directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cop de força municipalista cara la consulta del 9-N

Més de 600 municipis aprovaran aquesta setmana la moció de l'AMI i l'ACM en suport al 9-N, representen més de 5 milions de ciutadans

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN).- Més de 600 municipis celebraran aquesta setmana plens, ordinaris o extraordinaris, per debatre i aprovar la moció que l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han impulsat en suport a la convocatòria de la consulta per al proper 9 de novembre. Els presidents de les dues entitats municipalistes, Miquel Buch i Josep Maria Vila d'Abadal, han explicat aquest dilluns que el "degoteig" d'ajuntaments que s'hi estan adherint "és constant" i que el nombre total creixerà. A més, han avançat que els alcaldes dels municipis que aprovin la moció lliuraran al president de la Generalitat, Artur Mas, les actes dels plens en una reunió prevista pel 4 d'octubre.

Comparteix
   


Etiquetes
Resposta "exitosa". Aquesta és la valoració que l'ACM i l'AMI han fet aquest dilluns de la crida que van fer als ajuntaments catalans perquè durant aquesta setmana convoquessin plens on es debatés, votés i aprovés una moció en suport a la consulta, la llei de consultes i la convocatòria per al 9 de novembre. Així, segons han explicat, més de 600 ajuntaments i les quatre diputacions han confirmat ja el seu compromís per aprovar aquest text. Molts d'aquests plens es faran aquest mateix dilluns, en una convocatòria plenària "massiva". Altres, ho faran d'ara fins al proper divendres. Però tots han assumit com a pròpia la moció pactada ja d'avantmà per CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP.
 
Aquesta campanya i la resposta que ha rebut és per a Vila d'Abadal una mostra que el municipalisme "està i ha d'estar al davant i al costat de la població que representem", assumint "el repte" de donar suport a la llei i la consulta votada majoritàriament pel Parlament. És per això que el president de l'AMI ha valorat molt positivament la "col·laboració" entre l'AMI i l'ACM i ha considerat que ha tingut "molt bons resultats". "El municipalisme està pendent i vol col·laborar amb el procés. Aquesta és una experiència que ens anirà molt bé per al futur, per seguir mantenint-la i treballant pel que faci falta pel nostre país", ha afirmat Vila d'Abadal.
 
El resultat d'aquesta col·laboració seran les mocions aprovades als ajuntaments. I en aquest sentit, el president de l'AMI i el de l'ACM acompanyaran el proper 4 d'octubre a tots els alcaldes que encapçalen ajuntaments on s'hagi aprovat el text per "lliurar-li les actes al president de la Generalitat". "És el suport al president, al Govern, al Parlament i al procés, reforçant llei i la convocatòria de la consulta", ha explicat Vila d'abadal, tot afegint que aquest suport i una còpia de les actes dels plens on s'aprovin les mocions "també les enviarem a institucions europees i internacionals". "Han de saber que els ciutadans i els seus càrrecs electes, que són molts, estan al costat del procés", ha sentenciat.
 
Miquel Busch, per la seva part, ha remarcat que els més de 600 ajuntaments que ja han manifestat el seu compromís per debatre i aprovar la moció suposen "més de dos terços dels ajuntaments i més de dos terços de la població de Catalunya". "Aquests municipis representen més de 5 milions de ciutadans; són la gran majoria de ciutadans representats", ha afegit satisfet, tot afirmant que això demostra que "no és una dèria de quatre persones".
 
Resposta unitària al TC
 
D'altra banda, tant el president de l'AMI com el de l'ACM han manifestat el seu desig que, si finalment el Tribunal Constitucional (TC) suspèn la llei i la convocatòria de la consulta, la resposta dels catalans sigui unitària. "Ens hi hem de trobar i ha de passar. Les forces polítiques s'asseuran i decidiran el que calgui. Els ajuntaments som indispensables en aquest procés i el que proposin nosaltres ho valorarem; avui no podem valorar-ho", ha explicat Buch, tot alertant que celebrar una consulta només impulsada des dels ajuntaments podria suposar una minva en la seva legitimitat. "Quina consulta seria si només un dels municipis, per petit que sigui, no pogués votar?", ha dit. Vila d'Abadal, en aquest sentit, ha afirmat que els municipis als que representen "estem a disposició del president, del Parlament i de la Generalitat".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
José Lito fletxa Madrid
26 de setembre de 2014, 10.05 h



#14 Se te nota, se te nota

Bejota

se te nota

tu mentalidad de marmota idiota.

Qué coño pretendes TU enseñar nada a nadie, si, tal como has demostrado reiteradas veces, eres sin lugar a la menor duda EL POBRE TONTO MÉS TONTO Y MÁS IGNORANTE DE ESTE DIGITAL ????!!!!




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Ricard fletxa Girona
23 de setembre de 2014, 20.15 h

#10 BEJOTA , Tú realmente te crees todo lo que se escribe. Joderrrr, parece que acabes de salir del cascarón, ricura mía. Venga va, sé un poco más serio que cuanto te lo propones de vez en cuando la das.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
BEJOTA fletxa bcn
23 de setembre de 2014, 19.41 h

# 11

Rosita:Está publicado todo. No me invento nada.Teniendo en cuesta que en Catalunya la ignorancia es una virtud ,me limito a recordar que hay que enseñar al ignorante(BIBLIA).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
23 de setembre de 2014, 19.21 h



Eeeiiinngg ? Nos yamaba arguien?... e que tamos dicutiendo eso del abolto, que el Ruiz Gayardong ha mitio la pata, er probe...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
23 de setembre de 2014, 19.16 h




#6 No siguis tan idiota, bejota. Digues que tu NO VEUS cap raó per a que Catalunya us enviï a fer punyetes als ENGANXOSOS GORRONS espanyols.



Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
23 de setembre de 2014, 19.11 h

#10 Bejota, oye, gracias por intentarlo, pero mejor lo dejas porque aunque te sobre buena intención de luchar por España, reconoce que eres bastante tontorrón y molestas más de lo que ayudas. ( quizá seria mejor para todoos que te centrases en los deberes del instituto)

Muchas gracias, de todas maneras, hijo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
BEJOTA fletxa bcn
23 de setembre de 2014, 14.28 h

CaixaBank i Banc Sabadell podrien traslladar les seves seus fora de Catalunya.

No descarten prendre les mesures necessàries "per minimitzar qualsevol impacte potencial en el seu accès a les fonts de finançament" a mesura que s'apropi el 9 de novembre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
23 de setembre de 2014, 12.12 h

La Policía investiga los pagos a Cespa tras ascender al hermano de Junqueras
Constata su aumento de facturación tras hacer directivo al pariente del líder de ERC

http://www.elmundo.es/cataluna/2014/09/22/541fc939e2704eb8778b456b.html

dD


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Scottish repercussions for Catalonia fletxa ...............................
22 de setembre de 2014, 19.37 h

http://www.youtube.com/watch?v=om3sEyJv0sg

Internacionalitzem al màxim la nostra causa, expliquem al món el que està passant aquí i guanyem-nos la llibertat. Els catalans volem votar en pau i llibertat, que tot el món ho sàpiga. Desemmsacarem l'estat feixista espanyol.
The vote in Scotland has encouraged the Catalan parliament to vote on a resolution to vote on independence from Spain.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 de setembre de 2014, 16.50 h

1) La deuda sera EXACTAMENTE la misma per capita que ahora, repartida toda la de españa segun poblacion, (claro, esto en el supuesto de que españa se siente a negociar SU deuda)

2) 16000 millones de euros dejaran de salir de cataluña, no lo digo yo, lo dice el encargado (de La fuente) del Gobierno de las balanzas fiscales

3) Son lo productos españoles (70% del total) que pasan por cataluña hacia europa los que tendrian que pagar aranceles. Claro, esto suponiendo que se crearan fronteras.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.