directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Síndica de Barcelona emetrà un dictamen contra la consulta de la Diagonal

Assumpció Vilà considera que el referèndum 'ha anat malament' i 'no era el moment'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La nova Síndica de Greuges de Barcelona, Assumpció Vilà, està estudiant la manera d'emetre un dictamen o un 'consell' sobre tot el procés de la consulta de la Diagonal impulsada per l'Ajuntament de Barcelona. Vilà, recentment nomenada, ha assegurat que 'estudiarà' com fer-ho i que està esperant 'que arribin les queixes' sobre el procés per poder redactar el seu veredicte. Tot i mostrar-se prudent, la Síndica té clar que la consulta 'ha anat malament', 'no ha tingut els resultats esperats' i creu que 'no era el moment' per celebrar-la. La Síndica també avisa que serà 'bastant dura' en fer 'trontollar els polítics' per 'recriminar-los les coses que es podrien fer millor'.
Assumpció Vilà síndica barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
En l'entrevista concedida a l'ACN, Assumpció Vilà assegura sentir-se còmoda al seu nou càrrec i incideix en que resoldre la crisi i donar resposta als ciutadans més afectats per l'atur i les circumstàncies econòmiques actuals són les prioritats de la Sindicatura en els propers anys i igualment ho haurien de ser per les administracions. La Síndica de Greuges, però, ha volgut també enviar un avís a tots els polítics, advertint que serà 'bastant dura' amb ells perquè creu que és necessari 'donar un toc per fer-los trontollar una mica i que reflexionin, dir-los què estan fent be i què estan fent malament'.

En aquest context precisament, Vilà ha lloat la 'imparcialitat' de la seva antecessora al lloc, Pilar Malla, dins el procés de la consulta de la Diagonal de Barcelona. Però la nova Síndica creu que, després de veure com ha anat, ha arribat el moment de pronunciar-se. En aquest sentit, la Síndica avança que des de la seva oficina 'emetrem, com es fa moltes vegades, un consell per veure com s'hagués hagut de fer'. 'Ha anat malament, ho ha dit tothom; no ha tingut els resultats esperats', ha valorat mentre assegura que està 'estudiant' com serà el seu veredicte i avisa que ha 'd'esperar també a veure si arriben queixes, que segur que arribaran'. I és que per Vilà, 'no era el moment' de plantejar aquesta consulta i per això 'el poble s'ha manifestat i ha dit el que pensava'. 'El poble està per altres coses en aquest moment, i així ho ha demostrat el resultat i la realitat; i això és irreversible', ha sentenciat.

A més de fer un repàs pels principals problemes de la societat barcelonina, Vilà es mostra ferma i segura en la defensa dels drets dels immigrants. En aquest sentit, assegura que 'personalment' no li molesta veure que algunes dones volen fer servir el burca pels carrers de Barcelona, i creu que sense una situació de crisi econòmica no existirien problemes de convivència i encaix entre els nouvinguts a Barcelona i els autòctons. A més, s'ha mostrat especialment interessada en 'aprofundir' en aquesta qüestió per 'demostrar' que la convivència normal i sense conflictes és possible.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.