directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Barcelona no pagarà el cost de la votació sobre la Diagonal fins a depurar les responsabilitats de l'empresa encarregada

Ha obert un expedient i demanarà 'danys i perjudicis'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'Ajuntament de Barcelona no pensa pagar a Indra Sistemes, l'empresa encarregada d'organitzar el sistema de vot electrònic sobre la reforma de la Diagonal, fins que es resolgui quines responsabilitats té en el fracàs de la consulta. El consistori ha obert a l'empresa un expedient per depurar les responsabilitats 'per danys i perjudicis' i les possibles sancions que se'n puguin derivar. Segons fonts de l'Ajuntament, el consistori considera que els problemes que hi van haver no tenen justificació i que l'empresa va incomplir el contracte. La plataforma tècnica de vot ha tingut un cost de 450.000 euros i el preu total de la consulta ha estat de més de 3,1 milions d'euros.
Diagonal, Jordi Hereu, consulta, votació
Comparteix
   


Etiquetes
El consistori barceloní explica la seva decisió de 'suspendre cautelarment' el pagament dels serveis per exigir 'danys i perjudicis' i determinar sancions. Així, suspendrà el pagament i també la devolució de la garantia dipositava per l'empresa fins a la resolució de l'expedient administratiu.

El consistori afirma no estar conforme en la recepció dels serveis realitzats per Indra Sistemes. Concretament, considera que en la votació electrònica de la consulta l'empresa va mantenir l'índex de disponibilitat del sistema de vot per sota de les exigències previstes en el contracte, no va tenir operatius els serveis de coordinació i suport durant la consulta en el nombre d'efectius i qualitat professional exigit, ni tampoc va tenir operatius a partir del primer dia de la consulta un mínim dels serveis vinculats als punts de consulta presencials.

Amb tot, i d'acord amb el Plec de clàusules administratives generals de l'Ajuntament de Barcelona i del Plec de clàusules administratives particulars del contracte, afegeix, el consistori ha decidit obrir expedient per determinar si l'empresa adjudicatària no va complir aquests tres requeriments de l'acord, fet que podria ser sancionats amb el 10% del total del pressupost del contracte, segons l'Ajuntament. De manera que l'empresa hauria de deixar d'ingressar 45.000 euros.

Alhora, l'expedient administratiu també proposa exigir a Indra Sistemas el rescabalament dels danys i perjudicis causats per la incorrecta prestació dels serveis contractats.

Una multinacional de referència mundial en el vot electrònic

Es dóna el cas que per elaborar la plataforma tecnològica del vot electrònica per la Consulta de la Diagonal, la multinacional Indra, de referència mundial, va subcontractar el serveis de l'empresa catalana Scytl, també de gran prestigi en el desenvolupament de solucions de vot i participació electrònica.

Indra, l'accionista majoritari de la qual és Caja Madrid, és la primera multinacional de Tecnologies de la Informació d'Espanya i una de les principals d'Europa i Amèrica Llatina. Entre els seus projectes destaquen per exemple la gestió del tràfic aeri mundial, un 30% del qual està gestionat per països que usen els sistemes desenvolupats per Indra, o els sistemes de validació dels metros de Madrid, Barcelona, Xangai o Atenes, entre d'altres.

Els projectes de Scytl també són destacats. Tant l'Ajuntament de Madrid, com la Generalitat, el Parlament de Catalunya i els Mossos d'Esquadra utilitzen sistemes electrònics desenvolupats per la multinacional, així com el Ministeri d'Exterior de França, el de Ciència i Investigació a Àustria, el Ministeri de Justícia del Regne Unit o el Departament de Defensa dels Estats Units que també han contractat els seus serveis.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.