directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 05:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bloomberg reclama a Rajoy que permeti la consulta

Demolidor editorial de l'agència de comunicació que insta el president espanyol a "reconèixer els errors del seu partit" i a reformar la constitució per permetre una consulta a Catalunya

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Londres (ACN).- Bloomberg considera "un error" la decisió del govern espanyol i el Tribunal Constitucional d'impedir la consulta a Catalunya. En un editorial, l'agència i televisió financera demana als líders espanyols que "demostrin un insòlit sentit d'estat permetent una votació", i facin campanya pel 'no'. El text exigeix al president espanyol, Mariano Rajoy, que vagi a Catalunya "i reconegui, en persona, els errors que ha fet el seu partit". "Hauria d'oferir un nou inici per a negociacions per més autonomia per Catalunya i més control pels seus impostos", demana Bloomberg, que també aposta per obrir una "reforma constitucional" que permeti la celebració de consultes d'independència.

Comparteix
   


Etiquetes
El PP ha de rectificar

"Per evitar un potencial espiral de desobediència civil o fins i tot violència, Rajoy hauria d'anar a Catalunya i reconèixer, en persona, els errors del seu partit", diu l'editorial de Bloomberg. El text recorda que el PP va recórrer l'Estatut del 2006, i que la formació "ha empitjorat encara més les coses bloquejant les demandes dels catalans i fent altres provocacions". En concret, l'article cita els comentaris del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, sobre la voluntat "d'espanyolitzar" els nens catalans.
 
Rajoy s'ha d'emmirallar amb Cameron 

"Com a següents passos", diu Bloomberg, Rajoy "hauria de mirar a través del mar cap al nord" i seguir l'exemple del primer ministre britànic, David Cameron. El mitjà financer reclama un nou pacte fiscal per Catalunya i avisa recordant el cas escocès que si no l'ofereix ara, "probablement hi haurà de cedir igualment per intentar mantenir el país unit".
 
Rajoy ha de permetre votar sobre la sedició

"Rajoy també hauria d'estar disposat a una reforma constitucional que permeti descentralitzar poders i inclogui un procediment per autoritzar a les regions d'Espanya una votació sobre la secessió", destaca Bloomberg. L'agència financera diu que els termes d'aquestes hipotètiques consultes no haurien de ser "tan generosos" com els d'Escòcia, però haurien de permetre "crear una ruta pels catalans per celebrar, almenys, un referèndum no vinculant sobre el seu estatus".
 
Que el PP i el Govern espanyol  facin campanya pel no

Per Bloomberg, aquest procés "podria comportar que els catalans abandonin per ara el seu referèndum" al pensar que "una via legal per votar podria ser possible". "Mentrestant, Rajoy i el seu equip al govern central han de començar una campanya per demostrar als catalans, i als bascos i gallecs, perquè estan millor dins d'Espanya", destaca aquest mitjà de comunicació.
 
L'editorial destaca els beneficis de la campanya de dos anys que es va dur a terme a Escòcia, perquè va permetre "als dos bàndols tenir l'oportunitat de presentar i posar a prova els seus arguments". "La secessió de Catalunya seria més traumàtica per Espanya que la d'Escòcia ho hagués estat pel Regne Unit", adverteix Bloomberg, que diu que tant Catalunya com Espanya quedarien afectades en el mercat del deute "en qualsevol ruptura".
 
"Si hi tenen l'oportunitat, els catalans podrien concloure, com van fer els escocesos, que la independència no val la pena tenint en compte els riscos", diu Bloomberg. Amb tot, adverteix que cal un "debat robust" perquè els catalans puguin arribar a aquesta conclusió i lamenta que "almenys per ara, Rajoy i el govern d'Espanya han rebutjat fins i tot discutir la possibilitat de la independència".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
3 d'octubre de 2014, 09.35 h

#38 BEJOTA, petitot, aqui trobaràs un material molt interessant per que aprenguis matemàtiques; si veus que és massa complicat o tens algun dubte sempre et podrem ajudar:
SUMAS DE "EPI Y BLAS" PARA PRINCIPIANTES

CON ESTAS HOJAS DE SUMAS DE "EPI Y BLAS" podrás aprender y repasar las sumas en casa gracias a su gráficos que te serán de gran ayuda para conocer el resultado.
http://minihogarkids.blogspot.com/2012/01/hojas-de-sumas-de-epi-y-blas.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
En el Siglo LVII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Coñez dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablo en LAPAO) seguiré 500 años más haciendo el imbécil (Juan Salas dixit) fletxa VIVA FELIPE II, REY DE ESPIÑA Y DE TODOS LOS CASPAÑOLES (obviamente excluidos de todos los caspañoles estais todos los catalanes)
2 d'octubre de 2014, 21.33 h




#38 Bejota, eres más burro que diez quilos de carne de asno.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Chumba he A mamahea fletxa Este anyo va bueno
2 d'octubre de 2014, 19.56 h

#38 hahahahahahahahahaha hahahahahahahahaha hahahahahahahaha
arguments d´un nen de 3 anys que li acaben de robar la piruleta
hahahahahahaha hahahahahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
BEJOTA fletxa bcn
2 d'octubre de 2014, 18.24 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",

SR. ,JA HEM VOTAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
2 d'octubre de 2014, 12.15 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 27 de septiembre de 2014, hemos asistido al acto histórico de la firma del decreto de convocatoria para la Consulta del 9 de Noviembre en Catalunya, por la cual el Pueblo Catalán está llamado a las urnas para decidir su futuro político.

Desde la Resistencia Antiespañola queremos manifestar nuestro mayor entusiasmo ante este paso importante, decisivo, en el Proceso de Construcción Nacional, que ha sido consecuencia de la necesaria unidad mostrada po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Gall Fer fletxa Barceloma
2 d'octubre de 2014, 10.32 h

No entenc que tenen a veure les notícies amb les degeneracions sexuals i les malaltíes no superades sobre el tema de la "merda". Aquesta obssessió sí has tingut un bon ambient, es supera cap els 4 anys. La fase més normal i forta sobre els temes fecals comença als dos anys. Més enllà d'aquesta edat qui parla tot el dia de temes "caca" ha d'anar o al psicòleg o al psiquiatra. Els seria massa demanar-los-hi que elevin el seu nivell d'intervencions i deixin l'orinal a casa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
1 d'octubre de 2014, 23.30 h

#30 estas equivocado, Sauces, puedes estar muy tranquilo por tu novio, me van las mujeres, aungue si todas fueran como la Alicia Sanchez-Camarga a lo mejor me lo pensaba. Si quieres, lo de prestarte el cactus para que hagas guarreridas espaÑolas sigue en pie. Lo podeis compartir la Alberta Analcleta Flatulencia Aragonesas y tu, pero vigila, lo dejara perdido de PESICOLA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
1 d'octubre de 2014, 22.08 h





Aragoneses: tu eres la reina de los mares, ¿ verdad? Pués a ver si te mojas el culo con agua y jabón, guarra, que eres una guarra y jiedes a mierda corrupta.





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
ho ho ho ho ho h0 h0 h0 H0O H0OO HOOOO !!!!! fletxa Serà RIDÍCUL el MIGUEL ROMUALDO !!!!
1 d'octubre de 2014, 22.06 h





#32 Sí, home, ara tu despista, Anacleto Aragoneses, que no et servirà de res: tots et coneixem suficientment per saber com ets,




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cuñez dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablo en LAPAO) seguiré 500 años más haciendo el imbécil (Juan Salas dixit) fletxa VIVA FELIPE II, REY DE ESPIÑA Y DE TODOS LOS CASPAÑOLES (obviamente excluidos en todos los caspañoles estais todos los catalanes)
1 d'octubre de 2014, 21.47 h

#22
#25
#27
#29
#30
#31 Quina GENTUSSA !! Aquesta escòria castellanista és d'allò més TIRAT de la societat, jo no sé si són guardia civils o no, però son (i ells mateixos ho reconeixen) uns autèntics fills de puta amariconats. I consti que amb els homosexuals "normals" , NO EXHIBICIONISTES, jo no hi tinc res en contra.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.