directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cameron deixa en evidència Rajoy davant el món

El primer ministre britànic defensa la decisió de convocar el referèndum a Escòcia: “el poble escocès va votat per l'SNP, i havia de tenir el referèndum que volien".

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 28 vots )
carregant Carregant

Rajoy ho té cru. El primer ministre britànic, David Cameron, en un discurs al sopar de la patronal CBI a Glasgow, ha defensat la decisió de permetre la celebració d'un referèndum. "Quina era la decisió correcta? Respectar la gent d'Escòcia i garantir la voluntat del seu govern electe, o oposar-m'hi? Vaig prendre la decisió de que com que el poble escocès havia votat per l'SNP, havia de tenir el referèndum que volien", ha dit el líder conservador. Cameron ha admès aquest dijous que no dóna "res per fet" en el referèndum d'Escòcia tot i que confia en una victòria del 'no' i ha defensat els beneficis econòmics del Regne Unit, i ha avisat que la independència és un camí "cap al desconegut", segons informa l’ACN.

Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy ja no és a temps ni de prendre apunts 

David Cameron ha assegurat que està "segur" que si hagués pres "una altra decisió" davant del repte independentista escocès hagués promogut encara més la causa per un estat escocès. "Si hagués dit 'no podeu fer aquest referèndum, és un tema de Westminster', hagués fet la feina d'Alex Salmond molt més fàcil", ha explicat davant dels principals empresaris escocesos.

Amb una consulta acordada també es pot fer campanya de la por

Cameron ha centrat el seu discurs en els avantatges econòmics de mantenir Escòcia dins del Regne Unit, i ha avisat dels riscos de la independència, especialment pel que fa a la política monetària. "La tria és clara: quedar-nos junts, mantenir la certesa d'una unió monetària pel Regne Unit, o caminar cap al desconegut, amb un home sense pla per la moneda escocesa", ha assegurat el primer ministre britànic.

Els suposats beneficis de la unitat

David Cameron ha recordat que la unió entre Anglaterra i Escòcia, l'any 1707 es va fer "per les oportunitats econòmiques" i va suposar "la millor fusió de la història". El primer ministre ha indicat que els beneficis de formar part del Regne Unit són quatre: l'oportunitat de formar part d'un gran mercat "amb 60 milions de persones i gairebé cinc milions d'empreses", la "certesa" que aporta "l'estabilitat" britànica, la "solidaritat" entre les diverses nacions que formen les illes, especialment a nivell financer i de rescat de les grans entitats bancàries, i la importància de formar part d'un mercat tan gran que permet exportar arreu.

La tercera via damunt la taula

"Junts, només tenim tres setmanes per defensar l'argument econòmic, per parlar d'alguns dels grans avantatges de la nostra unió: l'oportunitat, la certesa, la solidaritat i l'escala. I com tot això es posaria en risc si Escòcia segueix Alex Salmond cap al gran desconegut", ha alertat Cameron.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
BEJOTA fletxa bcn
4 de setembre de 2015, 18.42 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. CAMERON CONEIX AQUEST RESULTAT. QUINA COLLA DE XIMPLES !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Jaume Montéis fletxa Barcelona
17 de setembre de 2014, 23.42 h

#37 No me refiero a las letras que utilices, eso es asunto tuyo - mi teclado es estadounidense, por cierto, con alt+n o similar según qué ordenador tengas te sale la ñ, por si la quieres usar ;) Lo despectivo estaba en eso de que se me nota un español profundo y que miro mi ombligo, pero vamos a lo que interesa. Por si de verdad no has entendido la ironía del primer comentario, me entero perfectamente de lo que pasa, lo que estaba diciendo es: las tesis del independentismo se rompen porque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
ALbert Revilla fletxa Sant Feliu de Guixols
17 de setembre de 2014, 18.59 h

#36 Segueixes demostrant que no entens res. Vols separar Barcelona de Catalunya. Catalunya podrà decidir i Barcelona está dins de Catalunya. Només hi ha una excepció que són els Aranesos, que si volen, poden decidir si volen seguir amb Catalunya. Sempre hi ha la possibilitat que si una persona no es troba a gust en algun lloc del món, es pot anar a un altre lloc, sense cap problema i amb tota llibertat. Sobre el terme "espanyol" no vegis fantasmes, la lletra "eyne", només està en l'alfa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jaume Montéis fletxa Barcelona
17 de setembre de 2014, 07.41 h

#35 Perdona que te replique, pero es que no veo contraargumento ninguno en tu contestación. Cuando dices "seguiremos hasta conseguirlo" te refieres a hacer uso de la palabra espanyol en términos despectivos y descalificar sin más a los que no opinan como tú? Porque con una falta de argumentos tan evidente me parece que lo más que vas a conseguir es que desde fuera se vea el movimiento independentista como una simple oleada de xenofobia entre personas de poca talla intelectual.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Albert Revilla fletxa Sant Feliu de Guixols
8 de setembre de 2014, 09.16 h

#34 Vaya lío tienes. No te has enterado de nada. Se te nota un profundo espanyol porque solo miras TU ombligo. Sigue así, pero nunca te quejes si salen tus patéticas tesis, nosotros seguiremos hasta conseguirlo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Jaume Montéis fletxa Barcelona
7 de setembre de 2014, 21.45 h

Pregunta: si esto de la democracia significa que todo se puede votar, ¿a los de Barcelona nos dejáis votar si queremos quedarnos en España? Y si aquí gana el no a la independencia, os vais pero sin nosotros. Es democrático, ¿no? Porque si Cataluña puede decidir, Barcelona también podrá, ¿o quién parte aquí el bacalao?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
4 de setembre de 2014, 16.28 h

estoy completamente de acuerdo contigo en cuanto a la existencia de España desde hace milenios,pero las fechas no coinciden.Tengo informes,sacados de jeroglíficos encontrados en las pirámides(que como se saben,tienen más de 7000 años) donde se recoge el enfado del Faraón de la época,por los sobrecostes de las obras.Dicen así,"comunicad al jefe de estos constructores,Florentinus y a su contable Barcenius,que no pagaré ni una rupia más de lo presupuestado.Y enviad y una misiva a su líd... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
amonak fletxa badalona
4 de setembre de 2014, 11.27 h

#22 tu que tanto te llenas de democracia y demuestras que eres un fascista o un nazionalista como dices de ERC, si tanto crees en la democracia porque no la ejerces i dejas votar a los catalanes y si tu eres catalan y no estas deacuerdo con la pregunta vas i ejerces con un no, el anis del mono es de mi ciudad i si quieres palabras mayores venme a buscar que si que te metere algo por el culo.

Salut companys


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
ori fletxa Barcelona
4 de setembre de 2014, 04.07 h

Joderos fachas resignados,que sin catalunya volveis a la edad de piedra!! Estais cagados por si catalunya se independiza...solo espero que si llega a pasar, tengais suficiente dignidad para salir de ella y volver a africa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jordi Creus fletxa Barcelona
31 d'agost de 2014, 15.25 h

Uffff.... no es por comparar, perquè Catalunya no és res, no té historia ni cultura ni personalitat (hi ha espanyols que realment s'ho creuen i ho he llegit i sentit més d'una vegada) i a més Espanya ha exsitit sempre, fa 3000 mil anys que exsiteix (Esperanza Aguirre dixit) o és la nació més antiga d'Europa (Rajoy dixit) oblidant-se del primer parlament a Catalunya al segle XII o dels 10 segles de monarquia consecutius a Anglaterra (amb l'excepció de l'època de Cromwell) o de la monar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.