directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#11S2014 Ofrena de Mas al Fossar de les Moreres on no s’hi enterra cap traïdor

El president Mas iniciarà els actes oficials de l’Onze de Setembre d’aquest 2014 amb una ofrena floral al Fossar de les Moreres la vigília de la Diada

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El Govern i el Parlament han presentat la programació "excepcional" i conjunta que han preparat per a la Diada d'aquest any. Les novetats, emmarcades en la commemoració del Tricentenari, portaran al president de la Generalitat, Artur Mas, a protagonitzar, junt a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, una ofrena al Fossar de les Moreres, el dia 10 de setembre a les vuit del vespre. Homs ha subratllat que l’ofrena al Fossar de les Moreres “on no s’hi enterra cap traïdor”, era una assignatura pendent del país “de retre homenatge a totes les persones que durant 300 anys han contribuït que siguem aquí”, i també a la història col·lectiva. “En un any com aquest té tot el sentit”, ha dit Homs.
Aquest escenari no havia estat mai inclòs en la programació institucional i, tradicionalment, acollia la visita i els discursos dels sectors més independentistes de l'espectre polític català la nit del 10 al 11 de setembre.

Ningú s’hi pot sentit exclòs

segons informa l'ACN, Francesc Homs ha defensat el caràcter inclusiu de la programació i ha recordat que la Diada es commemora gràcies a la primera llei que l'any 80 es va aprovar al Parlament, i que "per unanimitat" va fixar en l'Onze de Setembre la Diada Nacional de Catalunya. Davant la voluntat manifesta dels dirigents de PPC i C's de no assistir als actes institucionals des de fa uns anys, Homs s'ha preguntat "el perquè d'aquest canvi de criteri". Sense esmentar als partits concrets, el portaveu del Govern els ha retret que la programació presentada "té un plantejament que no pressuposa tenir una idea política o altra, sinó tenir la solidesa del que és la Diada". "Hem tingut una gran cura de plantejar les coses sent respectuosos amb les idees de tothom. I en aquesta actes de les institucions no hi ha ningú que s'hi pugui sentir exclòs, a no ser que vulgui", ha sentenciat.
 
Especulacions sobre si els canvis dels acres oficials són per beneficiar la participació a la “V”

Pel que fa al canvi de dia de l'acte institucional, Homs ha qualificat "d'especulacions" la teoria que podria haver-se decidit el trasllat al dia 10 per donar més protagonisme als actes reivindicatius de l'ANC i Òmnium. "La voluntat que teníem nosaltres és poder explotar al màxim aquesta programació. Tot això concentrat en el matí del dia 11 no es podria gaudir de la mateixa manera i amb la mateixa intensitat", ha justificat el portaveu. Amb tot, no ha dubtat en admetre que des del Govern "al marge d'aquests actes, tot el que pugui ser mobilització de la societat civil, pensem que quan més hi hagi, millor".
 
 A més, amb la voluntat d'utilitzar els escenaris dels fets del 1714, l'acte institucional conjunt es trasllada del tradicional parc de la Ciutadella a la Llotja de Mar. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat la programació i ha retret a PPC i C's que no vulguin assistir perquè "ningú pot sentir-se exclòs".

La programació

Coincidint amb el Tricentenari, Govern i Parlament han decidit establir "l'excepcionalitat" de preparar els actes de manera conjunta i amb algunes novetats que faran que la Diada modifiqui algunes de les seves parts.

Posteriorment a aquesta ofrena se celebrarà l'acte institucional del Parlament i el Govern, que s'avança un dia i es canvia de lloc respecte del que venia sent habitual. Així, aquest acte deixarà de fer-se al parc de la Ciutadella i es trasllada a la Llotja de Mar. Homs ha defensat aquest canvi pel caràcter "simbòlic" de l'espai i la voluntat de fer servir alguns dels escenaris més representatius dels fets de fa 300 anys.

Aquest nou acte institucional estarà dirigit per Josep Maria Mestres i està planificat com una vetllada commemorativa que conjugarà "música, història, present i futur en un espai únic". Com sempre, coneguts actors, actrius i artistes catalans participaran a l'acte.

Aquesta mateixa nit del dia 10 de setembre, la Ciutadella serà escenari de la Nit Blanca, un dels actes "més vistosos i més importants" d'aquesta programació, en paraules del propi Homs. Així, entre el parc i els barris de la Ribera i el Gòtic, es representaran un conjunt d'actuacions musicals i recreacions teatrals en les que s'han implicat la Fira de Teatre de Tàrrega, la Fira Mediterrània de Manresa, la Fira Trapezi de Reus, el Festival de Titelles de Lleida, el Mercat de la Música de Vic, l'ESMUC i l'Orfeó Català.

Ja amb l'acte institucional celebrat, arribarà l'Onze de Setembre, que començarà amb Artur Mas assistint a les 8.00 hores a un "simbòlic" concert amb 300 violoncelistes que interpretaran una peça commemorativa del Tricentenari a la plaça del Born Centre Cultural. Coincidint amb el moment en que va caure el conseller en cap de la Generalitat Rafael Casanova, els 300 violoncels interpretaran la cançó, composada per Albert Guinovart, i que compta amb una posada en escena de Xavier Albertí i inclou versos de Miquel Martí i Pol.
 
Després, com ja és tradicional, a les 9.00 hores del matí començarà l'ofrena al monument de Rafael Casanova, encapçalada pel Govern i el Parlament. Durant tot l'Onze de Setembre, a més, tant la cambra catalana com el Palau de la Generalitat celebraran jornades de portes obertes.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Garbo fletxa Bcn
2 de setembre de 2014, 10.30 h

#12 No me parece correcto el uso del prefijo "Anti-", y muchísimo menos delante de un gentilicio. Podemos estar muy cabreados con quien sea y tenemos todo el derecho, pero no hay derecho en querer eliminar a toda una raza/nacion. Nadie tiene ese derecho.
Estoy de acuerdo contigo en que hay que levantarse y hacernos escuchar, es más, yo mismo voy a hacerlo en la Diada, pero civilizadamente.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Garbo fletxa Bcn
2 de setembre de 2014, 10.30 h

#12 No me parece correcto el uso del prefijo "Anti-", y muchísimo menos delante de un gentilicio. Podemos estar muy cabreados con quien sea y tenemos todo el derecho, pero no hay derecho en querer eliminar a toda una raza/nacion. Nadie tiene ese derecho.
Estoy de acuerdo contigo en que hay que levantarse y hacernos escuchar, es más, yo mismo voy a hacerlo en la Diada, pero civilizadamente.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
29 d'agost de 2014, 13.40 h



#3 eso es lo deseable, Miquel, pero desde aquí quiero hacer una observación importante, a mi entender :
Creo que sería necesario que el día de la consulta, incluso si como dicen los agoreros, no se celebrase, deberían haber observadores internacionales para garantizar el ejercicio del derecho a votar en las urnas, y para que velen por el normal desarrollo de todo el proceso, y en su caso, si no se respetaran las más elementales formas democráticas, que dieran testimonio a nivel interna... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
29 d'agost de 2014, 13.32 h


LLAMAMIENTO AL PUEBLO CATALÁN

Catalanes !!

Llega un año más la fecha de la Diada,y tenemos que demostrarles, a los españoles, todos los que estamos por la Independencia de las Naciones, que vamos a luchar por las libertades siempre, hasta el final, hasta conseguir la victoria o morir, no nos rendiremos !!
El Pueblo Catalán ha demostrado a lo largo de los siglos su capacidad de lucha contra el intento ,siempre vano , por parte del imperialismo español, de someterlo y poder actuar a su a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
28 d'agost de 2014, 21.06 h

#10 pedant


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 d'agost de 2014, 20.48 h

GRACIAS MASS

Joan Ferran recorda que el «9-N es van fundar les SS nazi»
"Al llarg de la història els 9N han estat pròdigs en efemèrides. Un 9 de novembre de 1989 va caure el mur de Berlín i des d’aquell dia Alemanya és una altra cosa. Un 9N de 1925 es varen fundar les SS del partit nazi i un 9N de 1938 va tenir lloc “la nit dels vidres trencats” en la que 35.000 jueus varen patir les ires dels intolerants... Aquesta és la reflexió de l'exdirigent del PSC, Joan Ferran, en la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
somiatruites fletxa Dreamland
28 d'agost de 2014, 20.01 h

#8 sargantana sifilitica


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 d'agost de 2014, 18.12 h

Vila reconoce el papel de "árbitro" del Constitucional sobre la consulta
El 'conseller' de Territori avisa de que es el TC "el que tiene la responsabilidad de dirimir quién tiene razón" en cuanto a sacar las urnas el 9-N

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/vila-reconoce-papel-arbitro-del-constitucional-conflicto-catalan-3477163

MASS NO TIENEN COJONES PERO MANDA A SUS MUCHACHOS A DESINFLAR EL SOUFFLE. AHI VIENE EL PLAN B Y OS ENREDARAN UN PAR DE AÑITOS MAS.


QUE PENA ME DABAI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Amb la independència Guanyem fletxa Sí i Sí ......................................
28 d'agost de 2014, 15.45 h

http://www.youtube.com/watch?v=k6eLw5CfEpM

Els catalans no hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, ens han expoliat per sobre de les nostres possibilitats.

Hem d'explicar a tots els habitants de Catalunya els beneficis tant econòmics, socials, culturals i de tot tipus que comporta l'estat propi.

Llibertat i prosperitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 d'agost de 2014, 15.41 h


El 'plan B' de MaSS: presentarse junto a Junqueras en unas elecciones anticipadas tras el fracaso del 9N. Cualquier cosa antes de que CDC sea derrotada en unas elecciones por primera vez en su historia. Gracias MaSS.
El presidente de la Generalidad pretende convencer a los republicanos para formar "una lista de unidad" encabezada por él y evitar así el 'sorpasso' de ERC. Junqueras apunta como condición indispensable la declaración unilateral de independencia del Parlamento autonómico que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.