directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 10:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#EstemConvocats9N Oberts els censos i registres previstos per votar el 9N

Els estrangers i els ciutadans amb dret a vot anticipat ja poden presentar la sol•licitud. La comissió de control ha designat les set comissions territorials que s'encarreguen de rebre les peticions

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- La comissió de control del 9-N ha designat les set comissions territorials que, entre d'altres funcions, s'encarreguen de rebre les sol·licituds que han de presentar alguns col·lectius per votar en la consulta. Es tracta dels estrangers que viuen a Catalunya (amb un any de residència si són d'estats membres de la UE i tres anys en cas dels nacionals de tercers estats) i aquells que poden votar per dipòsit entre el 20 i el 25 d'octubre.

Comparteix
   


Etiquetes
Set comissions territorials per la consulta del 9N

Segons han explicat fonts del Govern a l'ACN, l'administració sempre ha de rebre qualsevol requeriment o petició que facin arribar els ciutadans. Les seus de les comissions territorials estan distribuïdes a Barcelona, Manresa, Tremp, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

La comissió de control ha decidit, en la reunió celebrada aquest cap de setmana, designar les set comissions territorials. Concretament estaran situades a Barcelona (Palau Robert, Passeig de Gràcia, 107), a Manresa (Palau Firal, Polígon Els Dolors s/n), a Tremp ( Avinguda d'Espanya, 12), a Girona (edifici Santa Caterina, plaça de Pompeu Fabra, 1), a Lleida ( carrer Lluís Companys, 1), a Tarragona (carrer Sant Francesc , 3) i a Tortosa (carrer Montcada, 23).
 
Així doncs, les comissions territorials estan designades però no constituïdes, ja que el Govern és l'únic que pot constituir-les i no ho ha fet.
 
El decret de convocatòria de la consulta estableix que el termini tant dels estrangers que viuen a Catalunya com dels col·lectius que poden "votar per dipòsit", és a dir anticipadament, hauran de presentar la seva sol·licitud entre l'1 i el 7 d'octubre. En el cas dels estrangers han de presentar la petició personalment a la comissió de seguiment de l'àmbit territorial que els correspongui. I en pel que fa als ciutadans que poden votar anticipadament, a excepció dels que tinguin una cita d'hospitalització per la setmana del 9 de novembre o els que han de treballar aquest dia, hauran de realitzar una presol·licitud adreçada a la Comissió de Control o a la comissió de seguiment corresponent també entre els dies 1 i 7 d'octubre.
Tot i que el decret estableix aquest període, fonts del Govern han apuntat que les administracions sempre han de rebre les peticions dels ciutadans al marge dels terminis que es puguin fixar. Aquestes mateixes fonts també indiquen que no és el mateix rebre sol·licituds que gestionar-les.
 
Poden votar de manera anticipada entre el 20 i el 25 d'octubre les persones que es trobin a l'estranger (ja sigui de manera permanent o temporal), ciutadans interns en centres penitenciaris, persones amb un nivell de dependència acreditat, ciutadans que tinguin cita hospitalària i aquells que hagin de treballar el 9-N, ja sigui per l'organització de la consulta o en l'àmbit sanitari i d'emergències.
 
Des del passat dissabte, la Generalitat recomana trucar el 012 per rebre informació sobre la consulta, tal com especifica l'anunci que informa de la suspensió de la campanya. En el servei del 012 hi ha operadors especialitzats en respondre dubtes sobre la consulta.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
Terminator fletxa Schwarzenegger
9 d'octubre de 2014, 00.12 h

#38 anormal degenerat pedant i bandarra


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
8 d'octubre de 2014, 13.41 h

#37 TÚ NO ERES TERMINATOR, NI SCHWARZENEGGER NI HARTO DE TRIPIS, NI HARTO DE COCA, LSD, HACHIS, MARIHUANA, ETC.
TRANQUI TÍO, CÓMEMELA, SAYONARA BABY...!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Terminator fletxa Schwarzenegger
8 d'octubre de 2014, 08.25 h

#36 manipulador i mentider


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
BEJOTA fletxa bcn
7 d'octubre de 2014, 16.27 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",


N.B. YA HEM VOTAT I, AIXÓ ÉS ELQUE HI HA.(VEURE AL 1931 AMB LES ELECCIONS MUNICIPALS.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
7 d'octubre de 2014, 12.25 h

#32 A ver cuando aprenden los socialistas que los nacionalistas son como los siluros. siempre tienen hambre. da igual cuanto les des, siempre van a estar enfadados y siempre van a querer más. es su razón para existir, porque si en algun momento CIU o ERC dijeran "estamos satisfechos", se acabaria su razon de existir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
7 d'octubre de 2014, 12.04 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 27 de septiembre de 2014, hemos asistido al acto histórico de la firma del decreto de convocatoria para la Consulta del 9 de Noviembre en Catalunya, por la cual el Pueblo Catalán está llamado a las urnas para decidir su futuro político.

Desde la Resistencia Antiespañola queremos manifestar nuestro mayor entusiasmo ante este paso importante, decisivo, en el Proceso de Construcción Nacional, que ha sido consecuencia de la necesaria unidad mostrada po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Synera fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2014, 22.09 h

LA FARSA S'HA ACABAT

Com a Russia, Rumania, la Xina i tants d'altres Estats, quan van caure les dictadures del Comunisme, van fer veure que tot cambiava per seguir els mateixos: el nomenklator.

L'Estat espanyol es travestí. Uns, cap al PSOE, altres, cap al PP, imprescindible per seguir governant la finca al seu gust i mantenir les prebendes: ministeris i alts funcionaris alternant l'estat l'administració amb les empreses i institucions públiques (Aenes, Renfes, Ibèries, Telefòniques, Caj... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
M.Artell fletxa L'estat espanyol es un viver de feixistes angoixats per la IMPARABLE INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA
6 d'octubre de 2014, 21.32 h






Abans de sopar, vull dedicar un record emocionat als pobres Aragoneses, Micaela Romualda, Bejota, Nom(bre) ,Rivas, i tots els pancastellanistes que amb la seva angoixa histèrica ens demostren que cada dia està més aprop la NOSTRA INDEPENDÈNCIA i que cada dia ells estan més ESPANTATS.







Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
6 d'octubre de 2014, 20.10 h

#28 Bejota, la marmota idiota del digital, també vol col.laborar en aquesta exhibició d'analfabetisne carpetovetonic que ens estan oferint gratuitament la colla dels incompetents trolls caspanyols


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
6 d'octubre de 2014, 19.57 h

S'obre el teló i surten l'Analcleta Aragonesas, El FachaÑol Iluminado, la jiliespaÑola Multinic i la Mierdcedes Bosch cridant i amb una fumera sortint del teclat.
Com es diu la película?

MUJERES FACHAÑOLAS AL BORDE DE UN ATAQUE DE NERVIOS.

Amb aquesta trepa tampoc cal matar-se gaire....


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.