directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Marta Rovira: “no val baixar del vaixell abans d’hora”

La Secretària General d’ERC assegura que ERC defensara el dret de vot dels catalans fins al final i que el 9N votarem

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

“La consulta s’ha de fer al marge del que diguin els 12 magistrats del Tribunal Constitucional”. La Secretària General d’Esquerra Republicana ha respost d’aquesta manera a les declaracions del Conseller Santi Vila que va dir que el Govern no tindria la legitimitat per treure les urnes el 9N si la llei de consultes és impugnada. En aquest sentit, ha exigit fermesa al Govern per treure les urnes al carrer i ha advertit a l'executiu d'Artur Mas que "no val abandonar el vaixell de la consulta, i menys abans d’hora". Rovira ha assegurat per activa i passiva que el 9N votarem “perquè ho tenim tot a punt per votar”, una consulta legal i acordada. Marta Rovira també ha obert la porta a la creació d’una comissió d’investigació pel cas de Jordi Pujol, encara que l’ex-President de la Generalitat doni explicacions al Parlament. En aquest sentit, s’ha sumat a la proposta de la CUP a crear una comissió que investigui tot el frau fiscal a Catalunya, no només el cas Pujol. 
© @maticatradio

Comparteix
   


Etiquetes
El 9N volem votar i votarem

Marta Rovira ha insistit que sempre s’ha parlat de “consulta legal i acordada” i ha assegurat que és el que tenim. Una consulta legal a Catalunya i acordada per una majoria d’actors socials i al voltant de l’acord de 6 forces.

En la mateixa línia Rovira ha subratllat la legalitat del mandat amb què es van presentar les forces a favor del dret a decidir del poble català i ha dit que el dret a vot dels catalans és legítim independentment del que opinin els magistrats del TC. “Els pactes polítics hi són per complir-los, i més quan emanen del mandat de les urnes” ha etzibat per contestar als dubtes que manifestava ahir Santi Vila.


Una oportunitat per formar un #NouPaís millor.

Pel que fa al cas Pujol, Marta Rovira ha dit que el Pujol s’ha de tractar amb exemplaritat “igual que tots”. De fet, responent a la pregunta de si el cas de corrupció de Jordi Pujol afecta el procés sobiranista, Rovira ha contestat que sí que ho fa, però positivament, “hem de fer veure a la gent que en aquest moment tenim l’oportunitat de crear un país nou i millor”.

Rovira, a més, ha dit que és possible que ERC demani una comissió d’investigació tant si el Jordi Pujol compareix en seu parlamentària com no. En aquest sentit, la republicana ha assegurat que ERC és partidària que l’ex-President doni explicacions al Parlament perquè els ciutadans les mereixen, i perquè una persona com ell que “sempre ha tingut fe en les institucions” ho hauria de fer. Finalment Rovira ha dit que ERC seria partidària de sumar-se a la proposta de la CUP i demanar la formació d’una comissió que investigués tot el frau fiscal a Catalunya, no només el cas de la família Pujol.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
mario fletxa barna
10 d'agost de 2014, 10.31 h

#19 Mireu, el mateix Pujol s'ha crucificat i ha demostrat que els catalans, donen la cara i la vida si cal, la qualcosa no fan ni faran els cràpules de l'estado i els seus mafiosos camarades i còmplices desvergonyits. Però això no treu que el nostre Parlament deixi de fer la seva feina, si volem una llei de transparència que s'aprova per unanimitat, si es comença a no aplicar perquè el propi Pujol que s'ha declarat confés, qui creurà en uns polítics que volen crear un ESTAT NOU I CO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
scolanus fletxa barcelona
9 d'agost de 2014, 17.32 h

#23 sembla que he fet emprenyar al Juanito salado que mig dormit de la festa de la nit passada ha llegit el comentari ,que per suposat no anava dirigit a ell ( ell no pot arribar tan llunya nomes a la fiesta de aquesta nit) i també he pogut observar la nova nomenclatura del seu rei FELI VY ,la y deu de per YOUNG oi ? be allà ell si vol fer una nova dinastia Borbònica ,nosaltres ,el altres, NO VOLEN NI AQUESTA NI LA INVENTADA ,axi es confirma que el 3 escenari serà posat a la realitat amb el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
9 d'agost de 2014, 17.08 h

#22

Tras soñar todo eso te has despertado con la mano dentro del orinal.


Ya hace mas de un año, antes de que el MaSS os diese la fecha dela charlotada , el Dia de los Santos Inocentes, que todo esto era una payasada, una patada hacia delante para ganar tiempo.

TODO EL MUNDO sabe que no habra charlotada, el MaSS chutara hacia delante su legislatura (mamella) y marcara elecciones para el fin de su legislatura y entregara el pais a ERC, quienes, desde el Govern, NO TENDRAN COJONES de hacer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
scolanus fletxa barcelona
9 d'agost de 2014, 16.08 h

TRES ESCENARIS, 1) es tornen demòcrates els del centre i deixen fer la CONSULTA I RESPECTEN EL RESULTAT
2) treuen l anul·lació del decret de nova planta i incorporen una mena de confederació de nacions canviant fins i to la estanquera .3) Es posen burrus ,SORTIM AL CARRER VOTEN I PROCLAMEN LA REVOLUCIO DE LAS ROSAS VERMELLASI I OBLIGUEM ALS INUTIL DE CIU,ERC,ICV,CUP,I ELS QUE QUEDIN DE PSC A FER LA DUI. COMUNIQUEM AL MON I APA LA PATATA AL ALTRE COSTAT.

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
scolanus fletxa barcelona
9 d'agost de 2014, 15.43 h

#15 Manel , faci el favor de deixar que la gent s expressi com li doni la gana o sàpiga fer .Quan arribem a la Independència ja el nombrarem corrector major de la República Catalana al diari .Mentre tant es necessari conèixer la opinió de tot cristu val i si vostè esta sempre corregint a lo millor la gent calla per no fer el ridícul. Miri si vol fer alguna cosa de profit faci que el corrector directe del google vagi millor amb carinyo però emprenyat X.E.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Internacionalitzem i Guanyem fletxa ......................................
9 d'agost de 2014, 15.43 h

https://www.youtube.com/watch?v=Dfzd1aw7Rlc Why

Why Catalonia wants to be independent from Spain? Per què Catalunya vol independitzar-se d´espanya? Expliquem-nos al món i Guanyem el suport de l´opinió pública internacional. De nosaltres dep÷en que Catalunya se salvi o desaparegui per sempre com a poble.

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE Sí i Sí


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Joana fletxa Badia Blava
9 d'agost de 2014, 12.05 h

Santi Vila, tothom ferm i remant cap a la independència.
Marta, no creus que els espanyols ja l'escorxaran prou a Jordi Pujol? També s'ha de posar a tir perquè els espanyols vegin l'espectacle de la seva crucifixió al Parlament. El Cni es frega les mans en llegir que Esquerra demana la compareixença.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa barna
9 d'agost de 2014, 11.40 h

EI EQUIP! A JUGAR I BÉ ! de nosaltres depent la nostra LLIBERTAT PER UN NOU ESTAT, PER LA REPÚBLICA CATALANA!

9N SI-SI!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
9 d'agost de 2014, 10.16 h

SI - SI, SEMPRE, ENCARA QUE EM MAREIXI ALS VAIXELLS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
9 d'agost de 2014, 09.52 h

#7 #12 Aprèn a cuinar, Analcleta, ja se t'han baixat dos soufflees en una sola pàgina. També ets un inútil a la cuina? JUAS, JUAS, JUAS...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.