directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella ja veu Alfred Bosch candidat de Barcelona

L’aposta d’Alfred Bosch per una candidatura "renovadora" i sota els principis del "junquerisme”, ha refredat les possibilitats de Portabella i Amorós que ara reclamen unitat

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

La reacció de Jordi Portabella davant l’anunci del portaveu d'ERC a Madrid, Alfred Bosch, que aquest dimarts ha s’ha postulat com a alcaldable d'ERC a Barcelona en les municipals del 2015, no s’ha fet esperar. Portabella, que havia anunciat una roda de premsa, finalment, ha emès un comunicat reclamant “una sola candidatura que treballi per assolir l'alcaldia de la ciutat”. Amb tot, Portabella no s’ha estat de llençar el primer dard enverinat a Bosch criticant la “precipitada presentació de candidatures” que, segons ell, resta un temps valuós” per cercar la unitat. Per la seva banda, Amorós també ha fet una piulada en el mateix sentit de Portabella, reclamant unitat.
Oriol Amorós ha fet una piulada al seu compte de Twitter reclama unitat i diàleg: “Ara més que mai, és l'hora de la unitat, dins i fora del partit, per guanyar Barcelona i la independència. Dialoguem, anem junts i guanyarem”.
 
 
Un comunicat de Jordi Portabella, amb clars i obscurs
 
Portabella assegura que  “El 9N està en un horitzó ja molt proper i ens hem d'exigir anar units perquè això ens dóna moltes més possibilitats d'èxit” i argumenta que  "si a Esquerra Republicana li està anant bé és perquè està prioritzant la seva mirada externa enfront de la seva mirada interna" i reclama que "El veritable protagonisme és el de la ciutadania i no el dels polítics. I, per tant, el que cerquem és una candidatura àmplia i integradora que incorpori la representació màxima de la sensibilitat ciutadana, integrada per ciutadania de tot tipus que respongui a les demandes de la gent".
 

A falta d'espectativa, unitat

Per això, Portabella considera "precipitada la presentació de candidatures quan l'inici del procés de primàries, si és que es produeixen, encara no ha començat". El cert però, és que la federació de Barcelona d'ERC  fa mesos que treballa en els estatuts de les primàries i ha mobilitzat la seva gent.

Portabella també mostra la seva feblesa quan assegura que anunciar abans d'hora la candidatura “resta un temps valuós per tal que ERC a Barcelona es mostri unida “en una sola candidatura que treballi per assolir l'alcaldia de la ciutat”. L’actual i únic regidor d’ERC a  l’ajuntament de Barcelona assegura que  és “l'hora de sumar” i reivindica que li siguin reconeguts “la responsabilitat vers la ciutadania i el país i el coneixement vers la ciutat”, i conclou: “El nostre mètode es basa en això: molt treball, molt coneixement de la ciutat, molta relació amb entitats i associacions, i poc espectacle”.
 
Portabella, una llarga història política
 
L’aposta de Jordi Portabella per les últimes eleccions municipals va ser que ERC liderés un 'tercer espai' a la ciutat de Barcelona conformat per les sensibilitats independentistes, per la qual cosa ERC Barcelona va fer un procés de negociacions amb partits com ara SI o la CUP, que no va acabar de fructificar i que va generar moltes tensions a la resta del territori. Finalment Jordi Portabella va ser cap de llista de la coalició Unitat per Barcelona, amb Esquerra, Democràcia Catalana i Reagrupament, amb la que va aconseguir només dos regidors. Portavella va ser Diputat en les legislatures IV i V, (de 1992 a 1999), i es va presentar per primera vegada com a candidat a l'alcaldia de Barcelona l'any 1999, amb la candidatura ERC-Els Verds, i ha estat regidor de l’ajuntament de Barcelona fins a dia d’avui.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Mrp fletxa Palamós
29 de maig de 2014, 16.08 h

Em sembla be la renovació, però en Bosch es el millor?? Com es medeix que és el millor? En tot Barcelona no hi ha ningú més?
Forçosament ha de ser la mateixa renovació que es va fer al congrés??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep fletxa Barna
28 de maig de 2014, 16.51 h

Por fin parece ser que habrá limpieza en la federación de Barcelona
Portabella, Amorós Gomá y todos los chupópteros etc. etc.... prepotentes
y dañinos para el partido. Su finalidad la POLTRONA.
Eso bien lo conocemos los militantes de poblenou.
Limpieza por el bien del partido.
Independencia y limpieza de una vez!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
PereelDigne fletxa Granollers
28 de maig de 2014, 13.27 h

L'Alfred Bosch és el millor candidat per ser l'alcalde de Barcelona. Això el Portablella i l'Amorós ho haurien d'acceptar perquè es tracta de presentar projectes innovadors i cares noves.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Sergi fletxa bcn
28 de maig de 2014, 11.05 h


Em sembla que 15 anys són més que suficients per a deixar espai a la renovació dins ERC Barcelona, que bona falta fa, i evitar així qualsevol mal vici i mala praxi que molts coneixen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
MMM fletxa Barcelona
28 de maig de 2014, 10.04 h

El meu pare, vell militant d'ERC, em deia l'altre dia que la trajectòria de l'Alfred Bosch s'assembla molt i molt a la de l'antiga militant d'ERC Pilar Rahola. És fàcil saber com va acabar la història tirant d'hemeroteca, a "Moros i Cristians" i altres programes de famoseo.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Gemma fletxa Barcelona
27 de maig de 2014, 18.17 h

Les possibilitats de Portabella i Amorós s’ha refredat i ara reclamen unitat. Crec que és l'hora de la unitat dins del partit, per guanyar l’alcaldia de Barcelona.

Ara discrepo amb Portabella comenta “precipitada presentació de candidatures” que, segons ell, resta un temps valuós” . fa dos anys que preparant la candidatura d’Oriol Amorós i s’ha reunit moltes vegades amb Junqueras, Rovira, Gomà, Alfred, etc i no han volgut negociar mai . Més al contrari, acusar al Preside... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
MG fletxa Girona
27 de maig de 2014, 17.28 h

No soc de BCN, però tinc la impressió que en Portabella no és que s'hi hagi esforçat gaire. Ser regidor sense tenir responsabilitats de govern és molt cómode.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Carles fletxa BCN
27 de maig de 2014, 16.39 h

#2 triar un cap de llista, renovar i oxigenear ERC Barcelona és competible amb sumar i fer força per aconseguir votar el 9-N. Em decanto per Alfred Bosch, per la seva valua i perquè és sa i necessari fer una regeneració democràtica del cap de llista d'ERC a Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Nil fletxa BCN
27 de maig de 2014, 15.41 h

#1 Estic d'acord amb el que dius pero de moment penso que mirar a les munipals és un horitzó massa llunyà. Centrem-nos tots junts treballant i estirant cap a la mateixa direcció en la data clau d'aquest any : el 9 DE Novembre. Prou feina tenim hem d'anar units i fent força deixant de banda interessos partidistes o personals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
27 de maig de 2014, 14.52 h

El recambio en lo lugares de gestión pública es obligado, por lo tanto Jordi Portabella no debería aferrarse al puesto que ocupa desde 1999 y debería ofrecer su experiencia tanto al nuevo cap de llista en el Ajuntament como en otros lugares de gestión pública.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.