directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol patina amb l’hoquei català

Una carta del secretari d’estat de l’esport mostra el pànic de l'estat a perdre part del potencial esportiu d’Espanya a mesura que s’acosta el moment de la desvinculació definitiva de l’esport català de l’espanyol

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Espanya no sap perdre i  ha utilitzat i utilitzarà tot el joc brut possible per impedir les seleccions nacionals catalanes, perquè s’hi juguen moltes victòries que en realitat són nostres. En aquest context s’ha d’entendre la notícia d’avui que el secretari d'estat per l'esport, Miguel Cardenal, en una carta a la vicepresidenta Ortega, assegura que La Copa Tricentenari d'hoquei patins que se celebrarà aquest cap de setmana és il·legal i acusa la Generalitat de fer servir els esportistes com a pancartes o home anunci contra el govern espanyol perquè les samarretes que duran els jugadors portaran el lema "Catalans want to vote". Una mostra més de l’al•lèrgia vers la democràcia de l’executiu de Rajoy i del pànic a perdre part del potencial esportiu d’Espanya que no paga les inversions, però que vol la gloria espanyola dels esportistes catalans.
Adéu Espanya, ara les victòries seran nostres

Ara veuen que la voluntat dels catalans els aboca, un moment o altre, al fet irreversible del reconeixement de les seleccions catalanes i a la desvinculació definitiva de l’esport català de l’espanyol. El temor de que els jocs del Mediterrani de Tarragona 2017  siguin els primers campionats esportius amb el ple reconeixement de les seleccions catalanes, explica la sortida de to del secretari d’estat de l’esport i que la Copa Tricentenari d'hoquei patins, que aquest cap de setmana es juga a Sant Sadurní d'Anoia, amb les seleccions de França, Suïssa, Catalunya i el conjunt local Noia Freixenet,  hagi  fet saltar les alarmes del govern espanyol.

En batalla permanent

La carta de Cardenal  es la resposta a una carta que la vicepresidenta de la Generalitat va enviar a la vicepresidenta del govern espanyol, Sáenz de Santamaría, en compliment d’una resolució del Parlament en la que es reclamava al govern espanyol que no impedeixi l’exhibició d’estelades en esdeveniments esportius.  

Cardenal aprofita la avinentesa per  recordar a Ortega que ja ha advertit al Secretari General d'Esports de la Generalitat “que el torneig que pretenen celebrar és il·legal, des del punt de vista dels esportistes res transgredeix més l'esperit genuïnament esportiu que tractar-los com uns pasquins, i degradant la seva noble activitat esportiva a instrument de difusió al servei d'una causa partidista".

Imprescindible el comentari de Tian Riba a RAC1:

No deixa de tenir la seva gràcia que en plena celebració del Mundial de futbol, un dels més grans exemples de nacionalisme esportiu, la màxima autoritat esportiva espanyola digui que es fan servir uns jugadors d’hoquei patins com a “pasquines” perquè lluiran el lema “catalans want to vote”. En canvi, no es fan servir com a “pasquines” a Xavi, Ramos o Casillas posant-los la samarreta d’Espanya i escoltant la Marxa Reial.

És la diferència entre els perillosos moviments socials nacionalistes i el nacionalisme banal dels estats que, per rutinari, es pretén passar per alt.
L’esport i la política són indissociables des dels jocs de l’antiga Grècia o sigui que no parli d’atac a l’esport per instrumentalització política, perquè tothom sap que la Lliga de futbol, per exemple, serveix per vertebrar Espanya i per distreure el personal .

Però fins aquí hi ha opinions.

El que és delirant és insinuar que es pot il.legalitzar un partit de costellada perquè hi juga la selecció de Catalunya. O és que seria il.legal la perillosa Copa del Tricentenari si hi jugués Batet de la Serra enlloc de Catalunya?

Però el que és greu és amagar amb boicotejar la candidatura dels Jocs d’Hivern de Barcelona-Pirineus.
I el que és propi del trio de les Açores és justificar la prohibició de les estelades als estadis perquè cal prioritzar la seguretat per sobre de la llibertat.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
4 de juliol de 2014, 19.57 h

Bona plantofada a la cara !! La Conselleria d´esports ha contestat a Madriz que en aquest event es lluirant les samarretes i estelades independentistes amb alegria i pacífica armonia, i que això no trenca cap llei. Entoma aquesta Marianoooooo !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Xavi fletxa Baix Llobregat
4 de juliol de 2014, 15.30 h

Algú sap on es pot comprar aquesta samarreta online?

Gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Jaume fletxa Barcelona
4 de juliol de 2014, 12.06 h

#23, #27. ÚLTIMA HORA: L'ARAGONESES ANIRÀ DE EXTRA A 'LA CIUDAD DE LA LUZ' PER TORNAR ELS CALERS ROBATS A EUROPA.

300.000 Euros dels alcaldes catalans (cert) contra 275 milions de Euros (275.000.000 Euros) que la Generalitat VALENCIANA va xurrimangar a Europa per fer uns platós de Cinema contravenint tot tipus d'ordenances europees. La diferència és de 10.000 vegades (no comments). I ara, com era d'esperar (gràcies Europa), el Srto Fabra, molt anticatalà ell, tertulià de la FAES (FEOS ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Angel fletxa Castellbisbal
4 de juliol de 2014, 08.48 h

Recordeu quan la Selecció Catalana d'Hoquei es va classificar guanyant a Macau i que el govern d'Espanya als despatxos la va eliminar comprant directament vots?
Tal faràs tal trobaràs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
3 de juliol de 2014, 21.02 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Espanya endeutada fins els ous fletxa i quan marxem encara molt pitjor
3 de juliol de 2014, 20.52 h

#27 torna a mongolia, mongol


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
3 de juliol de 2014, 20.20 h

#26

LO DICHO. NO PARAN LAS BUENAS NOTICIAS. YA NO DOY ABASTO. AHORA RESULTA QUE LOS UNICOS SOBRESUELDOS EN SOBRES PROBADOS SON EN LA REGION CATALANA.

Volen la imputació de 44 càrrecs de la FMC que haurien rebut sobresous
La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció assegura que si es confirma el que indica l'atestat dels Mossos també exigiran dimissions "siguin del color polític que siguin" els implicats.

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció està estudiant si demanar la imputaci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Synera fletxa Barcelona
3 de juliol de 2014, 18.47 h

Aquests provincians tenen mentalitat de "mandao". Encare no han aprés que aquí manen els ciutadans? Han despreciat el millor del nostre Regne. Són súbdits i creuen que aquí també. Melich miren i melich miraran. Els hi falta mon.

Ah, un bon diseny de samarreta. Felicitats!


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Synera fletxa Barcelona
3 de juliol de 2014, 18.23 h

#23 ESTÁIS ACABADOS


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
3 de juliol de 2014, 14.24 h



Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.