directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#CatalansWantToVote La Colla Joves Xiquets de Valls aixeca el 5 de 7 a Londres per reivindicar el dret al referèndum

Els castellers han actuat davant del Tower Bridge de la capital britànica

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Londres (ACN).- La Colla Joves Xiquets de Valls ha aixecat aquest migdia un 5 de 7 davant per defensar el dret a fer un referèndum sobre la independència de Catalunya. Una actuació que s'emmarca en la macrodiada a nivell europeu "Catalans want to vote. Humans towers for democracy", organitzada per Òmnium Cultural. "Probablement és la millor manera d'explicar al món com som i reivindicar la consulta i dir que volem votar de manera pacífica, festiva, també reivindicativa, cultural", ha assegurat Jordi Bosch, d'Òmnium Cultural. A més del món casteller, la comunitat catalana resident al Regne Unit, nombrosos turistes i personatges coneguts, com l'historiador Paul Preston, s'han sumat a la celebració al cor de Londres.

 



© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
L'historiador Paul Preston ambaixador de la colla castellera 

En un dia assolellat i molt calorós, la Colla Joves Xiquets de Valls ha aixecat aquest migdia al cor del Londres més turístic, davant de l'emblemàtic Tower Bridge, un 5 de 7 i han desplegat una pancarta on es podia llegir 'Catalans Want to Vote' (Els catalans volen votar). La Jove Xiquets de Valls ha intentant en diverses ocasions aixecar el 4 de 8, però finalment ha optat pel 5 de 7. A més, també han aixecat un 3 de 8. 

Els diables vermells han actuat davant nombrosos turistes per tal de defensar la consulta independentista catalana. "Simplement volem comunicar des d'una petita colla castellera de Valls, que fa més de 200 anys que fa castells, que volem votar, que la nostra intenció és acceptar la decisió de qui hagi votat. Com a poble creiem que ens ho mereixem", ha explicat Josep Fernàndez, president de la Colla Joves Xiquets de Valls.

L'acció, que forma part d'una macrodiada europea que se celebra simultàniament en d'altres set capitals continentals, ha estat organitzada per Òmnium Cultural amb l'objectiu d'internacionalitzar el procés català. "Quan vam planificar aquesta acció vam pensar que era important portar el millor que tenim, el més espectacular. Els castells ho són. Són patrimoni immaterial de la Unesco i tenen una vàlua i una espectacularitat impressionant", ha destacat aquest migdia a Londres Jordi Bosch, secretari general de la Junta d'Òmnium, que confia que els ulls del món se centrin en les demandes catalanistes. "És la millor manera d'explicar al món com som i reivindicar la consulta i dir que volem votar de manera pacífica, festiva, també reivindicativa, cultural", ha afegit.

El món casteller "s'ha abocat" en aquesta acció, segons Bosch. "És el poble qui demana poder votar. Ho demostrem portant gairebé 200 castellers en una actuació a Londres en què cadascú s'ho ha pagat", ha remarcat Josep Fernàndez, president de la Colla Joves Xiquets de Valls. 

Desenes de turistes s'han aplegat al passeig a la vora del riu Tàmesi de la capital britànica per ser partícips de l'actuació de la colla vallenca, que també ha notat l'escalf de la comunitat catalana resident al Regne Unit. Portant estelades i senyeres, molts han cridat i cantat consignes a favor de la independència. 

L'historiador Paul Preston, autor de diverses obres sobre la història contemporània d'Espanya, ha donat suport a l'acció reivindicativa. De fet, ha exercit d'ambaixador de la Colla Joves Xiquets de Valls durant els tres dies d'estada a la capital britànica, on els castellers han combinat actes públics amb turisme.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Javier Tort fletxa Quart de Poblet, València.
9 de juny de 2014, 09.20 h

Però si això es una copiada de la Muixaranga Valenciana l'autèntica i històrica torre humana, que collons cultura catalana, si no arriba a 100 anys el que tenen els catells a la part de Tarragona i Penedès !!!.

Com tota la intoxicació i mentida en la qual es sustenta aques NAZIonal-catalanisme tant a nivell històric, como econòmic o social, aquesta es una eina més de l'engany i del patetisme com es tot aquest moviment nacionalista, condició aquesta retrograda i obsoleta del segon ter... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
8 de juny de 2014, 20.29 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
8 de juny de 2014, 18.00 h

#4 I repartien sobres i prebendes. Tercer mon.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
8 de juny de 2014, 17.59 h

Mentre, a la capital del Regne bananer desfilaba un exèrcit no sabem per què. Diferències...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
8 de juny de 2014, 17.58 h

Goooooooooooool!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ANTON fletxa barcelona
8 de juny de 2014, 17.21 h

Estimado amigo Nº1 (lo de numero uno es por el comentario y no por tus capacidades intelectuales evidentemente). En primer lugar decirte que no se si el "Casteller", quemó contenedores, (parece que tu si) lo que si sé es que los que entraron en Blanquerna (Madrid) agredieron a un parlamentario destrozaron mobiliario y lanzaron gases lacrimógenos se presentaron impunemente a las elecciones europeas, debe ser este tipo de democracia la que te gusta a ti. En segundo lugar denoto una pequeña ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de juny de 2014, 13.37 h


EL CASTELLER DETENIDO POR QUEMAR CONTENEDORES EN BARCELONA POR LO DE CAN VIES NO HA PODIDO IR, ?VERDAD?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.