directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 09:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridícul de Wert en la croada del PP per “espanyolitzar catalans”

Les escoles privades no han rebut cap petició d'escolarització en castellà pel curs que ve i afirmen que no hi ha oferta

Comentaris 56  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La presidenta de l'Associació de Centres d'Ensenyament Privat no concertats de Catalunya (AENOCC), Maria Pilar González, creu que els 6.057 euros fixats pel govern espanyol per a l'escolarització d'alumnes en centres privats que vulguin ensenyament en castellà poden ser suficients per cobrir l'escolarització, segons quina sigui l'escola, però no altres despeses. Ara bé, en una entrevista a l'ACN, González ha reiterat que avui dia no hi ha cap centre privat amb oferta en castellà i que les escoles no pensen canviar els projectes educatius. Segons González, cap família ha fet cap petició a un centre privat i el Ministeri no s'ha posat "mai" en contacte amb ells per parlar d'aquesta mesura de la LOMCE.

Comparteix
   


Etiquetes
Un dels punts més polèmics de la llei Wert és el que preveu l'escolarització en centres privats d'alumnes que demanin escolarització en castellà i no trobin oferta pública. El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va fixar en 6.057 euros la quantitat anual que rebran les famílies que facin aquesta petició i aquest mateix divendres el Consell de Ministres va aprovar el decret que desenvolupa aquest apartat de la LOMCE. El decret estableix el mecanisme segons el qual la Generalitat n'acabarà assumint el cost.
 
La presidenta de l'AENOCC ha assegurat que aquesta xifra de 6.057 euros anuals "probablement" és suficient per cobrir l'escolarització d'un alumne, tot i que "no a totes les escoles". Tot i això, ha advertit que, a banda de l'escolarització, hi ha altres tipus de despesa que aquesta xifra no cobriria, com ara els materials escolars, el transport, el servei de menjador o les sortides i excursions.

Ningú no ha demanat res
 
De tota manera, González ha remarcat que "això ara és parlar per parlar, una cosa utòpica en aquests moments", ja que "ningú no ha demanat res". González ha assegurat que "a les escoles privades no hi ha hagut ni una sola demanda", ni dels pares que ja hi tenen els seus fills escolaritzats ni de noves famílies. "I si hi hagués una demanda, ens hauríem de remetre al contracte inicial de les famílies, on diu què és el que fem i amb quines llengües ho fem".
 
"Les escoles ja tenen un projecte propi i estan encantades quan les famílies demanen quin és aquest projecte, els agrada i ens envien els seus fills. No tindria sentit actuar d'una altra manera", ha dit. González ha remarcat que cada escola té un projecte "sòlid" que la singularitza.
 
González ha explicat que ara com ara no hi ha cap escola privada a Catalunya que faci una oferta d'escolarització en castellà. "En canvi, sí que hi ha escoles que ho fan en anglès, alemany o italià, i totes elles estableixen unes hores per fer les matèries de català i castellà", ha dit. La presidenta de l'AENOCC creu que si un centre privat volgués fer una oferta d'escolarització en castellà ho podria fer, "però no n'hi ha cap".
 
Per a la presidenta de l'AENOCC, la prioritat dels centres privats és l'anglès i "tenen molt clar que com a mínim els alumnes han de ser trilingües". A més, creu que el que cal analitzar és el nivell lingüístic que té cada alumne quan surt de l'escola, ja que "tal vegada estem fent una muntanya del que no ho és".
 
Cap contacte amb el Ministeri
 
La presidenta de la patronal ha remarcat que el Ministeri d'Educació no s'ha posat "mai" en contacte amb ells, "ni abans ni ara". "No ens sentim interpel·lats perquè no s'han posat en contacte amb nosaltres i perquè nosaltres, per essència, no podem entrar en aquest supòsit", ha dit. González ha insistit que "no tindria sentit acceptar això sense més i canviar el projecte que hem estat oferint a les famílies".
 
Sis centres privats tancats per la crisi
 
La crisi també ha afectat aquest sector a Catalunya. Segons González, fa un parell d'anys hi havia 74 centres privats a Catalunya i en aquests moments n'hi ha 68. Això representa un tancament de sis centres, "alguns d'ells amb una història de 50 anys". "Com a empresa privada la crisi ens ha arribat i molt, perquè els nostres clients han viscut la crisi en carn pròpia i a l'hora de decidir si havien de pagar la hipoteca, el menjar de cada dia o anar a una escola privada, han deixat de pagar l'escola", ha explicat.
 
Tot i les dades dels últims anys, González és optimista i creu que el sector "guanyarà el terreny que ha perdut durant els últims 3 anys". Actualment, el sector privat dóna servei a 18.000 alumnes i, com passa en el sistema públic, han notat una davallada en les matriculacions a P3 a causa de la baixada de la natalitat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#56
28 de juliol de 2014, 10.49 h

55. QUINA EDAT TENS NENA ? ETS MOLT INFANTIL, ENCARA ESTÁS A LA EDAT DEL TRALARA....,.. PER AIXOS DIUS TANTAS VAJENADAS ENSENSE CONSISTENCIE. ¿ENCARA VAS AM LES CUETAS? NO ME EXTRANYA JENS QUE NO ET VOLGUESIN AGAFAR A LA EMPRESA. ! POBRE EMRESA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
27 de juliol de 2014, 22.40 h

#54 com tu.................M.Dolores; pero tu molt mes, ala a contar mentiras, tralara, a contar mentiras tralara, os tienen comido el coco o lo que tengais encima de los hombros miserableeeeeeeeeeee.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
25 de juliol de 2014, 16.49 h

52. ERA PER TU MARI................


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
25 de juliol de 2014, 16.48 h

51. NO MEREIXAS LA PENA. ETS UN SUBPRODUCTE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
23 de juliol de 2014, 21.23 h

#51 M.Dolores, claro que no te molesta el que te diga Polaca, ya que eres como ellos; Siempre mostrando sus miserias de patria sin nacion ....lee ,leeee historia, curta de gambals.........
Ah, y a los que decis que cataluña fue invadida revisar la historia y llegareis a un señor llamado Martin I el Humano que no tuvo descendencia y el condado de Barrcelona fué adjudicado al que tenia mas patrimonio que fué a los Trastamaras y concretamente a Fernando de Antequera por si no lo sabes (Mál... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
23 de juliol de 2014, 16.51 h

·50. Maria no em molesta que em diguis polaca. Pitjor sería ser espanyola i curta de gambals com tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
23 de juliol de 2014, 16.12 h

#49 POLACAAAAAAA... D.....................aaaaa ,ridicula.....M.Dolores.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
22 de juliol de 2014, 09.28 h

al 46. INSISTO "REBONICA" EM SONA A BATURRICO. FITSAT LO QUE ET DIU L' ESTEVE (MOLT HUMILLANT PER TU) ENCARA QUE NO SAPIGAS HISTORIA, LLEGEILO , APRENDAS UN MUNT DE LA TEVA QUERIDA ESPAÑA. TE LA REGALO, ENVOLCALLADA DE TOTS ELS DEUS CORRUPTES POLITICS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Paco Pi fletxa Barcelona
21 de juliol de 2014, 22.50 h

#44
I no, no cal que entris en el meu joc (que si m'expliques quin és t'ho agrairé, perquè no sé quin és). Sigui quin sigui aquest joc al qual et refereixes, tampoc no te'n sortiries amb nivell: només brames en veu molt alta per dir... no res d'important.
I sí, ja pots dir-me tantes vegades com vulguis, tan fort com vulguis, amb tantes sacrosantes majúscules com vulguis que sóc espanyol, que les coses no canvien: estic obligat administrativament (oh, que important!) a ser espanyol. I q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Paco Pi fletxa Barcelona
21 de juliol de 2014, 22.37 h

#46
Curiós: només t'has quedat amb l'última línia d'una llista de dades incontestables que ha enumerat l'Esteve... Per què no en parles, perquè no hi respons?

I tu, si segueixes amb aquest teu present, el futur et pot arribar a sorprendre i a desagradar tant, que et passarà de llarg i el perdràs.

Apa, siau!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.