directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els inversors internacionals podrien obligar a Rajoy a cedir i acceptar la consulta

Bloomberg assenyala que no deixar votar el poble català no és bo per als mercats internacionals

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

El mitjà nord americà especialitzat en economia ‘Bloomberg’ dóna per bona la tesi de Junqueras i assegura que el pagament del deute espanyol pot ser la clau que obligui a l’executiu a abaixar el cap i acceptar el dret a decidir dels catalans. “Amb una majoria de catalans exigint l'oportunitat de votar pel seu futur constitucional, el govern espanyol ha de trobar una manera de fer front a les seves preocupacions o arriscar-se a una reacció política que podria sacsejar els mercats”. L’agència econòmica contrasta el fet que els escocesos podran votar el pròxim 18 de setembre amb la passivitat de Rajoy que encara no ha donat senyals de cedir i deixar votar els catalans. En aquest sentit, Bloomberg subratlla que Espanya surt d’una depressió econòmica que ha durat 6 anys i que Catalunya representa aproximadament el 20 per cent de la seva economia, el doble de la producció d'Escòcia com una proporció del Regne Unit.


Comparteix
   


Etiquetes

Deixar votar el poble català la millor opció per garantir l’estabilitat econòmica

 

El mitjà nord-americà ha publicat avui l’article “Catalan Separatists Say Debt Investors Can Help Campaign” on dóna per vàlida la tesi que el deute espanyol podria ser la clau per avançar en la celebració de la consulta el 9N. Així Bloomberg secunda les declaracions d’ Oriol Junqueras que ha dit que “El govern espanyol li deu 1 trilió d’euros i algú ha de pagar aquest deute” "No és una bona idea deixar el poble català que voten i que no és bo per als mercats internacionals.” 

 

L’agència econòmica també ha destacat la falta de passos i de diàleg per part del President Espanyol, Mariano Rajoy, i ha posat en valor el mandat democràtic i del clam popular a favor del dret a decidir. També ha deixat clar que el govern català estaria d’acord en negociar els termes de la consulta, com es va fer amb el referèndum escocès, si l’Executiu espanyol acceptés el dret a decidir del poble català. 

 

 

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
25 de juliol de 2014, 11.25 h

#13 I si tu et penses que bramant com un ase ens podràs convèncer que hem de ser espanyols vas llest. Un pais que dona uns súbdits com tú està malalt de mort. Si tant t'estimes espanya, defensa-la amb dignitat. Però demanar-te això és com si demanéssim a Belen Esteban que fes una tesi doctoral sobre física quàntica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
24 de juliol de 2014, 11.05 h

Hollande un ningu, nosaltres decidirem el que bulguem ser, i tu a cuidarte dels asuntos del teu pais . PUTERO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
23 de juliol de 2014, 20.41 h

#13 El meu avi, fundador del Partit Socialista català i cofundador del PSUC, a l'exili va fundar el Partit Socialista dels catalans. En fou President fins a la seva mort. En deien el Partit dels "músics". Van tenir molt clar que, ni amb aquells comunistes, ni amb els socialistes, Catalunya mai seria reconeguda com a entitat Nacional. Durant anys, s'ha treballat per poder aconseguir en democràcia un reconeixement digne per a Catalunya. No he militat mai al PSC tot tenir bons amics. Al Sociali... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
23 de juliol de 2014, 15.34 h

http://www.youtube.com/watch?v=k6eLw5CfEpM

Els catalans no hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, ens han expoliat per sobre de les nostres possibilitats.

Hem d'explicar a tots els habitants de Catalunya els beneficis tant econòmics, socials, culturals i de tot tipus que comporta l'estat propi.

Llibertat i prosperitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
23 de juliol de 2014, 13.43 h

ENESIMO "APOYO" INTERNACIONAL A MASS.


Manuel Valls: «Desitgem una Espanya forta i estable»
El primer ministre francès sosté: "Tot el que ens uneix, reforça. I Europa necessita la força"

El primer ministre francès, el socialista Manuel Valls, es pronuncia obertament per primera vegada en contra del procés independentista català. En una entrevista al diari El País, assegura que des de la República francesa el que es "desitja" és "una Espanya forta i estable". Preguntat explícitame... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Una catalana fletxa Lleida (El segrià)
23 de juliol de 2014, 13.40 h

#13 Quina Vergonya!!! que algú que signa un text com a socialista espanyol (ser-ho -malgrat el moment de crisi que viu aquesta formació- ha de portar implícites algunes connotacions ideològiques basades en el respecte cap l'altre, no?) escrigui d'una manera tan bruta, vulgar i grollera. Quina llàstima!!! Que cap representant polític (del color que sigui) commdemni, rebutji el menyspreu i odi que a través dels diferents mitjans en xarxa (o no) s'expressen. Hom ho fa immpunement, ningú di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
23 de juliol de 2014, 12.36 h

#13 Si poguéssiu, ens exterminaríeu. No entenc perquè s'han de publicar aquests comentaris gens edificants, farcits d'insults, escabrosos, vils, baixos, pusil·lànimes, de conqueridor que humilia, sotmet i sodomitza. Advoco perquè el Directe!, com en altres mitjans, filtri amb escrupolosa rigorositat els troglodites indesitjables que només vomiten odi i cap argument. Us ho hauríeu de plantejar, donaria seriositat al mitjà. I passar olímpicament de donar veu als criminals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
23 de juliol de 2014, 12.06 h

estáis muy malitos pelotudos, botarates, ...mira,... si creéis que cataluña se va a ir de la disciplina española, estáis muy jodiditos por el culo, eso seguro, porque eso no se le ocurre nada más que a los majaderos y cagados como los catalanes rebeldes intransigentes y los vascos de la eta, así que mira, yo paso de vosotros, os vamos a encular de todos modos si hacéis algo, venga... estoy deseando ver lo que sois capaces de hacer, si es verdad que sois capaces de hacer el referendum de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 29
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
22 de juliol de 2014, 23.40 h




#9 El futur de Catalunya NO l'ha de decidir ni Monsieur Hollande NI ELS ESPANYOLS, SINÓ NOSALTRES ELS CATALANS.

DE MANERA QUE ESTALVIA'T ELTEUS ESTÚPIIDS "CONSELLS" REPETITIUS FINS A LA NAUSEA.




Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jo fletxa Catalunya
22 de juliol de 2014, 23.09 h

#5 Estic d'acord amb tu, però suposo que fan referència a què no seria pactat amb Espanya els termes de la separació, repartició de béns,.... No sé si hi hauria una expressió millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.