directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Estat envia el sindicat ultradretà Manos Limpias contra Pujol

Presenta una denuncia a un jutjat de Barcelona i l'acusa de set delictes. També demana que s'acusi Marta Ferrusola per "còmplice i encobridora"

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- El sindicat ultradretà Manos Limpias ha presentat una denúncia en un jutjat de Barcelona contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, a qui acusa de set delictes després que aquest hagi confessat que durant anys havia tingut diners no declarats a l'estranger procedents d'una herència familiar. El sindicat acusa l'expresident de suborn, malversació de fons públics, tràfic d'influències, prevaricació, delicte fiscal, falsedat en document públic i blanqueig de capitals. A més, Manos Limpias també demana que s'acusi Marta Ferrusola per "còmplice i encobridora". També vol que se citi a declarar tres dels fills de Pujol: Jordi Pujol, Oriol Pujol i Marta Pujol.

Comparteix
   


Etiquetes
En la denúncia, el sindicat ultradretà aporta la carta remesa per l'advocat de Pujol als mitjans de comunicació, reclama que l'Agència Tributària aporti les declaracions dels últims cinc anys de Jordi Pujol i Marta Ferrusola, que també s'aporti el testament de Florenci Pujol i que es facin les comissions rogatòries a l'estranger que siguin pertinents.
 
En l'escrit presentat al jutjat, el sindicat assegura que la UDEF va detectar el novembre del 2012 "137 milions en un sol compte" i afegeix que aquest informe apuntava al cobrament de comissions per la concessió d'obres o serveis. De fet, el sindicat demana a la UDEF que aporti aquest informe i també fa referència a l'acusació del 3% llençada per l'expresident Pasqual Maragall a CiU al Parlament l'any 2005.
 
"La policia atribueix part del diner en paradisos fiscals al cobrament sistemàtic de comissions il·legals per adjudicacions d'obres i serveis de l'executiu autonòmic català, entre 1980 i 2003, que era quan el denunciat ostentava la Presidència de la Generalitat", assegurat el sindicat, que també afegeix que "els paradisos fiscals d'Andorra, Panamà, Luxemburg, Liechtenstein, Jersey, Guernsey, Suïssa, etc" és on hauria anat a parar "el diner defraudat".
 
Manos Limpias considera "han quedat acreditat els negocis del govern autonòmic català amb la família directa de Jordi Pujol" i que "existeix una presumpció més que raonable que a aquella primera sortida de diner prèviament del testament del pare del denunciat s'haguessin acumulat altres ingents quantitats de diners". Així mateix, també considera que "existeix una presumpció més que raonable d'un entramat societari del clan Pujol-Ferrusola", motiu pel qual demana que, a més de prendre declaració a Pujol i Ferrusola, també es faci a tres dels seus fills: Jordi Pujol, Oriol Pujol i Marta Pujol.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
DWEDAD fletxa DFGDFGD
30 de juliol de 2014, 19.21 h

Els catalans haurem de deixar a Pujol en la CARNISSERIA que volen provocar les forces espanyolistes. Només podem defensar que els judicis que se li facin siguin justos. I denuncia si no hi ha equanimitat amb altres casos. Cal recordar que el Expresident Pujol, si no es demostra el contrari "NO HA ROBAT DINER PÚBLIC", només no ha declarat diners que tenia a l'estranger. DE TOTES FORMES BUSCARAN LA CARNISSERIA PER QUE ES PENSEN QUE ESTAN ATACANT A CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
29 de juliol de 2014, 19.39 h

Hem de pensar que es tracta d'una guerra. No serveix que ens bombardegin i ens fiquem sota un paraigua. bombardejem-los nosaltres amb artilleria més poderosa, amb munició molt més gruixuda: Repeteixo: La tenim aquesta munició i porta noms: Emilio Botín, Joan Carles Borbón... Tenim la capacitat de fer-los callar, utilitzem-la: Estic apel·lant a l'ANC, al Govern, a mitjans de comunicació, als partits polítics... Estem en guerra: Via fora els adormits!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
29 de juliol de 2014, 16.48 h

#5 lo del socialista espanyol es una broma no? nano no puc detallar-te totes les estafes,fraudes,incomplimemnts,demagogias,insults,i una llarga cua que els del diari no publicarien per extensa .Una coseta mes tu has militat al PSOE a Catalunya o es idiota o ets de fora .Aqui subnormal MAI ha existit el psoe ( al menys formalment ,els traïdors de dintre si i son molts)mira el congres de SURESNES i després suïcidat políticament ,esclar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Eugenia fletxa Barcelona
29 de juliol de 2014, 09.42 h

Es una vergonya ! Corrupció, molta i arreu d'Espanya, però ara toca especialment els polítics catalans de ser investigats, i ,sobre tot a causa de què volem ser independents.

No m'agrada la corrupció ni m'agrada que les persones que tenen diners els tinguin fora del país per estar lliure d'impostos, però per tenir els diners d'una herència del pare fora, ni que sigui una millonada no és mereix tal linxament. Hi ha delictes més grans: els sobres del PP, Gurtel, la guerra del Golf i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
JORDI fletxa GRANOLLERS
29 de juliol de 2014, 08.24 h

Demanen responsabilitats als familiars per encobridors?, igual que els ex Reis amb la seva filla i el gendre?.... Poden anar donant llisons ! ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Espanya ens roba 2.130 euros per persona cada any fletxa 16.000.000.000 milions / 7.500.000 habitants = 2.130 euros
28 de juliol de 2014, 19.40 h

http://www.youtube.com/watch?v=URS9t3sDFuk


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Joan fletxa Girona
28 de juliol de 2014, 19.25 h

Las manos limpias, sí, pero los pies -que no salen en las fotos de EFE- llenos de furúnculos franquistas, pustulas populares y pie de atleta


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Construïm un estat on valgui la pena viure fletxa ................................
28 de juliol de 2014, 19.08 h

http://www.youtube.com/watch?v=KMZYrM2amGY

Amb la independència, què passa amb la corrupció?

Una de les primeres coses que hem de fer després de crear l'Estat Català és dotar-nos d'una legislació anticorrupció i per la transparència eficaç. Hem de fer tot el possible per no repetir els errors i els vicis viscuts a l'Estat espanyol.

De nosaltres depèn crear una societat millor en un estat modern, democràtic, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
28 de juliol de 2014, 17.41 h

Com no ...són els hereders del SINDICATO VERTICAL .........................la justícia franquista està en el moll dels óssos s'aquest maleït Espanyinstan!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Irene fletxa Barcelona
28 de juliol de 2014, 17.39 h

Si es pensan que aixó frena el procés... van llestos, per poder fer justicia, s'ha d'estar fora l'estat espanyol. A mes, millor si ens fan net, de l'embrutament de tot el que toquen. Així podrem anar per feina, sense distraccions. A veure quan començen en el PPSOE a fer el mateix. Que hi han moltes herencies a l'Estat Espanyol i algunes gens lícites.


9N2014 SI+SI

VISCA CATALUNYA SEMPRE INDEPENDÈNT //*// FEINA FETA, NO FA DESTORB. CATALANS ENDEVANT, ES A TOCAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.