directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La ubicació del Bulli Foundation topa amb el territori

Depana i la Iaeden inicien una campanya de recollida de firmes per canviar la ubicació del projecte de Ferran Adrià

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Un centenar de persones han participat aquest diumenge en la visita guiada per conèixer els valors naturals de la zona on està previst que es faci el projecte del Bulli Foundation, a la Cala Montjoi de Roses, segons informa l'ACN. L'acte, organitzat per les entitats Depana i la Iaeden-Salvem l'Empordà, ha servit per iniciar una campanya de recollida de signatures en suport de les al·legacions que volen presentar a l'avantprojecte de llei que permetria construir el nou centre gastronòmic. Les entitats asseguren que no estan en contra de la iniciativa però reclamen que se'n canviï la ubicació.  Cal recordar que el mateix Ferran Adrià va proposar a Adelson ubicar la fundació al projecte Eurovegas, cosa que indica que  la ubicació a Cala Montjoi llavors no era determinant ni pel mateix Ferran Adrià.
En contra d’una llei a mesura i de la massificació de l’espai
Des de les entitats ecologistes han explicat que l'acció té com objectiu donar a conèixer més el projecte a la ciutadania i deixar clar que la població no hi dóna suport. "Hi ha dos punts clau en les nostres reivindicacions, d'una banda no estem d'acord en què es faci una llei a mesura per un projecte que infringeix totes les lleis existents i, d'altra banda, el nou centre suposaria una massificació d'aquest espai protegit i implicaria la necessitat de modificar la carretera i la zona", ha assegurat la portaveu de la Iaeden-Salvem l'Empordà, Bàrbara Schmitt.
 
Un interès públic prevalent inexistent
Per aquests motius, les dues entitats han iniciat una nova campanya de recollida de signatures en defensa de les al·legacions que tenen previst presentar el mes de setembre en contra de l'avantprojecte de llei que permetria tirar endavant el Bulli Foundation. De moment, les associacions ja han plantejat una sèrie d'al·legacions però estan treballant de valent per aprofundir en els detalls tècnics i presentar-les a principis de setembre al Parlament. A grans trets, les entitats denuncien que el projecte no té "interès públic prevalent" tal i com defensa el Govern, trenca amb totes les normatives de protecció del medi ambient i que no hi ha cap raó de pes per justificar la urbanització de més de 4.000 metres quadrats.
 
Un projecte basat amb al massificació
A més, assenyalen que segons el projecte presentat, es preveu que hi hagi un miler de visitants de mitjana, amb puntes de 1.420 persones que, a finals d'any, suposarien unes 200.000 visites. "El projecte també incorpora dos pàrquings, un dels claus és públic i només està pensat per cobrir la problemàtica actual d'accés a la platja; en segon lloc aquestes xifres de visitants ja demostren que caldrà refer la carretera que arriba fins a la Cala Montjoi i, en tercer lloc, preveu la construcció "d'espais efímers" que encara no s'han acabat de concretar", ha resumit la portaveu de l'entitat empordanesa.
 
Xerrades amb els diputats del Parlament
 
Fins ara, la plataforma Change.org ja ha recollit 73.000 signatures - i el suport de més de 30 entitats ecologistes internacionals- en contra d'aquest projecte. L'entitat també sol·licita al Govern que mantingui la protecció actual que té aquest espai natural. En principi, les entitats ecologistes tenen previst presentar totes les firmes recollides aquest proper mes de setembre davant del Parlament de Catalunya i també es reuniran amb tots els diputats per explicar els valors naturals de la Cala Montjoi i trasllada'ls-hi les seves reivindicacions. "Volem que tinguin clar què votaran ja que es marcarà un precedent i que sàpiguen el poc consens social que hi ha", ha comentat Gumà. Segons la presidenta de Depana, tot apuntaria a que l'inici de les obres no estaria en un futur molt llunyà ja que és possible que a l'octubre aquesta nova llei excepcional ja sigui una realitat. Tot i això, els ecologistes no perden l'esperança.

Roses, l’alternativa

Tal i com es desprèn del resum de les al·legacions de les associacions en defensa del medi ambient, les entitats reclamen que s'aturi temporalment el projecte a l'espera d'estudiar la viabilitat d'aquesta iniciativa i la possibilitat d'ubicar-la en un sòl urbanitzable dins del terme municipal de Roses. "No estem en contra del projecte, creiem que es tracta d'una gran idea, però no estem d'acord en què s'ubiqui en aquest espai protegit", ha reiterat Schmitt. Des de Iaeden-Salvem l'Empordà són més partidaris de mantenir la part d'investigació i recerca gastronòmica a l'antic restaurant Bulli i construir el museu previst en sol apte per ser urbanitzat de Roses.

"Així entrarien dins de la legalitat ja que segons la normativa es pot ampliar, en cas excepcional, fins a un 50% l'espai actual del restaurant", ha detallat. A més, ha volgut deixar clar que fer el museu a Roses és la millor opció si es busca una bona oportunitat econòmica, tal i com apuntaven des de la Generalitat. "Pel que fa al tema de si la gent podria venir en vaixell, s'ha de tenir en compte que el mar també està protegit, és un espai natural marí i ens tornaríem a trobar amb el mateix problema", ha afegit.

Cal recordar que el projecte del Bulli Foundation ha topat amb el rebuig per part de la ciutadania i de les entitats ecologistes des del primer moment. La iniciativa projecta unes instal·lacions de més de 20.000 metres quadrats, 4.000 de nova construcció, dedicades a la investigació i la divulgació de la cuina d'avantguarda que es podria inaugurar a començaments del 2016. De moment, les entitats ja han explicat que Ferran Adrià té previst reobrir el famós restaurant el proper mes de juny.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
Frankenstein fletxa Zabkowice Slaskie
25 d'agost de 2014, 19.01 h

#25 cal ser imbecil al quadrat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
25 d'agost de 2014, 18.15 h

El 'plan B' de MaSS: presentarse junto a Junqueras en unas elecciones anticipadas tras el fracaso del 9N

El presidente de la Generalidad pretende convencer a los republicanos para formar "una lista de unidad" encabezada por él y evitar así el 'sorpasso' de ERC. Junqueras apunta como condición indispensable la declaración unilateral de independencia del Parlamento autonómico que emane de ese acuerdo.


PERO LOS DE ERC NO ESTAN DE ACUERDO, QUIEREN PLANTAR A CIU PARA QUE PIERDAN POR PRIMERA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
25 d'agost de 2014, 17.39 h


LLAMAMIENTO AL PUEBLO CATALÁN

Catalanes !!

Llega un año más la fecha de la Diada,y tenemos que demostrarles, a los españoles, todos los que estamos por la Independencia de las Naciones, que vamos a luchar por las libertades siempre, hasta el final, hasta conseguir la victoria o morir, no nos rendiremos !!
El Pueblo Catalán ha demostrado a lo largo de los siglos su capacidad de lucha contra el intento ,siempre vano , por parte del imperialismo español, de someterlo y poder actuar a su a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Frankenstein fletxa Zabkowice Slaskie
25 d'agost de 2014, 14.31 h

#22 deixa d´insultar els catalans, idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
25 d'agost de 2014, 13.56 h

ES UNA VERGUENZA MUNDIAL QE QATAR /(ALIADOS DE HAMAS) PATROCINE AL EQUIPO DE FUTBOL ESPAÑOL , FC BARCELONA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
25 d'agost de 2014, 13.25 h



#18 Hambre, vais a pasar, lo dije así y así lo repito, HAMBRE, y si tu vienes a mi puerta a pedirme un mendrugo, cerdo de mierda, de la patada en el culo que te voy a pegar, te va a quedar el culo CUADRADO pa toda tu vida.



Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Miguel Romualdo fletxa TECNOTAPI - ventadetela. com - Valencia
25 d'agost de 2014, 12.18 h

Comentari 23 de http://www.directe.cat/noticia/356230/duran-sapunta-al-podemos-doliu :


CAGAluña histórica mierda pinchá en un palo
30 de juny de 2014, 08.44 h
Querido Paco,
Según conversación que mantuve ayer con Jorge ya sé que éste se va fuera unos días así que alguno de vosotros se pondrá en contacto conmigo, o yo con él, para ultimar el tema de muestras y demás.
Ayer recibí la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Miguel Romualdo fletxa TECNOTAPI - ventadetela. com - Valencia
25 d'agost de 2014, 12.15 h

#18 Tu, Rosario Copons, marieta , GALLINETA HERMAFRODITA COVARDA, ets el desgraciat d'en Miguel Romualdo, el "DENUNSIADORT ENLOQUESIDU" que sota el nom de Luis Mur ens amenaçava de denunciar-nos a tots a la guàrdia civil, un poruc que per exhibir la seva ESTUPIDESA POROSA i RIDÍCULA s'amaga sota els mes diversos noms:

Santi de Palamós (el que desafiava a hòsties els catalans fins que algú li va recollir el guant i ell va còrrer a amagar-se sota el llit com una GALLINETA ESPANTADA), ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Rosario Copons fletxa Tarragona.
25 d'agost de 2014, 08.28 h

#17 Estado corrupto IMBÉCIL !!. La mayor corrupción que ha habido en España la ha proporcionado el nacionalismo catalán con los 3.000 millones de € ROBADOS que se sepan y ahora en breve vendrá la del Nacionalismo Vasco. Otra enorme corrupción tapada que saldrá en breve en la prensa. PNV y CiU son la basura más grande que hay en Europa, ya no solo en España. Son lobos vestidos con piel de cordero y TÚ, IMBÉCIL, te has creído todo su TIMO a base de intoxicación a mentiras históric... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
25 d'agost de 2014, 06.51 h


#9
#11
#12
#14
#15 Con desechos humanos así de torpes y degenerados, como la Rosario-Miguel-Romualdo, cómo quereis que españa vaya bien? Catalanes y vascos nos vamos a ir de ese estado asquerosamente corrupto y entonces para no pasar hambre habran de robar a valecianos y baleares, los cuales también abandonaran españa,
entonces sí que pasaran mas hambre que un perro callejero. Que vendan sus aviones, tanques y edificios suntuosos de embajadas, con piscina olímpica, comprados con... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.