directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA proper soci de Guanyem, deixa sola la CUP en la demanda de desobediència al TC

També s’han abstingut els republicans que segueixen cosint les relacions amb Mas i hi han votat en contra CiU, PSC, PPC, C's i Elena

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El Parlament ha rebutjat la resolució de la CUP que instava a "garantir" la consulta del 9-N "amb independència que el Tribunal Constitucional la suspengui". El text pretén "reconèixer així la desobediència com a instrument vàlid i legítim per acomplir amb el dret a l'autodeterminació". La resolució només ha obtingut el suport de la pròpia CUP, mentre que CiU, PSC, PPC, C's i Joan Ignasi Elena hi han votat en contra. ICV-EUiA i ERC, per la seva part, s'han abstingut. La iniciativa també volia convocar un ple extraordinari l'endemà que el Constitucional suspengui la llei de consultes i la convocatòria del 9-N "per fer públic el debat que els grups tindran sobre les mesures i accions a adoptar".
Joan Herrera, ICV, Iniciativa
Comparteix
   


Etiquetes
ICV-EUiA, futur soci d’Ada Colau a Guanyem, partidaris de la desobediència, s’han abstingut seguint la seva línia d’ambigüitat

ERC s'ha abstingut en aquesta resolució tot i que el passat 9 de setembre, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va fer una crida a la "desobediència civil" davant la probable suspensió del decret de convocatòria de la consulta per part del Tribunal Constitucional. Calia de moment reforçar les relacions amb CiU i amb el president Mas que segons alguns mitjans estaven tibants.

La CUP parla clar però pateix una OPA per part de Guanyem assistida per ICV-EUiA

El text de la CUP demana "garantir i assegurar que la consulta se celebrarà el pròxim 9 de novembre amb independència que el Tribunal Constitucional suspengui cautelarment la llei de consultes no referendàries i el decret de convocatòria de la consulta". Per als proposants, aquesta és la manera amb que "es reconeix la desobediència com a instrument vàlid i legítim per acomplir amb el dret a l'autodeterminació".

Els independentistes reclamen "complir el mandat popular derivat dels resultat de la consulta del 9 de novembre" i "convocar un ple extraordinari l'endemà que el Tribunal Constitucional espanyol suspengui la vigència de la llei de consultes no referendàries i el decret de convocatòria de la consulta per fer públic el debat que els grups parlamentaris tindran sobre les mesures i accions a adoptar per encarar aquesta situació". Per últim, sol·licita "acordar l'obertura d'un procés obert i democràtic sobre les bases constituents del futur país, sense més límits i condicionants que la voluntat popular".
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
B.Urleta fletxa huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH HHHHUUUUUAAAAAHHHH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aquesta colla de tarats pancastellanistes, mai no pararàn de fer-nos petar de riure.
18 de setembre de 2014, 23.19 h



#21 Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeena : comprenc que confonguis un país amb una companyia aèrea, igual que confons la teva nina BARBIE MALIBÚ amb una persona real.

També entenc que una nena tonteta com tu ignori que la major FALLIDA de l'estat espanyol no és Spanair, sinó una de capital no català, MARTINSA-FADESA que va deixar un deute de 7.000 000 000€ SET MIL MILIONS D'EUROS

O el rescat de BANKIA que ens va costar als contribuents vint-i-tres mil milions d'euros

Però, ésclar,una ne... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
!-D fletxa HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAHHHHHAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
18 de setembre de 2014, 23.17 h



#23 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA . . . AL POBRE ANACLETO SE LI HA TORNAT A DESINFLAR EL SOUFFLÉ !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
18 de setembre de 2014, 14.12 h

EL SOUFFLE YA ESTA DESINFLADO. EN ESCOCIA PERDERA EL SI. YA NADIE SE PREOCUPA EN ESPAÑA DEL 9-N. TODO EL MUNDO YA SE ESTA POSICIONANDO PARA LAS ELECCIONES ANTICIPADAS. NAZIS, CORRED YA A LAS FARMACIAS POR VUESTRO VALIUM. NO VA A HABER SUFICIENTE..

Ruptura inminente entre CiU y ERC

Toda la dirección de ERC cree que la ruptura total entre ERC y CiU es inminente. Ambas, hacen un juego final: culpabilizarse mutuamente. Habrá el fin del proceso de consulta, pero sin consulta. Mas quiere llegar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Roger fletxa Barcelona
18 de setembre de 2014, 13.48 h

#19 A les darreres eleccions catalanes (Parlament) (2012) la suma de vots CiU, ERC, ICV, CUP i SI va obtenir 2.147.361 vots; la suma de vots PP, C's, PxC i UPyD va obtenir 821.429 vots i els del PSC van obtenir 524.707 vots. Volem Votar i ho farem!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
18 de setembre de 2014, 13.29 h

Londres pregunta a Salmond si cuenta con el apoyo de algún país de la UE

El titular de Exteriores británico recuerda que las negociaciones de una Escocia independiente serían largas y complejas

http://www.elperiodico.com/es/noticias/internacional/londres-pregunta-salmond-cuenta-con-apoyo-algun-pais-3260525


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
18 de setembre de 2014, 11.44 h

Comunicado de la Resistencia :


Ante la espectacular respuesta dada por el Pueblo Catalán a las convocatorias hechas por las distintas organizaciones que luchan por el Derecho a Decidir con motivo de la Diada Nacional de Catalunya, queremos , desde nuestra organización resistencial, dar la mayor enhorabuena y felicitación a todas las fuerzas políticas,sociales,y culturales que han hecho posible estas masivas concentraciones de ciudadanos para expresar su deseo de lograr mediante la consul... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
CAGAluña fletxa Histórica mierda pinchá en un palo
18 de setembre de 2014, 11.35 h

Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
------------------
Recalcúlatelo tú mismo con tus cifras.
Viene a ser igual.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Roger fletxa Barcelona
18 de setembre de 2014, 09.56 h

#4 per cert, hi ha més de cinc milions de catalans (borregos, rucs i espavilats inclosos) amb dret a vot. Ara que jo no sóc un soc capas de determinar quins tants percents d'inteligència té cadascú... Els catalans volem votar i ho farem si o si, i tu si vols te'n podràs aprofitar d'aquesta nova manera de ser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Roger fletxa Barcelona
18 de setembre de 2014, 09.51 h

#1 A les darreres eleccions al Parlament espanyol, el PP va obtenir un 31.5% dels vots del total de persones que podien anar a votar, i governen amb majoria absoluta. Coses de la democràcia, ja sigui per a borregos o ases espavilats. Per cert a catalunya del cens que hi havia, al PP els va votar un 13,2%... Quina gràcia, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
mario fletxa barna
18 de setembre de 2014, 09.27 h

Com poden els d'iniciativa-verds parlar de llibertat si ni ELLS són lliures i es dediquen a marejar la perdiu davant de Guanyem, també volen perdrfe les sigles i el pensament que esgrimeixen?. La CUP els passarà per devant? que vagin fent el tonto, auq acabaran transparents i no serà pel que diuen DIXIT
PER LA LLIBERTAT DELS POBLES OPRIMITS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.