directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Al govern espanyol se li descontrola l’Ebola

El Ministeri de Sanitat desconeix la "via de contacte" per la qual la infermera del Carlos III s'ha contagiat d'Ebola. L’enfermera ha esta de vacances una setmana contagiada

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La ministra de Sanitat, Ana Mato, ha reconegut aquest dilluns a la tarda que encara no se sap la via de contagi per la qual una infermera de l'hospital La Paz - Carlos III que va tractar l'infectat amb Ebola Manuel Garcia Viejo ha contret el virus. "Es treballa per identificar la via de contacte", ha assegurat Mato. La infermera va agafar vacances l'endemà de la mort de Garcia Viejo i la matinada del 30 de setembre va començar a mostrar "símptomes vagues", segons ha explicat el director de l'Atenció Primària de la Comunitat de Madrid, Antonio Alemany. Una trentena de professionals sanitaris i el marit de la malalta han estat explorats com a mesura de prevenció per descartar que tinguin el virus.
Qui se’n fia de Mato
La ministra ha comparegut d'urgència a les vuit del vespre a la seu del Ministeri flanquejada per diversos responsables de la sanitat a nivell estatal, de la comunitat de Madrid i de l'Hospital Carlos III de Madrid, per llançar un "missatge de tranquil·litat" i assegurar que les autoritats sanitàries han posat en marxa "de manera immediata" els protocols de seguretat.
"Tinguin la certesa que s'estan prenent totes les mesures necessàries per garantir l'atenció de la pacient com per garantir la salut dels professionals que l'han atès i dels ciutadans", ha afirmat abans d'assegurar que el seu departament posarà a disposició dels metges "tots els mitjans necessaris per afrontar aquesta situació".
 
No saben l'origen de la infecció
 
Amb tot, ni la ministra ni el seu personal han contestat bona part de les preguntes que els han fet els periodistes, com per exemple quina ha estat la via de la infecció, amb quanta gent ha estat en contacte la infermera i perquè van fallar els protocols de seguretat quan es va tractar a García Viejo, especialment si el Ministeri havia assegurat que no hi havia cap risc.
 
La infermera havia atès els dos casos
 
El director d'Atenció Primària de la Comunitat de Madrid, Doctor Alemany, ha explicat que la infermera havia atès al Carlos III de Madrid els dos casos d'ebola que s'han tractat a l'Estat. Havia estat en contacte amb Garcia Viejo en dues ocasions, una mentre encara era viu, quan el va atendre, i l'altra quan ja havia mort, fent tasques de recollida de mostres.
 
Segons ha explicat, en les dues ocasions va entrar a la sala amb l'equip de protecció individual i no existeix cap constància de contacte directe amb les secrecions del pacient, que és la via amb què es contagia la malaltia. "El protocol s'ha mantingut en tot moment", ha afirmat.
 
Una setmana de vacances, contagiada
 
Segons el doctor Alemany, la infermera va agafar vacances l'endemà de la mort de García Viejo i ha continuat "fent vida normal" fins ahir. De fet, els primers símptomes en forma de febre i una mica d’abstèmia van aparèixer el 30 de setembre, quan va contactar amb el servei de prevenció de riscs laborals, i no se l'ha ingressat fins aquest dilluns.
 
Quatre persones sota observació
 
En aquests moments, el Ministeri manté sota vigilància una trentena de professionals de l'hospital d'Alcorcón amb la que la infermera ha mantingut contacte. Els controls, però, són especialment forts en el seu marit i el metge i els dos infermers que la van atendre personalment. S'estan estudiant tots els contactes amb qui ha estat, incloent-hi els professionals sanitaris.
 
"El risc mai és zero" i a Espanya encara més
 
La ministra de Sanitat, Ana Mato, no ha volgut contestar les preguntes sobre les responsabilitats polítiques que caldria assumir després que el govern espanyiol digués que el trasllat de Garcia Viejo era totalment segur. "El risc mai és zero", ha dit la directora general de Salut Pública, Mercedes Vinuesa.
 
En aquests moments la infermera es troba a l'hospital d'Alcorcón en una sala que està aïllada però que, com ha admès el Ministeri, no compta amb cap sala amb pressió negativa.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
9 d'octubre de 2014, 16.19 h

Ja se sap qui es el responsable de l'ebola : EL MAQUINISTA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Terminator fletxa Schwarzenegger
9 d'octubre de 2014, 00.14 h

#31 botejara anormal


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
8 d'octubre de 2014, 20.34 h

#24

IDIOTA.

DICEN QUE HAY 42 PERSONAS EN OBSERVACION . SIN SINTOMA ALGUNO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Synera fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2014, 17.26 h

La princesa d'Êbola no dimiteix i marxa amb el rei aforat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
8 d'octubre de 2014, 10.54 h


#26 quizá sea una prueba por parte del gobierno de una nueva arma bacteriológica para atacar Catalunya y arrasarla, no descarto nada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
8 d'octubre de 2014, 10.51 h

#20 esto parece cosa de las aventuras de Mortadelo y Filemón


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
7 d'octubre de 2014, 19.01 h

Aquest virus no surt a la Constitución, per tant és inconstitucional. Si li diuen a la Ana Mato (cony, quin cognom més profètic) que l'Ebola és independentista és capaç d'erradicar-lo en dos dies i engegar-lo a vagar per l'espai infinit....


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
7 d'octubre de 2014, 17.21 h

Nou rècord mundial gracies a la marca espaÑa :
Sense necessitat de viatjar a Liberia, Costa d'Ibori, ni cap altre país africà afectat pel virus de l'Èbola, espaÑa importa el virus letal directament a l'Hospital Carlos III de Madrid. I es que sembla que les mascaretes de protecció , fetes amb bosses del Carrefour (carrefú pels hispans mesetaris) perdien la seva minsa capacitat de protecció al fer-lis els forats (amb tisores) a l'alçada dels ulls.

Primer país d'Europa amb l'Ebola PRÒ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Ciutadà fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2014, 14.30 h

Llegeixin l'article publicat per Michael T. Osterholm, PhD, MPH director del centre d'investigacions infeccioses de la Universitat de Minnesota. Setembre 15 de 2014, intitulat: "Lo que los científicos temen decir sobre el ébola en público". El que hauria de fer el govern del PP és dimitir en ple. Corrupció tarjetes, tots els casos amb Bárcenas...etc,etc i ara aquesta malaltia super contagiosa. Estic d'acord amb que, no calia portar en aquí al capellà. No és falta de solidaritat cap a e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
7 d'octubre de 2014, 14.17 h

En la TV dicen que ya hay 52 personas con los síntomas, como se extienda el virus vamos apañados.

En rueda de prensa Ana Mato elude responsabilidades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.