directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tercera via... d’aigua

La jungla del procés a vint-i-tres setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Victoria Álvarez, Jordi Ausàs, Antonio Balmón, Toni Bolaño, Màrius Carol i Carme Chacón.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador.Els resultats de les eleccions al Parlament europeu del passat diumenge han estat un nou torpede, el penúltim, en la línia de flotació de l’estratègia moderantista que impulsa l’establishment. Els lideratges del dependentisme a Catalunya han quedat encara més tocats (o deslocalitzats a Madrid, com en el cas d’Albert Rivera) i els suposats receptors del missatge, com ara Alfredo Pérez Rubalcaba, han estat definitivament escombrats pels nous vents de la història. Amb tot el que havia costat convèncer-los de les bondats del federalisme!Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Álvarez, Victoria (exparella de Jordi Pujol Ferrusola i actriu principal del Camargagate).
Se sabrà tot.
La dona ha explotat i ha decidit esbombar-ho tot. Tard i malament, però què hi farem. Confirma el que ja sabíem, perquè el responsable de l’agència de detectius encarregada ho havia explicat fa mesos: que el famós dinar va ser orquestrat per la mateixa Alicia Sánchez Camacho, a través dels bons oficis del seu amic encara que adversari (relatiu) José Zaragoza. A aquestes alçades el descrèdit polític i moral de la líder dels populars a Catalunya ja no coneix límits. Si almenys, de la seva manca d’escrúpols rampant se’n derivessin bons resultats electorals encara podríem entendre-ho: després de la castanya del 25M, però, costa, i molt. Hi haurà, finalment, relleu?
 
Ausàs, Jordi (exconseller de Governació de la Generalitat de Catalunya).
Justícia puntual.
El seu és un cas impressionant de sincronització jurídico-política. Ens la podríem creure en un país normal, però costa molt en aquesta Espanya en guerra contra nosaltres. Naturalment, que caigui sobre ell tot el pes de la llei, si és que s’ho mereix. Dit això, quin extraordinari encert que la Justícia faci coincidir exactament la vista oral del judici públic contra l’ex-alt càrrec d’Esquerra exactament amb la darrera setmana de campanya i absolutament extraordinari que coincideixin també el dia en el qual el seu cas es declara vist per sentència (amb la presència mediàtica corresponent) amb la jornada final, de tancament de campanya. Tantes casualitats aclaparen, encara que (segons sembla) després no tinguin traducció en els resultats.
 
Balmón, Antonio (alcalde Cornellà).
La paraula és superats.
Des de fa molts mesos, la direcció actual dels socialistes catalans va orientar la seva estratègia a salvar els mobles (entengui’s per tals, les alcaldies que els queden a l’Àrea Metropolitana de Barcelona), suposadament, davant l’empenta de Ciudadanos. Es tracta d’aguantar, a l’espera que el procés fracassi i es puguin recollir les engrunes del que quedi. Les aspiracions del país importen un rave, davant la voluntat de mantenir cadires i sous conquerides fa tres dècades. Ara, però, l’estratègia no només ha fet fallida nacional, sinó fins i tot local: a Cornellà, el partit de l’alcalde ha aconseguit només el 28,4% dels vots, Ciutadans ha estat la cinquena força política a la ciutat i fins i tot l’esquerra partidària del Dret a Decidir (ICV-EUiA, ERC i Podem) ha superat (amb un 32,5%) l’esquerra espanyolista construïda per Balmón.
 
Bolaño, Toni (periodista).
Exhibicionisme de l’odi.
Valgui com a excepció: expresso aquí la meva disconformitat amb la petició de Toni Comín que l’ex home fort de comunicació del president Montilla, actualment hooligan de Ciudadanos, no gaudeixi d’espai als mitjans. Tot el contrari. Que li’n donin més i més. Tot el que faci falta. L’exhibició d’odi, agror, rancúnia i visceralitat que prodiga per escrit, en viu i en directe resulta tan repulsiva, que mereix el màxim espai. Poques persones es construeixen una auto-desqualificació moral tan bèstia i aconsegueixen tacar amb tanta profunditat les seves pròpies idees com el senyor Bolaño. Així, doncs, sí, endavant, que continuï mostrant-se tal com és. Autèntic.
 
Carol, Màrius(director de “La Vanguardia”).
Tercera via... d’aigua.
La cara d’en Màrius la nit electoral era un autèntic poema. No és un home avesat a dissimular. La seva expressió solcada per l’emprenyament es podia capir d’aquí a Lima. Al dia següent, en l’entrevista a Oriol Junqueras a la ràdio comtal continuava de molt mal humor, alliçonant al líder dels republicans sobre com havia de contestar les seves preguntes. La cremor d’estómac del procurador dels Godó va anar a l’alça. El cap de l’oposició va estar brillant: no s’enfadi, senyor Carol, és el resultat que han volgut els catalans. I és precisament d’aquest mal que plora la criatura. Des del Grup Godó no estan precisament al servei de la voluntat popular. Per això, en contrast, aquell mateix dia no dubtaven a posar-li un semàfor verd al candidat popular Arias Cañete, tot just després de perdre 2,6 milions de vots. Esperpèntic.
 
Chacón, Carme(exministra de Defensa del Govern espanyol).
Maniobres d’aterratge.
Tornada del seu exili temporal a Miami, l’exministra socialista ensuma la possibilitat d’assaltar el poder a l’envellit PSOE que camina pel precipici. La distància que la separa a ella del nou clima polític, però, és encara major que la de les dues ribes de l’Atlàntic. Diu que la gent demana renovació, “començant per nosaltres mateixos”; la sentència, naturalment, no la inclou a ella, tot i que porta vint anys pujada (gairebé) sense descans al carro del partit. En realitat, les seves possibilitats de prendre el comandament són igual a zero: el sector andalús del socialisme espanyol ha sortit especialment reforçat de les eleccions europees i serà Susana Díaz la que traurà i posarà rei.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis. 
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Jo sóc aquell senyor que un dia, tornat de comprar un quart de quilo de mongetes tendres, dos quilos de patates i una ampolla de vi fletxa vaig veure l'Aragoneses intentant lligar amb un anglès el qual procurava per tots els mitjans possibles desempellagar-se de tan incòmode individu
1 de juny de 2014, 10.51 h


#8
#11
#14 Aragoneses treu banya

puja a la muntanya

Aragoneses bavós

amb un llimac t'hem confós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
31 de maig de 2014, 21.34 h



CAROL UN PUTO TRAIDOR

Aquesta tercera via d'aigua quan parleu d'en Marius Caroli el Godó,
voleu dir que no es una tercera via de perdua d'oli ?
Es que a la foto semblen molt enamorats, sobretot en Caroll


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
31 de maig de 2014, 19.07 h

Marius Carol del Caudillo, ja nomes porta camises braves i ja va tort com el franquista no jutjat Conde de Godó del Caudillo, UN FRANQUISTA amb un apapa criminala i vomitiu que va ajudar a les matances del Criminal Franco y su pandilla terrorista a Barcelona; Papa Conde de Godó, una criminal; Justicia i il.legalització de la VANGUARDIA DEL CRIMINAL FRANCO Y SU CONDE DE GODÓ


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
31 de maig de 2014, 17.11 h

Un casteller de Barcelona, l'únic pres preventiu per Can Vies.

Aquest divendres al vespre han quedat en llibertat 26 dels 27 detinguts per les protestes que ha ocasionat el desallotjament de Can Vies. Tots excepte una de les persones que van quedar detingudes, que ha quedat en presó preventiva. Es tracta d'en Sergi, un jove de 30 anys que, segons ha informat el periodista Bertran Cazorla al seu compte de Twitter, és veí de Sants, auxiliar d'infermeria i membre dels Castellers de Barcelona.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
31 de maig de 2014, 13.54 h

Me reí muchísimo escuchando a Junqueras, mientras Carol pretendía reprenderle en "el món a RAC 1" y el republicano venía a decirle no se fustigue usted buen hombre, porque los resultados son los que son, no hace falta amargarse el día o amargárselo a otro. Esté usted tranquilo. Y Carol cada vez más impertinente, cosa que detectó la audiencia del programa. Cada vez más, en las fotos del stablisment, se percibe un cierto gesto de pérdida, que se va acentuando a medida que se acerca e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya.
31 de maig de 2014, 12.34 h

Les veritats estan prohibides:

Cinc mesos de presó a un militar per dir «franquista» a un coronel.

El Suprem també castiga que titllés de "riota" l'exèrcit espanyol.

El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de cinc mesos de presó imposada a un militar que va titllar de "franquista" el seu coronel i va assegurar que l'Exèrcit espanyol és el "riota" de totes les forces armades en diversos correus electrònics que va remetre al seu Regiment .
D'aquesta manera el Tribunal ha desestimat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
31 de maig de 2014, 12.10 h

Un casteller de Barcelona, l'únic pres preventiu per Can Vies.

Aquest divendres al vespre han quedat en llibertat 26 dels 27 detinguts per les protestes que ha ocasionat el desallotjament de Can Vies. Tots excepte una de les persones que van quedar detingudes, que ha quedat en presó preventiva. Es tracta d'en Sergi, un jove de 30 anys que, segons ha informat el periodista Bertran Cazorla al seu compte de Twitter, és veí de Sants, auxiliar d'infermeria i membre dels Castellers de Barcelona.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
31 de maig de 2014, 11.45 h

Comunicado da Resistencia : Ante os resultados cultivados polos partidos políticos nas Eleccións Europeas do 25 de maio, queremos felicitar efusivamente ás organizacións políticas que loitan pola Independencia dos territorios ocupados polo Estado español. Así, mostramos o noso entusiasmo e sincera alegría polos magníficos resultados obtidos por formacións como ERC, Bildu, e os seus socios de coalición,que demostraron unha vez máis,que a loita emprendida para liberar ás terras oprim... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
31 de maig de 2014, 11.44 h

Felipe González, sobre Podemos: 'La alternativa bolivariana sería una catástrofe' "Si llega, yo tendré el consuelo de decir que yo ya lo dije", añade el expresidente, que dice que está "orgulloso de pertenecer a la casta" Europa Press jueves, 29 de mayo de 2014, 08:39 ----------------- El expresidente del Gobierno Felipe González ha reconocido este miércoles que existe un malestar social "mundial" por incremento de la desigualdad pero se ha mostrado preocupado por la respuesta a este pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
31 de maig de 2014, 10.57 h

Coixet: "No creo que a una Cataluña independiente las cosas le fueran mejor"
La cineasta niega cualquier apego patriótico y afirma que España "me da tan igual como Cataluña". Proclama su desprecio por el nacionalismo

La más internacional de las directoras de cine catalanas, Isabel Coixet, se ha mostrado más que escéptica ante el entusiasmo independentista del nacionalismo catalán, al que ha acusado de "papanatismo" y de usar el fervor secesionista en beneficio de una determinada "oliga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.