directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras : “Amb un 50%+1 dels vots del “sí-sí” la independència ha de ser reconeguda”

"Quina raó hi ha per establir unes regles especials que ningú s'ha exigit a sí mateix?", pregunta el president d'ERC responent les paraules de Jordi Turull de la setmana passada

Comentaris 51  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, no creu que hi hagi raons que justifiquin que el 'sí-sí' necessiti més del 50%+1 dels vots perquè la independència de Catalunya sigui aprovada i reconeguda. "Per què ho hauríem de fer diferent de com ho fa tothom?", es pregunta en una entrevista a l'ACN. Junqueras destaca que arreu del món els referèndums es guanyen si s'aconsegueix la majoria dels vots, sense establir percentatges superiors, com el 55% que apuntava recentment el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull. "Quan fan un referèndum a Austràlia, a Suïssa i al Quebec, quin és el percentatge? El 50%+1. Quina raó hi ha per establir unes regles especials que ningú s'ha exigit a sí mateix?", apunta.

Comparteix
   


Etiquetes
Turull va parlar d'un percentatge mínim de participació del 50% i d'un volum de 'sí-sí' superior al 55% com a condicions per assolir el reconeixement internacional. Són els requisits que la comunitat internacional va posar, per exemple, en el referèndum d'independència de Montenegro, l'any 2006. Aleshores, amb un 55,4% favorable a la independència i un 86% de participació, Montenegro va iniciar el camí cap a la seva independència de Sèrbia.
 
"A Austràlia quan fan un referèndum quin és el percentatge? El 50% +1 . I a Suïssa? 50%+1. I al Quebec? 50%+1. I a Irlanda quan va proclamar la independència? 50%+1. I a noruega, quan va fer un referèndum per proclamar la independència de Suècia? 50%+1. I a Islàndia, quan van fer un referèndum per declarar-se independent respecte a Dinamarca? 50%+1", recorda Junqueras. El líder republicà creu que Catalunya ho hauria de fer com "tothom" i no exigir-se "regles especials".
 
La llei de consultes i el decret de convocatòria específic de la consulta sobiranista seran els que determinaran com s'hauran d'interpretar els resultats en cas que el 9-N els catalans decideixin si volen o no ser independents d'Espanya. En tot cas, Junqueras està convençut que els resultats no oferiran cap dubte, perquè el 'sí-sí' serà molt majoritari. "Estic convençut que la participació a Catalunya serà alta i que els vots afirmatius seran alts. Les enquestes ho diuen i en totes les eleccions els partidaris del 'sí-sí' guanyem per majoria absoluta", indica en referència a les eleccions europees de 2014 i a les autonòmiques de 2012.
 
Per garantir que el 9-N hi hagi consulta, ERC es planteja fer servir "totes les eines democràtiques que serveixin per defensar el dret de vot". Junqueras assegura que apel·laran sistemàticament als principis generals del dret per defensar-lo davant dels ciutadans, dels governs internacionals, de la premsa nacional i estrangera i també dels tribunals. "Si ens diuen que la democràcia i el vot és il·legal perquè incompleixen una llei, significa que aquella llei és antidemocràtica", sentencia.
 
"Els altres posaran diners, mitjans de comunicació, estructures d'estat, poder i contactes de tota la vida al plat de la balança. I nosaltres posarem la voluntat de la gent, tota la nostra bona fe i la mobilització dels ciutadans", descriu.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#51
Asterix fletxa Galia
25 de juny de 2014, 23.36 h

#50 no hi haura consulta i haurem de DUI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
BEJOTA fletxa BCN
25 de juny de 2014, 14.54 h

Segons 'Financial Times':

Els inversors no contemplen la ruptura d'Espanya.

Al contrari del que defensa Mas, la independència de Catalunya comportaria greus conseqüències.

N.B.SR. JUNQUERAS:A L'ONU NO VAL EL 50 + 1.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
24 de juny de 2014, 18.45 h

És clar Oriol! Ço no cal ni dir-ho! Allò que sí cal és una rectificació pública d'en Rull per la bajanada que va dir l'altre dia. Ha de demanar perdó i mostrar penediment sincer. Què collons s'ha pensat? Qui és ell per a parlar en nom d'un Poble Unit, Alegre i Combatiu? Potser en Rull encara no sap que no tornarem a agenollar-nos? Ell, si ho vol, no cal que es posi d'empeus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
24 de juny de 2014, 09.24 h

#3
#5
#13
#14
#28
#40
#45 Anacleto ,com t'ha anat la revetlla ,veig que el canvi de beguda ( anis de la Castellana per cava ) no t'ha beneficiat massa. M'han dit que ahir nit et van veure per la platja de la Barceloneta ,vas aprofitar per banyarte i treuret els cacahuets del cul ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
24 de juny de 2014, 06.02 h

https://twitter.com/Agentsecret086/status/480082073727012865
https://twitter.com/mkserra/status/480049087308648448


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
23 de juny de 2014, 19.14 h



#45 Perhaps ... do you like making a fool? do you like to seem ignorant? Are you insane?

Quiza ... tu amas hacer el loco? tu amas parecer ignorante? Estas loco?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
23 de juny de 2014, 16.57 h

Congratulated Spain-based Grifols' $370 mil investment in Clayton. Discussed strengthening our partnership with Spain pic.twitter.com/6szY7JOob0

Tweet del Gobernador de North Carolina, Pat McCrory con motivo de la visita de MaSS a Clayton,NC, para la inauguracion de una planta de Grifols.

MaSS se ve que no te han entendido a pesar de que has ido personalmente hasta alli y les habras contado tus cuitas y tus milongas. ¿le enviaste al Gobernador el libro que todo lo cura o solo al Obama y al ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Synera fletxa Barcelona
23 de juny de 2014, 16.56 h

NO SABEN COM FER PER QUE NO VOTEM. CAGATS DE POR, NO PODEN IMPEDIR-HO. ES LEGAL! DEL TOT LEGAL. IMPOSSIBLE QUE SIGUI ILEGAL VOTAR.
Espanya pot acabar fora de la UE. Expulsada! Fora diràn amb un braç com el de l'estatua de Colom assanyalant el camí del tercer mon.
Fora! CAP A CAL BANANES!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
23 de juny de 2014, 16.08 h

I pel que fa a la participció mínima igual, no n'hi haurà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Omplim els balcons d'urnes i estelades fletxa i que tot el món ho vegi
23 de juny de 2014, 15.17 h

https://www.youtube.com/watch?v=egTZc4u6lUU

Votar, només votar, un dret per a tots els qui pensen una cosa i l'altra. Ho demana la majoria d'un parlament democràtic.

Només règims totalitaris prohibirien votar quan ho sol·liciten 2/3 d'un parlament escollit pel poble i surten milions de persones al carrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.