directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jaume Gilabert: 'És la situació més crítica que s'ha viscut mai al món local'

El president de la Diputació de Lleida troba un 'desastre' la prohibició de crèdits als Ajuntaments

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Tal com han fet diversos ajuntaments catalans, la Diputació de Lleida ha aprovat en un Ple extraordinari convocat aquest dilluns i celebrat la mateixa tarda fer dues operacions de crèdit per un valor global d'11,4 milions d'euros per tal de garantir les inversions previstes al pressupost del 2010 després de la publicació al BOE de les restriccions. El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha qualificat la mesura estatal de 'desastre' i ha alertat que 'tindrà conseqüències terribles al món local' i en alguns ajuntaments 'hi poden haver reaccions dramàtiques'. Per Gilabert, 'és la situació més crítica que s'ha viscut mai al món local des de la democràcia'.
jaume gilabert
Comparteix
   


Etiquetes
El reial decret publicat aquest dilluns al BOE prohibeix a partir d'aquest dimarts als ajuntaments, les empreses i entitats municipals demanar crèdits públics o privats a llarg termini per finançar les seves inversions. Aquesta prohibició s'allarga fins el 31 de desembre del 2011.

Gilabert ha dit entendre la urgència de la mesura però ha assegurat que però 'es podria haver madurat més'. A més, ha afegit que 'no fer obra implicarà als ajuntaments més atur i la creació de menys ocupació' i ha lamentat el gran desconeixement que tenen molts alcaldes sobre el reial decret publicat aquest dilluns.

D'aquesta manera, aquest mateix dilluns, la Diputació de Lleida ha convocat un ple extraordinari d'urgència per aprovar la concertació de diferents operacions de crèdit destinades a finançar inversions municipals que ja figuren als pressupostos d'aquest exercici del 2010. En el ple s'ha aprovat fer dues operacions de crèdit per un valor global d'11,4 milions d'euros, per poder fer front a les aportacions que la Diputació de Lleida fa al Pla únic d'obres i serveis (PUOSC) i al pla d'inversions supramunicipals.

Per Albert Batalla les restriccions 'arruïnaran' els municipis

Per la seva banda, el candidat de Convergència i Unió per Lleida a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, ha assegurat que el nou decret arruïnarà als municipis. Batalla també defensa que aquesta mesura no s'ha debatut i que s'ha fet amb 'nocturnitat' i que per això demana a Zapatero que s'ho repensi, perquè aquesta mesura paralitzarà als ajuntaments i impedirà tirar endavant projectes socials afectant directament als ciutadans.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Sisco fletxa Barcelona
25 de maig de 2010, 13.55 h

a mi em fan morir de riure tots aquells que posen per davant de tot Reagrupament i en Laporta, abans de començar ja s'han barallat. El nostre país necessita la unitat dels independentistes per a aconseguir la independència no personalismes i rabietes de pati d'escola que només ens portaran a seguir en el carrer sense sortida on estem ara. Prou Reagrupament!!, aquests són uns desenganyats que no han pogut sucar de la mamella quan ERC ha tingut poder i ara els volen fer fora per sentar-se ell... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ARA LAPORTA fletxa BARCELONA
25 de maig de 2010, 13.27 h

Cal regeneració i aquesta només pot venir de la mà d'una nova força política independentista com Reagrupament. ERC ha tingut dues oportunitats en 7 anys però s'ha sotmès al pacte de silenci. I encara ha d'aclarir per què La Caixa li ha perdonat 3 MILIONS D'EUROS. Potser a canvi de no parlar del peatges fins que arriben eleccions? Perquè això també és corrupció. Igual que no dir res sobre el cas Pretòria on estan implicats molts alts càrrecs del PSC. Que potser també han sucat? Pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Apustoflant fletxa CORRUPSCCIU
25 de maig de 2010, 12.57 h

la lladrunicia es SOCIOVERGENT només cal repassar els diaris. Cas PALAU-MILLET amb CDC i cas PRETORIA amb el PSC i CiU.....i la llista es cada cop mes i mes gran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
apendrepelsac LLADRES fletxa UNIONISTES SOCIATES i CONVERGENTS
25 de maig de 2010, 12.53 h

LLADRES la majoria. La majoria NO. Momés els governats pels SOCIATES i CONVERGENTS durant anys i panys. Aquest SI. Com el de Barcelona i Lleida i Girona (PSC) i Tarragona, Sant Cugat (CiU)....entre altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de maig de 2010, 12.38 h

La majoria d'Ajuntaments són uns corruptes. Han especulat amb el sòl per enriquir-se i són les culpables de l'encariment de l'habitatge. Que es fotin per lladres!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.