directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 10:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC en mans d’Iceta, el responsable ideològic del seu enfonsament

Desprès d’un dinar amb Navarro i gent propera anuncia que es presentarà a la primera secretaria, la decisió obre la porta al trencament del PSC

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Miquel Iceta serà candidat a la primera secretaria del PSC. L'actual president de la Fundació Campalans i secretari primer de la Mesa del Parlament ha utilitzat la xarxa social Twitter per anunciar el que ja era un clam dins el partit. Segons ha confirmat l'ACN, un parell de reunions durant el matí a la seu del PSC i un dinar amb Pere Navarro i gent propera als dos, han estat les trobades definitives que han posicionat Iceta a favor de llençar la seva candidatura. Iceta ha volgut assegurar-se així el suport dels quadres dirigents sortints i del sector intern que representen. Ara, haurà de guanyar-se l'aval de més de 2.000 militants i començarà les reunions amb les federacions territorials.
El PSC en mans d'un dels seus botxins!!!
El PSC en mans d'un dels seus botxins!!!
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Sampere cita Einstein per alertar que qui busca "resultats diferents" fent "el mateix" és "'tonto' o boig"
Ho diu en una entrada a Twitter després que Miquel Iceta hagi anunciat candidatura a la primera secretaria del PSC

Barcelona (ACN).- Rocio Martinez Sampere ha fet una entrada al seu compte particular de Twitter aquest dilluns a la tarda en què, citant el científic Albert Einstein, assegura: "Qui esperi resultats diferents fent el mateix és un 'tonto' o un boig". Sampere ha piulat aquest text poc després que el seu company de partit Miquel Iceta hagi anunciat la intenció d'optar a la primera secretaria del PSC, després de la dimissió de Pere Navarro. El socialista ha pres la decisió definitiva després de dinar amb el mateix Navarro i amb gent propera.

Iceta, al nucli del PSC des de finals dels 90

El president de la Fundació Campalans és un dels ideòlegs del partit, va ser ponent de l'Estatut i va redactar la reforma constitucional que proposaven els socialistes catalans

 Miquel Iceta és un dels socialistes amb més trajectòria dins el PSC i el nucli dur. Va començar a agafar pes al partit a finals dels 90 i s'ha mantingut com algú influent i, en ocasions, decisiu fins avui. El PSC va deixar a les seves mans la veu del partit durant l'època Montilla i va confiar en ell per ser ponent de l'últim Estatut. En la darrera etapa, amb Pere Navarro, Iceta va quedar aparentment arraconat, però des de la presidència de la Fundació Campalans, ha seguit sent un des ideòlegs del PSC i una de les persones que ha marcat el missatge i l'estratègia del partit. Tant és així que va ser ell qui va redactar la reforma constitucional que el PSC proposava al conjunt del socialisme espanyol.

Ideòleg del tripartit, de la superació de Maragall i de la derrota de Montilla en el darrer tripartit

Nascut al 1960, Miquel Iceta Llorens, va començar la seva carrera política militant al Partit Socialista Popular de Catalunya (PSP) amb només 17 anys. Seria al 1978 quan la formació s'integraria al PSC i ell, uns anys després, ja començaria a formar part dels equips de direcció, on se li van encarregar tasques d'organització, de formació i de coordinació de campanyes.

Iceta no és, doncs, un nou valor que emergeixi del no res dins el PSC. La seva trajectòria és una de les més sòlides. Però precisament per això se li critica formar part de la 'vella guàrdia' de sempre i no suposar una renovació en el partit. 

El seu currículum polític sota les sigles del PSC comença a agafar força quan és escollit regidor a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, del 1987 al 1991. Posteriorment és nomenat director del Departament d'Anàlisi del gabinet de la Presidència del govern espanyol, càrrec que ocupa fins el 1995, i on estaria exercint de sotsdirector del mateix gabinet fins un any més tard. 

Com a diputat, va ser elegit, dins la llista socialista per Barcelona, per al Congrés dels Diputats en les eleccions espanyoles de 1996. L'any 1999 tornaria a Barcelona per ser diputat al Parlament de Catalunya, mantenint i revalidant el seu escó en 2003, 2006, 2010 i 2012. 

El seu moment més àlgid en política el va viure en ser ponent en la redacció de l'Estatut de Catalunya en 2006. Ja en aquell moment (entre el 2000 i el 2011) era el viceprimer secretari del PSC, un dels homes forts de José Montilla, i portaveu de la formació i del grup parlamentari socialista entre 2003 i 2012. 

Actualment i des de les darreres eleccions al Parlament, Iceta és el secretari primer de la Mesa de la cambra catalana. I és que des que Pere Navarro va agafar el lideratge del partit semblava que el PSC el mantenia una mica arraconat. No va formar part de l'executiva de Navarro aprovada al congrés del partit de 2011, però va formar part igualment de la direcció en assumir la presidència de la fundació del partit poc després. 

Des d'aquest lloc, Iceta ha continuat fent valer el seu criteri i la seva trajectòria per influir en el missatge i l'estratègia. A canvi, s'ha posat a disposició del PSC i la seva cúpula sempre que se l'ha reclamat, com quan Navarro li va encarregar la redacció d'una nova Constitució reformada en sentit federal amb la que el partit negociaria després amb el PSOE per pactar el Document de Granada. 

Orgànicament, en el procés precongresual del darrer conclau del PSC, Iceta va arribar a presentar batalla per la primera secretaria. Però des del primer moment va condicionar la seva candidatura a ser el candidat de consens, sense rival i poder aglutinar als altres tres candidats sota la seva proposta. En no poder assolir aquest caràcter de candidat de consens, Iceta es va retirar, donant en seu suport a Pere Navarro. 

Ara, torna a presentar-se per liderar el PSC amb la incògnita de si, en cas de ser el guanyador, batallaria per ser el cap de cartell al Parlament, un lloc que ell mateix sempre ha dit que no li interessa. 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Dr. Benway fletxa Terrassa
17 de juny de 2014, 23.54 h

Almenys la Parlón és mes maca que el "cochehuevo". El PPSC's ha entrat a la Dimensió Desconeguda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
17 de juny de 2014, 23.19 h

Un dinar amb n'Iceta i en Navarru. Quant d'amor! Com per portar-hi els nens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
17 de juny de 2014, 10.57 h

La demostracio quel P.S.C. esta molt malament pitjor imposible , es que te que sortir un home delPassat com ICETA que ja be del TRIPARTIT i molt abans falten cares noves i molt mes catalans que el ICETA aixo nomes voldir que qui manda encara es EL P.S.O.E. desde MADRID . No ja millores al P.S.C. ban como los cangrejos ban cap enerere molt depresa . EL P.S.C. la va caga desde fa molts anys no fe un partit propi socialista català separado del P.S.O.E. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
17 de juny de 2014, 09.23 h



La Sra.Iceta va entrar al PSC a l'any 84,amb 24 anys i no ha fet res mes a la vida,sempre
ha estat a la cuina fregant plats.Ara renovara al PSC ?
Aixo que es,ciencia ficció ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
17 de juny de 2014, 08.34 h



Quan la Sra.Iceta va entrar al PSC governaven la Tatcher i en Reagan


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
B.Urleta fletxa Ai Pesecé, Pesecé, que entre tots t'han fet malbé !!
17 de juny de 2014, 08.18 h



La Rocio Martinez és a l'Iceta

el que un Rolls Royce és a una BICICLETA.



huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Angel fletxa Castellbisbal
17 de juny de 2014, 08.10 h

És la mateixa solució que va fer el PSOE, posar un dels més vells per renovar-se. Els resultats estan a la vista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
17 de juny de 2014, 03.12 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://lh6.ggpht.com/_KFZuB8FSfnY/TEykePzNRSI/AAAAAAAACTI/_hUKICX2fUc/catalo6.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Estoy Sumado fletxa Mensajes Para Los Restados
17 de juny de 2014, 01.27 h

Todo absolutamente todo lo que está haciendo el socialismo catalán, es de manual. La auto-disolución de un partido político, pasa por todas las fases en las que se ve inmerso actualmente el PSOE en Catalunya y es de modelo científico, pues estas situaciones ya se han vivido anteriormente en otros países y circunstancias. El problema del PSOE en España también es duro, pero diferente y la tormenta amainará, porque el caso territorial y de soberanía no les acucia como aquí en Catalunya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jo fletxa Catalunya
17 de juny de 2014, 00.00 h

#2 Estic d'acord amb tu, però pensa que les pròximes eleccions seran al 2015 i que abans hi ha el #9N. Si no són capaços de parar la consulta i guanya #SiSi, el terratrèmol el tindràs abans d'acabar l'any.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.