directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC admet que la reforma del TC està 'en mans' del PSOE després de l'acord català

Els socialistes catalans segueixen insistint en l'estratègia de 'convèncer' els seus companys de partit

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La secretària del Govern i responsable de Desenvolupament Estatutari del PSC, Laia Bonet, ha assegurat aquest dimarts que, un cop el tripartit i CiU han arribat a un acord sobre la reforma de la llei del Tribunal Constitucional espanyol (TC), ara està 'tot està en mans del PSOE'. Bonet ha dit que a partir d'ara caldrà 'començar a parlar' amb els socialistes espanyols per convèncer-los que donin suport a aquesta reforma, que segons ha garantit Bonet entrarà al registre del Senat dimarts de la setmana que ve, un dia després de la compareixença del president de la Generalitat, José Montilla, a la cambra alta espanyola. Bonet confia poder 'convèncer' el PSOE.
En declaracions a RAC1, la dirigent del PSC s'ha mostrat esperançada amb que la proposta acordada pels quatre partits tiri endavant. 'Les coses es fan amb aquesta intenció', ha dit. El pacte contempla quatre punts, entre els quals un límit de sis mesos perquè els magistrats es mantinguin en el càrrec un cop se'ls ha caducat el mandat; limitar el temps que el TC espanyol tingui per dictaminar sobre un Estatut i que ho hagin de fer amb majoria qualificada; no permetre una sentència interpretativa, i que aquestes mesures tinguin una aplicació immediata, perquè serveixin per frenar la sentència sobre el text català.

Ara, ha admès, Bonet, 'tot està en mans del PSOE', ja que 'amb el PP no cal que hi comptem ni amb un sol vot'. Un cop fet el 'primer pas', que és aconseguir la unitat catalana, ara caldrà 'treballar per assolir també els vots del PSOE'. 'A hores d'ara hem prioritzat la unitat de les forces catalanes en defensa de l'Estatut', ha dit, 'a partir d'ara hem de començar a parlar amb el PSOE'.

Bonet ha evitat fer 'futurologia' davant del possible escenari que el PSOE no doni suport a la reforma de la llei i ha dit que no s'imagina aquest escenari. 'Esperem poder convèncer els companys del PSOE', ha reblat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.