directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Divendres, trobada clau dels líders polítics favorables al #9N2014

El president s'ha reunit amb Junqueras, Herrera, Fernández i Turull al Parlament i els ha convocat a una trobada de tots ells per decidir el camí a seguir

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat divendres els líders dels partits favorables al 9-N per acordar l'estratègia després de la suspensió del Tribunal Constitucional (TC) de la llei de consultes i del decret de convocatòria. Mas s'ha reunit aquesta tarda al Parlament amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, el diputat de la CUP David Fernández, i amb el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull. 







Comparteix
   


Etiquetes
De manera bilateral, cadascú li ha traslladat la seva postura sobre quina ha de ser la resposta de Catalunya davant de la decisió del TC.

 "És hora de parlar poc i treballar molt"

Ha expressat el president d'ERC, Oriol Junqueras, reticent a explicar el contingut de la trobada que ha mantingut durant una hora i quart amb Artur Mas. Junqueras s'ha limitat a dir que surt "amb molta preocupació però també amb molta esperança" de la reunió perquè, tot i les "dificultats" que es posaran des de l'Estat per evitar que els catalans votin el 9 de novembre, la "responsabilitat" de superar-les és serà de les forces polítiques catalanes. "Al mateix temps estem tranquils, perquè complirem amb la nostra obligació", ha garantit.
 
ERC confia que la unitat entre els partits polítics es mantingui ferma en la resposta al TC. Els republicans van criticar la decisió unilateral del Govern de suspendre la campanya institucional del 9-N, però Junqueras ha subratllat que continua mantenint total confiança en Artur Mas i el Govern. "Ja hem dit el que havíem de dir al respecte (suspensió de la campanya institucional) i, per tant, esperem que en la mesura que sigui possible es faci de manera consensuada, com s'ha fet en la majoria d'ocasions", ha destacat.

"Unitat i fermesa en el compromís amb la defensa de la consulta".
 
Abans que es reunís amb Junqueras, Mas s'havia trobat durant una hora amb el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera. El president del grup ecosocialista ha explicat a la sortida de la reunió que ha estat una trobada per "compartit l'escenari, el moment greu en el que estem", i ha recalcat que la situació reclama "unitat i fermesa en el compromís amb la defensa de la consulta". Herrera ha traslladat a Mas la "importància" que la trobada de divendres sigui "en un marc multilateral".
 
El líder ecosocialista ha considerat "rellevant" que aquesta reunió serveixi perquè, "sabent de les conseqüències de la suspensió", es reafirmi la "fermesa que cal per demanar-li al Tribunal Constitucional l'aixecament de la suspensió". En aquest sentit, l'ecosocialista demana al TC "que la mateixa celeritat que ha demostrat suspenent la llei l'expressi veient les al·legacions i amb la voluntat d'aixecar la suspensió".
 
La reunió multilateral també hauria de servir, segons Herrera, per "expressar la voluntat de fer la consulta i la voluntat de desplegar la llei en tot allò que no afecta a tercers, que no tenen cap responsabilitat en tot això". Segons Herrera, aplicar aquest criteri "no suposa desacatar" el TC i, com a exemple, ha posat els membres de la comissió de control que s'han escollit aquest dimecres al Ple.

David Fernández ha volgut mostrar el seu disgust per la suspensió de la campanya institucional i li ha traslladat al president que el seu grup ho considera un cop baix al procés.
 
Fonts de la CUP han explicat a l'ACN que en la reunió, David Fernández ha volgut mostrar el seu disgust per la suspensió de la campanya institucional i li ha traslladat al president que el seu grup ho considera un cop baix al procés. En aquest sentit, també li ha explicat que la CUP està sorpresa per aquesta aturada. La trobada amb Fernández ha estat la primera de la tarda i ha durat uns vint minuts.
 
D'altra banda, Fernández ha demanat a Mas que tiri endavant el nomenament oficial dels membres de la comissió de control de la consulta. Segons la CUP, el president ha traslladat un missatge de tranquil·litat i ha reclamat confiança en l'estratègia. Amb un missatge semblant assegura la CUP que s'ha referit Mas en parlar dels passos a seguir amb la consulta i la suspensió cautelar del TC, que podria convertir-se en anul·lació. En aquest sentit, la CUP ha traslladat al president la necessitat de seguir endavant sense contemplar la possibilitat d'acatar cap suspensió del Constitucional. Els independentistes asseguren que Mas també els ha reiterat que en la reunió que mantindran tots els grups favorables al 9-N properament, hi haurà una proposta que confia que tothom podrà acceptar.

"Això va molt bé. Hi ha molt bona sintonia perquè a tots ens uneix el mateix, el 9-N"
 
La darrera de les trobades del president de a Generalitat ha estat amb el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, que ha sortit molt animat després que Mas li hagi explicat com han anat les reunions amb la resta de líders. "Això va molt bé. Hi ha molt bona sintonia perquè a tots ens uneix el mateix, el 9-N", ha dit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Emili fletxa Terrassa
2 d'octubre de 2014, 20.47 h

#2 Leandro haver si hay acuerdo. Por aqui nos dicen que bancoSabadell i la Caiixa se iran de Catalunya i tu ahora nos dices que no sabes donde guardar tu dinero, Rajoy te lo guardarà muy seguro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Emili fletxa Terrassa
2 d'octubre de 2014, 20.39 h

#11Ei, Synera, tu que saps tantes coses,sabries dir-me on té la seva fortuna el ciutadà Joan Carles ? No crec que la tengui a Caja Madrid, oi?
Però per curiositat m'agradaria saber-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
B.Urleta fletxa Espanya és un viver d'obscurantisme, de corrupció i , en resum, DE FEIXISME FRANQUISTA MAL DISSIMULAT.
2 d'octubre de 2014, 19.47 h






#26 Bejota, pobret, sé que "no ets prou llest" per a entendre l'immens ridícul que estàs fent insistint en el teu estúpid argument de comparar els vots indepes amb el TOTAL DE L'ELECTORAT, com si tota l'abstenció fora vot espanyolista.

Sé que al teu cervell "poc privilegiat" li costa d'entendre una cosa tan elemental, i també sé que per molt que t'avisem, tu seguiràs ridiculitzant l'espanyolisme i demostrant, encara més que l'Aragoneses o el Miguel Romualdo, que els espan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
BEJOTA fletxa bcn
2 d'octubre de 2014, 18.15 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",


N.B. QUI PENSA QUE CANVIAREM EL VOT ? ERA UN MOMENT LEGAL PER DEMOSTRAR LA FORÇA DE L'INDEPENDENTISME.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
2 d'octubre de 2014, 16.11 h

El director del Teatro Romea de Barcelona, Borja Sitjà, se indigna con la entidad presidida por Muriel Casals. Ante su negativa de defender la independencia alegando que él era partidario de la consulta soberanista pero no de la independencia, Ómnium lo descarta

Primeras negativas a promocionar el ‘Sí’

El director del Teatro Romea de Barcelona, Borja Sitjà, ha explicado a través de su página de Facebook que la entidad presidida por Muriel Casals contactó con él para que formara p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
2 d'octubre de 2014, 13.24 h

ES INDIGNANTE LO QUE ESTÁN HACIENDO ESTOS ESPA.ÑOLES CON TAL DE SABOTEAR A LA NACIÓN CATALANA, ESPERO QUE NO SE RINDAN LOS CATALANES, QUE LLEVAN AL MENOS DESDE 1640 LUCHANDO CONTRA EL OCUPANTE ESPAÑOL. ADELANTE, SIN CEDER NI UN TROZO DE TIERRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
2 d'octubre de 2014, 11.46 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 27 de septiembre de 2014, hemos asistido al acto histórico de la firma del decreto de convocatoria para la Consulta del 9 de Noviembre en Catalunya, por la cual el Pueblo Catalán está llamado a las urnas para decidir su futuro político.

Desde la Resistencia Antiespañola queremos manifestar nuestro mayor entusiasmo ante este paso importante, decisivo, en el Proceso de Construcción Nacional, que ha sido consecuencia de la necesaria unidad mostrada po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
2 d'octubre de 2014, 11.19 h

ADELANTE CATALANES, HAY QUE LUCHAR POR LA LIBERTAD Y LOS DERECHOS DEL PUEBLO CATALÁN A DECIDIR SU FUTURO !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
2 d'octubre de 2014, 10.39 h


PER FAVOR, ALS NOSTROS POLÍTICS, ENTENEUBUS , PER QUE JA ESTEM FARTS DE españa !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Miguela Romuldo - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI - TECNOTAPI fletxa Miguel Romualdo Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 655801497
2 d'octubre de 2014, 09.30 h



Tal como dige en el comentario 23 de http://www.directe.cat/noticia/356230/duran-sapunta-al-podemos-doliu , los CAROLIGNOS antes del desembarco de Normandia, nos compraron aTECNOTAPI 40 000 colchas Nestuno (el rey de Ítaca hijo de Alfonso X el Monosabio) , y gracias a nuestras colchas Nestuno pudieron bencer a los OTOMANOS que intentaban tomar el Alcázar de Toledo, defendido por Viriato y sus ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.