves idees de base i no poden anar junts a europa. ERC és absolutament d'esquerres mentre que CIU és de dretes, CDC amb els liberals i UDC amb els del PP, que ja és fort. Varen fer un pacte per defensar Catalunya i tenir un programa en comú a aquest efecte, però no vol dir que ni un ni altre deixin la seva filosofia de partit i fins avui ha anat bé fins que CIU ha pactat coses importants per Catalunya amb el PSC que ja és dir i fer! sense... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
22 de maig de 2014, 08.23 h


El ministro montoro apedreado ayer en un mitin en Villanova y la geltrú por independentistas de ultraizquierda
! Que habría dicho esta mierda de panfleto si hubieran sido de ultraderecha a alguno de sus paletos !
Esta mierda de cómic ni siquiera publicara la noticia , siempre censura las noticias q no interesa que sepan los borregos habituales de esta mierda
Los mossos como siempre , haciendo el ridículo , pidieron disculpas después meter la pata al ser incapaces de disolver a los salv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa Terrassa
22 de maig de 2014, 07.57 h

Sembla que el politics no tinguin remei, podem criticar a en Duran amb tota rao, pero a ERC tambe. Nomes per el sol fet de recuperar a un politic vividor i mediocre com l'Ernest Maragall ja hi ha motius per criticar-los. Sera que no hi habien socialistes discols i millors a que en Maragall per a posar a les llistes.

ERC i CiU, han fet la "cagada@ mes gran de la historia no anant a aquestes europees en una Candidatura Unitaria, si mes no conjunta. Aixo escel reflex de el que pot passar, i penso... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joanet fletxa Barna
22 de maig de 2014, 07.15 h

L'ajuda mes gran que te ERC i que li fa guanyar mes vots es el Duran, metres tant CiU en va perden


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.