directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Què s'amaga darrere la jaqueta de pana de Felipe González?

L'ex-President d'Espanya s'està fent milionari comerciant amb les seves influències i altres activitats peculiars

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

De "l'obrero espanyol" que deia ser Felipe González, en queda ben poc. El que va ser un dels Presidents del Govern espanyol amb més petjada a la encara tendre democràcia, ha oblidat els seus valors socialistes i ara es del·laïta envoltat de diners i de la més ostentosa alta societat. Felipe González estàcarregat de calers, peròsegurament no és només la fortuna el que li interessa, sinó el poder. I, està clar, les formalitats del poder polític ja no li interessen. Ara Felipe González recull els fruits extraoficials de la seva feina com a President espanyol i es dedica a vendre les seves influències a empresaris amb gran monopolis que necessiten tractes de favor per engreixar les seves opaques fortunes. 
La bona vida de Felipe González
La bona vida de Felipe González

Comparteix
   


Etiquetes
L'ànimal polític de Felipe González: els orígens.
 
Aquells mítings elaborats, estudiats i plens d'ironia, sempre al costat del seu inseparable Alfonso Guerra són una època molt llunyana del socialista de la jaqueta de pana. La seva desconnexió de la política pública espanyola estàdeixant entreveure allò que ja se sospitava: Felipe González sap moure's com un llangardaix i esmunyir-se en direcció del poder.
 
L'arribada al poder de González no va estar exempta de sospites i intrigues, i una vegada va ser President de l'Estat, va agafar-s'hi ben fort. Va passar la tempesta dels nombrosos escàndols de corrupció agafat a la trona com si es tractés d'una boia, fins el punt de deixar-se en evidència tot sol. Felipe González va mantenir al seu costat Alfonso Guerra, malgrat els seus dos intents de dimissió, quan el seu germàva ser acusat de tràfic d'influència - el primer cas tractat a Espanya, per cert-. En aquell moment, l'aleshores President d'Espanya va jurar que confiava tant en la honorabilitat de Guerra que, si dimitia ell també ho faria". D'això se'n va oblidar.
 
A en Felipe, la política se li ha quedat petita
 
El gran líder socialista volia vendre una imatge de polític del poble, corrent, obrer, socialista, normal. Defugia les corbates i les vestimentes formals tan habituals al Congresso. Ell anava descamisat i, deia, feia polítiques pel poble, redistributives i, sobretot, socialistes.
 
Tot això ha quedat tancat en un calaix i ple de pols. De la política al servei del poble no n'hem vist més. Felipe González, com a ex-President, podria formar part del Consell d'Estat, però com Aznar, hi va renunciar per poder dur a terme certes activitats incompatibles amb aquest càrrec consultiu. Al que no ha renunciat és al sou vitalici i a la oficina d’ex-President - prerrogatives, les dues, instaurades per ell mateix-, que utilitza de centre d'operacions pels seus tractes. De fet, l'interès per la política de González es va esvair poc després d'abandonar la cúspide del Govern: a les seves dues últimes legislatures, com a diputat, va limitar-se a cobrar a final de mes sense tenir ni la dignitat d'escalfar la cadira. Entre el novembre de l'any 2000 i el marçde 2002 només va aparèixer 6 vegades al Congrés dels Diputats.
 
El veritable negoci de Felipe González
 
L'ex-President socialista gaudeix posant la mà entre poder i diners i del seu hobby n'ha fet negoci. Actualment es dedica a fer serveis "d'assessorament" i relacions públiques i internacionals. "Ialcon" és el nom de l'empresa familiar a través de la qual factura les seves activitats, malgrat que oficialment l'activitat de l'empresa consta registrada al Registre Mercantil com a "compravenda de finques rurals". Aquesta ironia, però no és l'única de l'activitat econòmica del socialista, Felipe Gonzàlez comparteix l'empresa amb els seus tres fills, fins ara sense professió coneguda.
 
Els amics de Felipe González són els seus clients, i els seus clients són els seus amics

La primera oficina de Felipe González la va obrir de la maneta de Fernando Flores - exministre xilè- i d'altres destacats membres de la Internacional Socialista, que van sumar esforços per assolir els seus interessos particulars. Va ser precisament Flores qui va presentar-li el seu gran amic de l'ànima -tots dos han reconegut públicament aquesta relació-, Carlos Slim, de qui es diu que posseeix la fortuna més gran del món.
 
L’origen d'aquesta bonica amistat es remunta a uns fets d'allò més mafiosos. Carlos Slim, propietari de Teléfonos de México tenia la voluntat d'ampliar el mercat de la seva empresa al Marroc, voluntat que va concretar-se l'any 2005 gràcies a una trobada que va propiciar Felipe González amb Mohammed VI. Ell tenia una gran relació amb el seu pare, el monarca Hasan II, gràcies al rei Juan Carlos I, és prou conegut que els dos personatges espanyols van fer un gran tàndem per ajudar-se mútuament en els seus objectius.
 
D’aquest negoci Felipe González no només en va treure una “gran amistat”, sinó que també en va aconseguir, segurament, la seva gran finca de luxe al costat de Tànger, amb una platja privada de la que gaudeix quan li ve de gust. I, segurament, tambéhi va tenir a veure el gir que el Govern de Felipe González sobre la seva posició respecte el Sàhara Occidental.
 
Felipe González, el President senzill, comú i de la jaqueta de pana, és en realitat un professional de la cleptocràcia. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
Una paisana fletxa Vallès Oriental
31 d'agost de 2015, 09.47 h

És curiós que els seus afers (PP i Psoe) de corrupció, sembla que sigui aigua passada. Tots els grans partits del passat han tingut corrupció. Estic a favor de que es descobreixi tots els afers de corruptela, però la manera com ho fa el govern central a Catalunya és indecent del tot.

Hi ha d'haver una nova forma de fer política i aquesta és la que estem a punt d'iniciar, en un país nou. Tant de bo ens poguem deslliurar de l'Espanya.
No tot podrà ser net i nou, perquè la unió euro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
MariaRosa CAT fletxa Barcelona
17 d'agost de 2014, 13.16 h

Ai, Felipín, qui t'ha vist i qui et veu .... Què lluny que et queda Suresnes .....


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
17 d'agost de 2014, 10.21 h

33 ) Entre els politics Corruptes i lladres siguin Alcaldes ho Presidents ja un codigo secrteto , que poden robar tot lo que poden pero mai delatarce entre si JORDI PUJOL , Va poguer Robar per que Felipe Gonzalez tambe robaba , tambe va robar Zapatero , Suarez y Aznar bueno este nos llebo a la Guerra i per culpa seba ban posar les Bombes de MADRID un ban morir moltes persones .. Cuan tots rOBEN ES DIFICIL HASTA ACABA AMB la corrupcio com voleu acabar amb la Corrup... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
17 d'agost de 2014, 10.12 h

34 ) Ningu es perfecta veritat , jo no ser escriure be , altres no saben ser bonspolitics son pocasoltes i lladres , la iglesia te bisbes Pederastres , ja presidents lladres per tot arreu a Espanya i a Catalunya .. Ja un partit politic que no te principis , i molt corrupta tan oacta amb els socialistes del P.S.C. = P.S.O.E. Per abaixar impostos als rics empresaris del JOC I OCI a BCN--WORLD , Tambe pacten amb el P.P. Per tot Catalunya com aLA ROCA DEL VALLES ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
17 d'agost de 2014, 09.10 h

#29 No escriu correctament...peró s'entén molt bé


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
A fletxa PPCC
17 d'agost de 2014, 02.45 h

aquet pallu si que es casta......era un mort de gana trixiona els ideals i firma una constitusiò de tercera rechonal en quan a democratica.....es fa d'or i viu com un milionari....sosialiste?.....mes ve sosialisto.....hayyyyy si jordi parlara.......cuant sap de lladres i mafiosos espanyols i no pot parlar de moment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
16 d'agost de 2014, 11.39 h

25 ) SUAREZ , FELIPE GONZALEZ , ZAPATERO Y RAJOY ...Tots els EX--Presidents del Govern Espanyol ban deixar ROBAR DINERS A LA FAMILIA JORDI PUJOL a canbi dels quels dongues SUPORT AL GOVERN ESPAÑOL Sense que demanes res de importancia per Catalunya . De aquesta manera els sortia gratis sempre el SUPORT DEL GOVERN CATALÀ al Estado Español


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
16 d'agost de 2014, 11.33 h

27 ) Te contradius ja que primer li dius " AQUEST SENYOR " i despres li dius .. lo ques de veritat UN GRAN POCASOLTA ,, Pero si es un Pocasolta mai podra SER SENYOR .. Un Politic Corrupta nomes que mai esba poguer demostrar hu fons ban faltar probes . Va tenir que pregar de la politica entre camas ho el ficaben a la preso hi aixo fuera sido una VERGONYA PER ESPAÑA Per la Marca España .. .. FELIPE GONZALEZ La justicia Española... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
16 d'agost de 2014, 11.23 h

Miran a Felipe Gonzalez , dic es veritat MOREN NOMES LES PERSONES BONES .. Les dolentes com el viuen molts anys . Hu dic per que presumeix de Fumar un Puru cuan esta al Mar com fam els mès Rics ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
16 d'agost de 2014, 11.20 h

En fa gracia per no dir tristo i Vergonya que encara el P.S.O.E. , porti a FELIPE GONZALEZ a sus mitines el quels sindficats liban tenir que fer barias VAGAS GENERALES ,, . EL DEL CAS GAL Si es el cas quel Estat Espanyol va matar a inocentes .. CAS FILESA ve de la era de Felipe Gonzalez . FELIPE GONZALEZ Te una UNA GRAN MANSION No en España si no en un Paias muy lejano un portaba els diners que robaba a España i ningu lo descubrio diner negra que tot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.