directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Les consultes independentistes deixen en evidència el referèndum de la Diagonal

Els tres milions d'euros de la consulta barcelonina només mobilitzen el 12% dels ciutadans · Cada vot ha costat 17 euros a l'Ajuntament

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'escàs 12% de participació que ha aconseguit mobilitzar l'Ajuntament de Barcelona en la consulta sobre la Diagonal queda molt lluny del suport en les consultes sobre la independència d'arreu del Principat. Malgrat no comptar amb cap tipus de suport econòmic de les institucions, el fenomen de les consultes sobiranistes ha aconseguit mobilitzar de mitjana el 21% de la població allí on s'han celebrat, mentre que en la consulta promoguda pel PSC de Barcelona només ha votat un 12% de població tot i els sis dies de votacions. L'eficàcia dels referèndums independentistes també pot veure's en el cost per vot: mentre que als 462 municipis que han consultat la independència cada vot ha costat un euro d'inversió en campanya, a la consulta barcelonina cada vot ha costat a l'Ajuntament de Barcelona 17 euros.
Pel que fa a la participació, el 12% de barcelonins mobilitzats contrasta amb la participació registrada per les consultes independentistes a bona part del Principat. Així, a Girona la participació va ser del 21,34%, quasi el doble que la registrada a la Diagonal en sis dies, a Vic del 42% o a Olot del 26%. La mitjana de participació als 462 municipis que han consultat la independència també s'acosta al doble de la participació barcelonina (21%).

Cost per vot vint vegades superior

En els estudis sobre les consultes independentistes, la relació entre el capital que aconseguien reunir les plataformes organitzadores i el nombre de vots obtinguts revelava que aquelles comissions amb un ratio superior a un euro el vot aconseguien millors resultats de participació que aquelles comissions els diners invertits eren inferiors a l'euro per cada suport.

A la Diagonal el cost final per vot és de pràcticament 20 vegades superior a les consultes sobre la independència, ja que els -com a mínim- 3 milions d'euros invertits en la consulta repartits entre els 172.169 sufragis indiquen un cost per vot de 17,45 euros.

Demanen la mateixa legitimitat per ambdues consultes

Des de Barcelona Decideix han demanat 'respecte' pels votants de la consulta de la Diagonal, ja que 172.169 'són molts vots', en concret 'els mateixos que va treure el PSC a Barcelona a les darrers eleccions catalanes el 2006, i que van portar Montilla a la presidència (172.453)', i per això demanen 'respecte pels milers de persones que han cregut en el lliure exercici democràtic'.

Barcelona Decideix també exigeix als diaris de Barcelona que tractin amb la mateixa legitimitat que ara els resultats de la consulta sobre la independència del 10 d'abril de 2011. Segons la plataforma, 'els mitjans, com és natural, obren amb les repercussions polítiques i el triomf de l'opció C amb el 80%, o sigui, es destaca més la naturalesa que no pas el volum de la resposta ciutadana'. Des de Barcelona Decideix sol·liciten als mitjans 'un tracte similar per al referèndum sobre la independència a Barcelona'.

També demanen a l'Ajuntament i a l'alcalde Hereu que en la consulta sobiranista i destinin 'els mateixos recursos i el mateix interès' que han invertit en aquesta ocasió.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Jordi fletxa Bcn
18 de maig de 2010, 00.33 h

#2 Pot ser, amic Mengano, pot ser. Quan es tracta de negocis i política, tot fa pudor. I també val a dir que en aquest país hi ha molt bons professionals que han de marxar a l'estranger per tal de poder donar el millor de sí mateixos, i molt de mediocre que accepta la feina feta a mitges ... S'ha de fer neteja de mediocres, sigui quina sigui la seva ideologia, i fer pujar els millors cervells. Només així farem un país de primera, un país amb líders de primera i no la colla de mediocres ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Girona
17 de maig de 2010, 23.43 h

Catalunya haurà d'afrontar dificultats increïbles per aconseguir la independència. Per això necessita els millors i que ens concentrem molt a fer la feina ben feta. Pep Guardiola ens ha de servir d'exemple, ja que no fa només el seu ofici, és conscient que dirigeix l'equip que representa Catalunya. El futur és per a aquells que gosen emprendre tasques impossibles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pere fletxa Bcn
17 de maig de 2010, 23.35 h

De totes maneres, caldria fer una reflexió i si els organitzadors del referèndum d'un municipi determinat no aconsegueixen reunir prou col·laboradors o movilitzar prou la població perquè voti, aleshores el millor servei que poden fer al dret a decidir de Catalunya és no fer definitivament la consulta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 de maig de 2010, 15.09 h

Els referendums han estat un exit,a partir d´ara toca vagas de tots els catalans independentistes.Qui s´hi apunta ??


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
17 de maig de 2010, 12.21 h

El cal fer es EXPULSAR DE TOT ARREU i el mes aviat possible als UNIONISTES convergents o sociates. Als que tenen el compas i als que el saben fer anar.
EXPULSAR la sociovergència es AVUI una necessitat vital per la supervivència nacional de Catalunya com a poble LLIURE. FEM.HO POSSIBLE. !!
MAS i MONTILLA son de la mateixa porqueria UNIONISTA amb Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Lloret de Mar
17 de maig de 2010, 10.46 h

Aquests socialistes ejpañolistes no saben ni fer un cercle amb un compas.

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
pasbort fletxa Vila-real
17 de maig de 2010, 10.40 h

Dedicat a Marcel.--PERQUE ENS ALEGREM TANT.- Guanyant al futbol, i en política sols fan que pactar els GOLS que ens faran, perquè el seu suport sempre els donen als de Madrid, estan tan aveats a fer-ho que NO els entra en la mollera retirar-los el suport...i...si els ho fas present fins els entra ràbia contra nosaltres.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mengano fletxa Barcelona
17 de maig de 2010, 08.02 h

Hem sembla a mi que el tracte de l`organització d' aquesta consulta es va tancar en un bar de copes de Barcelona. Com pot ser que crear una web que reculli un DNI i un nom costi 3 milions d`euros? Avui en dia qualsevol persona pot fer una web amb un mínim de contingut. Tot això fa molt mala olor, s' hauria de crear una comissió que investigui com es va adjudicar aquest contracte i quin es el cost real ( no quina es la millor oferta dels que es van presentar)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marcel fletxa Barcelona
17 de maig de 2010, 07.59 h

Necessitem la unitat. Necessitem la candidatura indepdentista. El país no pot esperar més. Comentari a: perabonspatricis.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.