directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 'senat' de la política catalana demana 'generositat a tothom' per bastir una única candidatura independentista

Heribert Barrera, Agustí Bassols, Oriol Domènec, Joan Blanch, Joan Solà i Moisès Broggi advoquen per la celebració d'una conferència nacional del sobiranisme

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Personalitats clau del país com l'expresident del Parlament, Heribert Barrera; l'exconseller de Justícia, Agustí Bassols; el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Joan Solà o l'exalcalde de Badalona i exdiputat del PSC Joan Blanch han presentat aquest dilluns un manifest en què apel·len a la 'generositat' de tots els partits i associacions independentistes per tal de trobar-se en una 'conferència nacional del sobiranisme' per tal de trobar la millor manera per aconseguir presentar una candidatura 'transversal, equilibrada i unitària' que porti al Parlament diputats que 'es comprometin a treballar units, per a prioritzar en tot moment l'objectiu de la independència.
Heribert Barrera, Agustí Bassols, Oriol Domènec, Joan Blanch
Heribert Barrera, Agustí Bassols, Oriol Domènec i Joan Blanch en la presentació de la Conferència Nacional del Sobiranisme.

Comparteix
   


Etiquetes
Una cinquantena de persones destacades ja s'han adherit al text que, donant per morta la via autonomista i la inexistència de la via federal, demanen la celebració d'aquesta conferència perquè estan convençuts que 'amb la unitat, la independència és possible'.

El manifest es remunta a la Primera República per constatar que, des de llavors, totes les temptatives de buscar una estructuració de l’Estat espanyol que accepti l’autogovern de Catalunya han resultat 'fallides'. Creuen que l'aplicació de l'Estatut de 1979 i de l'Estatut de 2006 han conduït el país 'al declivi industrial, l’empobriment de les classes populars i la definitiva espanyolització cultural i lingüística del nostre país' i afirmen que seguir en aquesta direcció porta 'la nació catalana a l'acceptació tàcita d'una mort dolça'.

Després d'aquesta diagnosi i davant de la proximitat de les properes eleccions al Parlament de Catalunya on es podria donar la circumstància que es presentessin una diversitat de candidatures independentistes fan una crida 'a tots els grups, moviments, partits, associacions i plataformes independentistes' per trobar-se fins que hi hagi 'fumata blanca' i es trobi la millor manera d'articular aquesta candidatura unitària.

El manifest es presentarà públicament en un acte aquest vespre a Òmnium Cultural i s'obrirà la recollida d'adhesions que, segons Joan Blanch, ha de generar un 'moviment que arribi a tot arreu' i que aplegui a tot aquell que cregui que l''independentisme és l'única manera de salvar el país'. Agustí Bassols considera que aquesta conferència es pot convocar 'amb relativa facilitat' i suggereix que, més enllà de l'objectiu d'aconseguir una candidatura unitària, seria positiu per al país que la conferència nacional del sobiranisme prengués 'un caràcter estable' perquè totes les entitats i associacions que treballen per separat per la independència de Catalunya tinguessin un espai de relació i discussió conjunta per abordar conjuntament alguns aspectes.

Els signants entenen que 'no és fàcil' superar les diferències existents, però creuen que val la pena intentar-ho perquè estan convençuts que 'amb la amb la unitat, la independència és possible. I és l'única solució que permet resoldre definitivament el problema entre Catalunya i Espanya, I establir els fonaments d’una convivència justa, digna i en peu d’igualtat'.








Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Empordanés fletxa torrroella de Montgri
29 de juliol de 2010, 13.36 h

Per a Jordi-80. Ho sento pero discrepo: conec a l'Heribert Barrera des de fa molts anys i és un patriota de socarel. Si fos per ell Catalunya feria molts anys que seria fora d'Espanya...és justament en Barrera qui critica sempre la creixent espanyolització del nostre pais. Crec que no és bó par la causa de la nostra llibertat nacional confondre-ho tot i criticar injustament les persones. La trajectoria d'en Barrera és un model a seguir. Quasi tot sol va mantenir amb molta dignitat el proje... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
lucas fletxa Barcelona
29 de juliol de 2010, 11.35 h

MOLTES GRÀCIES HERIBERT, MOISÈS, ORIOL, JOAN, AGUSTÍ,... per tot el que heu dedicat a Catalunya! GRÀCIES també per aquest esforç per unir totes les forces independentistes i per seguir treballant per aconseguir la llibertat. MOLTES GRÀCIES de tot cor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
antoni fletxa sabadell
28 de juliol de 2010, 22.23 h

AMIGUES I AMICS , SI AL SENYOR VIDAL QUADRES LI CAU UN LLAMP O TÉ UNA APARICIÓ I POSA RUMB CAP A L'INDEPENDÈNCIA , NO SERÈ JO QUI VAGI A TIRAR EN CARA EL SEU PASSAT .
NECESSITEM A TOTHOM SI REALMENT VOLEM LA INDEPENDÈNCIA .

PER SI AALGÚ NO S'HA FIXAT PER DESGRÀCIA AQUESTS DARRERS DIES ELS NOSTRES CARRERS EREN PLENS DE BANDERES ESPAÑOLES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
28 de juliol de 2010, 21.38 h

No conocía este periódico hasta ahora, pero ya lo he conocido. Viva España.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
capsigrany fletxa riumors
18 de maig de 2010, 12.26 h

d'alguns comentaris es despren que això de la unitat independentissta es tot una quimera. Molts dels firmanats del manifest han estat grans defensosrs del federalisme negadors de la independencia i ara que ja estan jubilats per diferensts motius ara descobreixen l'independentisme. Vaereu fer molta feina en contra i ara un toca fer-ne molta a favor per superar els vostres errors anteriors. De totes maneres benvinguts. Ah ! una cosa més. Cal tenir en compte que hi ha un unic partit amb represent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
atlasac fletxa Vila-real
18 de maig de 2010, 11.31 h

QUE TINGUEU EXIT

Sabeu quina es la DIFERENCIA, el dia que tingueu que anar a VOTAR? que jo VOTARE REAGRUPAMENT o INDEPENDENCIA=LLIBERTAT per a mi i per a TOTS els meus familiars, els meus amics i coneguts, per als veïns....si la GRAN MERDA aquesta continua, NO TINGAU LA GRAN BARRA DE DONAR-M´HI LA CULPA, busqueu si voleu als culpables,JO NO HO SERE, HO JURO!!!, clar que jurar avui en dia val per ben poca cosa, sols VAL els que van jurar "LOS PRINCIPIOS BASICOS DEL MOVIMIENTO" tots els del TRI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
jordibcn fletxa barcelona
18 de maig de 2010, 11.27 h

#10És cert que ERC passa a ser independentista oficialment amb l´arribada del Colom, però les actituts del Barrera sempre ho han estat, només cal veure la seva possició tot sol amb el Xirinachs i Audet per part catalana, mentres tots els altres eren totalment pro-constitució , i per part meva com a militant d´ERC crec que no hem estat justos amb ell i en sabrà greu la seva marxa a Reagrupament d´aquí a uns mesos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
18 de maig de 2010, 10.36 h

No és Xavier Rubert de Ventós sinó en Joan Blanch, exfundador i dirigent del PSC i exalcalde de Badalona!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi-80 fletxa València
18 de maig de 2010, 03.53 h

Quina barra tenen alguns. Mentre Heribert Barrera estava al capdavant d'ERC, aquest era un partit federalista espanyol d'àmbit regional principatí, i no va ser fins a finals dels 80 i principi dels 90, amb la vinguda de gent de l'independentisme d'esquerres, que va esdevindre un partit independentista i d'àmbit nacional. I ara vol anar de alliçonador, presentant-se com a independentista, quan mai no ho ha sigut, i negant lals indepependentistes de tota la vida que ho siguen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
17 de maig de 2010, 20.23 h

Si em vull guanyar la vida dignament el que menys esperarè serà generositat.Les personas em de ser conscients, la bona conciencia es el que fa personas treballadores,responsables i dignes.Necesitem que catalans amb esprit,responsable,digne i conscient.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.