directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La reforma exprés de la LOPJ permet l’aforament del Rei Joan Carles I

La cambra baixa permet l’aforament de Joan Carles I per la porta del darrere aprofitant la reforma de la Llei del Poder Judicial que inicialment havia de servir per la racionalització del sector públic.

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest matí la reforma de la Llei del Poder Judicial per la qual el Rei Joan Carles I i part de la Família Reial seran els únics ciutadans de l’Estat sense càrrec públic que rebran la condició d’aforats. La majoria del PP a la cambra baixa ha permès donar llum verda a una iniciativa que ha rebut els vots en contra d'EU-ICV-CHA, UPyD, PNB, ERC i BNG i l'abstenció del Partit Socialista i de Convergència i Unió. La nova norma ha rebut 184 vots a afirmatius (PP), 32 en contra (EU-ICV-CHA, UPyD, PNB, ERC i BNG) i 109 abstencions (CiU i PSOE) i  ara serà traslladarà al Senat per a la seva l'aprovació definitiva. Finalment, serà sancionada pel fill del Rei abdicant, el nou Rei Felip VI.


Comparteix
   


Etiquetes

Aforat per la porta del darrere

Inicialment la reforma d’aquesta norma només pretenia reformar la Llei del Poder Judicial per adaptar els treballadors públics de la Justícia a les mesures de la Llei de Racionalització del sector públic però el Partit Popular va trobar-hi l’oportunitat per introduir-hi dues esmenes per aconseguir l'aforament del Rei Joan Carles. 

Les esmenes del PP estableixen que els reis passaran a tenir la condició d'aforats un cop abdiquen, els consorts i els Prínceps d'Astúries, tant per la via civil com per la via penal. La segona esmena inclou una disposició transitòria que estableix que en el cas que algun tribunal estigui tramitant alguna causa contra els nous aforats, aquestes seran suspeses i remeses al Tribunal Suprem quan la Llei entri en vigor.      

Un nou frau a la legitimitat del sistema

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha carregat contra la tramitació exprés impulsada pel Partit Popular assegurant que "avui es produeix un nou frau a la democràcia" i que "Felip VI és Rei per la gràcia de Rajoy i Rubalcaba igual que Joan Carles ho va ser per la gràcia de Franco  i ara es tracta de blindar-lo judicialment", ha exclamat. Així mateix, el diputat independentista ha dit que la fortuna del Rei abdicant "podria ser qüestionada als tribunals" i ha defensat la "creació d'una comissió per saber si ha comès delictes i enviar-ne el resultat a la justícia.  

Gaspar Llamazares (IU), ha destacat que "Avui coneixem la imputació de la infanta Cristina i aprovem la llei de la Família Reial”. Així mateix ha assenyalat, i ha afegit que es tracta d'un "aforament extraordinari, retroactiu i vitalici". Finalment, ha reclamat "una reducció dràstica dels aforaments".       

Des de Convergència i Unió, Jordi Jané, ha criticat la improvisació amb què s'ha tramitat l'aforament de Joan Carles I perquè considera que "dóna la sensació que estem legislant de forma poc adequada". "S'han d'acotar els aforaments i veure l'extensió d'aquests. Tot això requereix un debat seriós i amb consens. Ni tan sols tenim l'informe del Consell d'Estat", ha lamentat.  

La diputada del PSC, Meritxell Batet, també ha denunciat el procediment amb què el Partit Popular ha impulsat aquesta iniciativa assegurant que està "ple de despropòsits" i ha considerat que la lògica hauria passat per impulsar “un projecte de llei concret sobre l'aforament amb una extensió a la Família Reial. "

El diputat del PP, Leopoldo Barreda, ha defensat la tramitació de l'aforament del Rei i d'alguns membres de la Família Reial i s'ha mostrat convençut de la "necessitat i de la importància de reformar-la".

Espanya, el país amb més aforats d'Europa

Un aforat és una persona que pel fet exercir un càrrec públic o per la seva professió, gaudeix d’una prerrogativa per la qual les seves causes penals només poden ser conegudes per un tribunal diferent de l’ordinari, que correspondria a qualsevol ciutadà. Actualment el nombre d’aforats a Espanya és el més elevat d’Europa i se situa al voltant dels 10.000 entre diputats, senadors, jutges i fiscals, alts càrrecs de l’Administració personal dels executius i la Família Reial. 

A altres països el nombre d’aforats és radicalment reduït en comparació l’Estat Espanyol.  França només té com a aforats el President de la República,  Primer Ministre i els membres del seu Govern. A Itàlia i Portugal ho és el President de la República. A Alemanya, EUA i el Regne Unit ni tan sols existeix aquesta condició.


 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
28 de juny de 2014, 11.23 h

Així que ja no es podrà jutjar el rei per molt que hagi follat en mala hora... Espanya exulta d'alegria. Aquest estat es mereix un rei d'aquesta mena i un rei així de gloriós no pot tenir estat millor que Eppaña, que li riu les gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
27 de juny de 2014, 21.01 h

4 MESOS PER A LA CONSULTA I TAPAR-LOS-HI LA BOCA !!!!
El nostre futur: 9N i votar SÍ + SÍ !!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Aragoneses fletxa ESPAÑA
27 de juny de 2014, 19.42 h

La crisis amenaza al burro catalán . . . .(¿cual de ellos?, porque hay donde elegir la verdad)

La granja de Fuives, que alberga la mayoría de animales de esta especie, pide que la gente apadrine ejemplares por 100 euros

Apadrina a un burro, él no te abandonaría. Notad la estirpe noble del rucio catalan de la foto, su mirada europea y democratica, su noble porte, su faz ilustrada tan diferente en una palabra del burro español, casposo, fascista,mohíno, africano y cejijunto, ni Platero... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Angel fletxa Castellbisbal
27 de juny de 2014, 16.29 h

No dèien que el que no hi era a la Constitució, no existia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
27 de juny de 2014, 10.45 h

https://twitter.com/Agentsecret086/status/480082073727012865
https://twitter.com/mkserra/status/480049087308648448


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
27 de juny de 2014, 10.12 h

...Y YO SIGO SIENDO EL REYYYYYYYYYY,¿q'hem fet malament ?¡¡quin càstg¡¡¡ ¡¡¡ com hem de patir ¡¡ ,2 Justìcies ,una per gent INTOCABLE I l¡altra ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
27 de juny de 2014, 10.12 h

...Y YO SIGO SIENDO EL REYYYYYYYYYY,¿q'hem fet malament ?¡¡quin càstg¡¡¡ ¡¡¡ com hem de patir ¡¡ ,2 Justìcies ,una per gent INTOCABLE I l¡altra ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Camilo Camelo Camello fletxa ayayayayayaylolailolailolailolandia
27 de juny de 2014, 08.37 h


#24 Rosario Galbany? Tu eres tonto, tio. Te crees que no se nota que eres la GALLINITA ASUSTADIZA E HISTÉRICA al que algunos llaman Luis Mur? El ridículo vejete de la "mierda pinchá en un palo" (frase que segun mi padre se decia allá por los años 60, cuando él era un mozalbete.

Entiendo que en la academia de la guardia civil no tengan tiempo de enseñaros análisis estilísticos de textos , pero tu, gallina analfabeta y subnormal, tienes un estilo tan característico y eres tan ignorant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
27 de juny de 2014, 08.32 h



#25 Tu, pretès "Lluis (sense accent) Sistachs, a més d'espanyolista ets força obtús, oi?. Què és aixó de "PUNTO" o de fer veure que et dius Lluís i no saber escriure el teu nom? Tan analfabet ets? si escrius en català fes-ho bé, recony!. He llegit els teus comentaris i els de "Punt" #22 i tu dius tonteries dignes d'un pobre ignorant que es creu genial, mentre ell et diu unes veritats com catedrals que tu en cap moment no SAPS contradir.

Tu sí que insultes, i no a una persona, s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jo fletxa Catalunya
27 de juny de 2014, 01.07 h

De tenir un imperi on no es ponia mai el sol, a no dominar tota la Península Ibèrica. Si algú es pena que Espanya no és dividirà, s'equivoca, tot té un final i a Espanya li arribarà aviat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.