directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Renfe frena el lloguer de trens per a la Diada

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, creu que l'Estat té "una obsessió malaltissa que frega el ridícul" per entorpir tot el que tingui a veure amb el procés sobiranista.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Girona (ACN).- L'Ajuntament de Girona no pot llogar trens per portar ciutadans a Barcelona per la Diada perquè Renfe diu que els té tots ocupats. Fa dos anys, els ajuntaments de Girona i Figueres van llogar dos combois especials per anar a la manifestació i l'Estat va denunciar-los. L'objectiu del consistori era repetir enguany l'experiència però ha topat amb la negativa de Renfe. Fonts de la companyia al·leguen que en dies festius i caps de setmana els trens regionals van en doble composició (dos combois enganxats) i que no tenen més disponibilitat. 

Comparteix
   


Etiquetes
Fa dos anys, els Ajuntament de Girona i Figueres van llogar a l'empresa pública Renfe dos combois per facilitar que centenars de persones poguessin anar a Barcelona per la massiva manifestació de la Diada. Es van vendre més de 1.000 bitllets i, fins i tot, amb l'operació hi va haver un benefici de 2.500 euros que es va donar al Banc dels Aliments.
 
Poc després, l'Ajuntament de Girona -que era qui havia fet les gestions en nom dels dos consistoris- va rebre una denúncia de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per haver llogat els combois. Els fets van arribar a judici i l'alcalde, Carles Puigdemont, va declarar davant del jutge que no era cap "il·legalitat" el que havien fet.
 
El cas no va tenir més recorregut i el jutjat contenciós número 1 de Girona va estimar només parcialment el recurs interposat per l'Estat. La sentència va limitar-se a anul·lar el decret d'alcaldia signat per Puigdemont per noliejar els trens. El magistrat va considerar que l'ajuntament s'havia excedit del seu àmbit competencial contractant el servei però també retreia al govern espanyol l'intent d'utilització de les institucions amb la intenció "d'aconseguir beneficis de caire polític o electoral".
 
Segon intent, frustrat
 
Ara, dos anys més tard, el consistori s'ha interessat per repetir l'operació perquè preveu que hi haurà moltes persones que voldran anar a Barcelona a participar de la 'V' que l'ANC vol fer entre Gran Via i Diagonal. Segons ha explicat l'alcalde, quan s'han fet consultes amb l'operadora s'han trobat amb una negativa a llogar-los trens. "Veiem amb sorpresa l'escassa per no dir nul·la disponibilitat que Renfe té per llogar trens i fer negoci", ha manifestat Puigdemont, que assegura que té constància que no només ha estat el consistori gironí sinó d'altres d'arreu de Catalunya -i també associacions- qui s'han interessat per llogar trens.
 
"A tots ens han dit el mateix, que aquell dia no tenen disponibilitat", ha lamentat l'alcalde. Fonts de la companyia han confirmat que no tenen trens lliures. El motiu és que tots els caps de setmana i festius Renfe reforça els serveis regionals posant trens de doble composició (amb dos combois enganxats) i que, per això, no tenen trens lliures per llogar. 

Traves al procés sobiranista
 
Unes explicacions que no convencen l'alcalde, que considera que Renfe segueix directrius de l'Estat. "No podem dir als ciutadans durant tot l'any que facin servir el transport públic i un dia que es preveuen milers de desplaçaments l'administració no els faciliti una mobilitat segura i sostenible", ha assenyalat l'alcalde.
 
Segons Puigdemont, l'Estat busca posar pals a les rodes amb tot allò que tingui a veure amb el procés sobiranista. "L'Estat no vol contribuir en res que representi participar o fomentar el debat democràtic que hi ha a Catalunya en relació al dret a decidir", ha valorat. L'alcalde i diputat considera però que aquesta actitud "no restarà èxit a la convocatòria". "No és res que no ens poguéssim esperar però han portat aquesta obsessió malaltissa a nivells de ridícul", considera.
 
El proper 11 de Setembre l'Ajuntament de Girona ajudarà l'ANC en aspectes logístics per organitzar la sortida d'autobusos. L'alcalde ha animat els ciutadans a què, si s'han de desplaçar en cotxe, intentin compartir vehicles.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Jordi fletxa St. Feliu
3 d'agost de 2014, 22.36 h

Tan de bo pugui ser ben aviat#21


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
fdass fletxa fgdfsd
18 de juliol de 2014, 19.23 h

Que Renfe no vulgui llogar trens diu molt poc d'ella com a empresa. A més podrien perdre clients que els dolgués aquesta mesura.
Però a més a partir d'ara, s'haurà d'establir uns bàrems per a que els clients sàpiguen a quins usos atenir-se si volen llogar un tren. No en hi ha prou en voler llogar un tren pel que es veu!. Renfe necessita saber per a que el volen:
I si lloguen el tren a Barcelona PER A PORTAR ALS GIRONINS A VEURE LA SAGRADA FAMILIA?. CAL DIR LA VERITAT EN CASOS COM AQUE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
18 de juliol de 2014, 01.44 h

#9 Doncs ja sabem el que hem de fer. Que es fotin Renfe on els càpiga.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
17 de juliol de 2014, 17.43 h

fer nosa / posar obstacles. No 'entorpir'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
17 de juliol de 2014, 14.29 h

Catalans y Catalanes tenin una GRAN SOLUCIÓ , quels INDEPENDENTISTES aneu a Barcelona el DIA 10 , Podeupasar un dia de compras la NIT A UN HOTEL disfruteu molt be la nit je je cardan com mai Aixis EL 11 DE SETEMBRE Ja estereu a Barcelona .. TOTS A BARCELONA EL 10 DE SETEMBRE paseu una nit de hotel un cop elany ba fer aixo he es una idea he


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa barna
17 de juliol de 2014, 12.47 h

#10 i la" V" de VICTIMES que no "V" olem ser més d'aquesta "madre españa" que "V" ol matar els seus fills( segons ella) sigui com sigui on sigui i quan sigui, o sigui SEMPRE.
VISCA CATALUNYA VICTURIOSA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Kani fletxa Girona
17 de juliol de 2014, 12.23 h

El 2012 i el 2013 no hi vaig poder anar perquè treballava i em va saber molt greu. Aquest any us asseguro que no hi faltaré, no m'importa com hi hagi d'anar ni si hi he d'anar al matí en comptes de la tarda. De fet encar millor, així gaudirem de l'ambient tot el dia.
Al concert per la llibertat també hi vaig anar al matí, i a l'hora de marxar, com que anàvem en cotxe particular i donàven prioritat als autobusos, varem arribar a casa dos quarts de sis de la matinada, molt cansats, però ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
I am a Catalan fletxa So don´t call spanish
17 de juliol de 2014, 11.22 h

#15 ignorant, pedant, burro


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
17 de juliol de 2014, 11.12 h

MARCA REGION CATALANA

El Fòrum adjudicó a dedo y pagó sobresueldos y actos fantasma
El evento destinó 12 millones a viajes que no están justificados y adjudicó otros 13,6 sin concurso

La Sindicatura de Comptes revela 10 años después irregularidades en las contrataciones del consorcio

http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/forum-adjudico-dedo-pago-sobresueldos-actos-fantasma-3385925


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
scolanus fletxa barcelona
17 de juliol de 2014, 10.49 h

SUGERENCIES ; com diu la companya Nuri ,contractació de regionals francesos, la llei actual permet i es mes estan obligats per les normes vigents de la UE..- La ANC i demes organitzacions que facin un llistat de les companyies de autocars ,que diuen que no tenen disponible .al mateix temps preguntar si alguns de BCN es negant (per exemple la cia que porta el Barça i l espanyol te mes de 200 vehicles han dit que no? fem públic els posa travetes) .Si es axis retirar lis la subvenció per tran... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.