directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Barcelona, protagonista al festival de Cannes

El director mexicà Alejandro González Iñárritu presenta 'Biutiful', localitzada als barris perifèrics de la capital catalana

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El cineasta mexicà Alejandro González Iñárritu ha presentat aquest dilluns al Festival de Cannes el film 'Biutiful', la crua història d'un home que s'esforça per sobreviure Barcelona. El director de 'Amores Perros' ha treballat per primera vegada sol, sense el seu guionista predilecte, Guillermo Arriaga, i ha optat per la trama única, explicada de forma lineal, centrant tota la força dramàtica en el protagonista, encarnat per Javier Bardem. Per al realitzador, 'Biutiful' és el treball 'més esperançador' que ha fet, tot i que el protagonista és un pare condemnat a l'economia submergida que s'enfronta a múltiples dificultats. El llargmetratge retrata la part més obscura de les barriades de Barcelona, ha estat enregistrat al Raval, Santa Coloma i Badalona, i compta amb actors catalans entre el repartiment.
biutiful bardem
Comparteix
   


Etiquetes
'La gran malaltia del món és l'odi i el protagonista és tot compassió i perdó', ha explicat Iñárritu, que troba això 'molt esperançador'. És per aquesta raó que el realitzador pensa que és la pel·lícula 'més optimista' que ha fet en la seva carrera, que està marcada per històries crues amb personatges que pateixen emocions fortes.

'Biutiful', en què hi té un paper destacat el català Eduard Fernández, segueix la línia dramàtica de treballs anteriors amb la història d'un pare que treballa en l'economia submergida i que s'enfronta a nombroses dificultats. Davant d'aquests reptes, el protagonista (Javier Bardem) s'aferra a la solidaritat per tal d'ajudar als seus fills, a la seva dona i a una immigrant.

A diferència de 'Babel', 'Amores Perros' o '21 gramos', Iñárritu, qui per primera vegada ha escrit el guió, ha preferit centrar tota l'atenció en una única història, abandonant la fórmula de relats múltiples que l'ha fet famós. 'Era un repte per a mi, perquè aquesta pel·lícula és tot el que no he fet mai, però a la vegada expressa les obsessions de sempre que tinc', ha afirmat el director.

Una experiència d'intimitat

La pel·lícula és 'una verdadera experiència d'intimitat' en un món en què les persones estan cada vegada més allunyades i es relacionen per internet, ha destacat el realitzador de 'Babel' i '21 gramos' Iñárritu ha alabat el paper de Javier Bardem, que s'ha postulat com a candidat a endur-se el guardó a millor actor en el Festival de Cannes. 'Javier és capaç de fer molt amb molt poc', ha destacat el realitzador mexicà.

Rodatge a Barcelona

Preguntat per quins papers prefereix, Bardem, en to de broma, ha afirmat que escull en funció dels honoraris i les localitzacions. En aquest cas, el rodatge s'ha fet 'en la zona més bonica d'Espanya, amb sol, platja, pa amb tomàquet i pernil', ha bromejat Bardem.

Per al director mexicà, 'la gran riquesa' de Barcelona són els barris perifèrics, que són un exemple de 'bella convivència' entre persones de cultures diferents. Existeix a l'àrea metropolitana 'una diversitat fascinant des del punt de vista visual, emocional i intel·lectual, una anticipació d'un fenomen imparable que es produirà al món', ha subratllat Iñárritu.

'La gent diu que és la part fosca de Barcelona, però per a mi és la més lluminosa' d'una ciutat que 'sempre ha estat multicultural i multiracial', ha recordat el cineasta.

Per a Bardem la Barcelona que va retratar Woody Allen a 'Vicky Cristina Barcelona' també existeix, però no viuria sense la d'Iñarritu, ja que 'les dues es retroalimenten'. I el mateix succeeix en les grans ciutats europees com Madrid, París, Londres o Roma, ha afegit.

Eduard Fernández, que fa el paper de dolent al film, s'ha mostrat content com a barceloní que s'hagi escollit la capital catalana per rodar 'Biutiful'. 'Hi ha tantes barcelones com un vulgui mostrar, però aquesta està ben mostrada i es tan real com les altres', ha assenyalat l'actor.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.